تراکتور سواری دلالان ادامه داد
این روزها خبرهای بسیاری درباره افزایش قیمت تراکتور و ماشین آلات کشاورزی به گوش میرسد، در حالی که این صنعت را جزو زنجیره اصلی چرخه زندگی جوامع است.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی، در این راستا میزگردی تحت عنوان « توسعه بر باد رفته » جهت بررسی عوامل گرانی تراکتور و مشکلات حوزه مکانیزاسیون در دانشگاه تهران و دانشکده ابوریحان برگزار شد.
مهندس حمید نامی، رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان ماشینهای کشاورزی (اتماک)، در این میزگرد در خصوص بحران بخش مکانیزاسیون کشاورزی کشور گفت: مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی به یک مرکز شخصی تبدل شده است و شاهد هستیم که عدهای در این مرکز فقط به فکر حفظ حق امضای طلایی خود هستند.
وی ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر کشاورزان توان خرید تراکتور را ندارند، از طرف دیگر شرکت تراکتورسازی ایران هم تراکتور تولیدی خود را با کمترین سود ممکن و حتی با زیان به خریدار میفروشد.
نامی با انتقاد از حضور دلالان در این بازار گفت: در این بازار شاهد حضور دلالانی هستیم که 100 تا 150 درصد سود از فروش ماشینآلات به جیب میزنند.
مرکز توسعه مکانیزاسیون هیچ برنامهای ندارد
رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان ماشینهای کشاورزی (اتماک) در پاسخ به این پرسش که علت حضور دلالان در این بازار چیست، اظهار داشت: سیستم فاسد توزیع یکی از مهم ترین دلایل حضور دلالان در این بخش است که از دو سال گذشته این این موضوع شدت یافته است.
نامی گفت: متاسفانه در شرایطی قرار داریم که مرکز توسعه مکانیزاسیون هیچ برنامهای برای مکانیزاسیون کشاورزی ندارد. برخی مدیران ناکارآمد در دو الی سه سال گذشت مدیریت این مرکز را برعهده داشتهاند که هیچ یک خروجی مناسبی نداشتهاند. اکنون نیز مسببان اصلی وضع موجود در بازار تراکتور و مکانیزاسیون کشاورزی باید پاسخگو باشد.
وی در پایان با تاکید بر حضور نهادهای بازرسی و نظارتی به موضوع ادامه داد: کسانی که در بازار تراکتور اخلال ایجاد میکنند باید شناسایی و با آنها برخورد کرد.
حسین کاظمی