خبر فوری
شناسه خبر: 14447

لزوم برخورد با مسببان وضع موجود مکانیزاسیون کشاورزی

مسئول بسیج دانشجویی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران گفت: مسئولین مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی به دلیل ضرر‌هایی که به مردم زده اند برکنار و محاکمه شوند.

لزوم برخورد با مسببان وضع موجود مکانیزاسیون کشاورزی

اخبار سبز کشاورزی: مسئول بسیج دانشجویی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران گفت: مسئولین مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی به دلیل ضرر‌هایی که به مردم زده اند برکنار و محاکمه شوند.

محمدحسین کشاورزی مسئول بسیج دانشجوئی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران گفت: پیرو نامه سرگشاده‌ای که مورخ ۱۴۰۰/۱۲/۲ خطاب به وزیر جهاد کشاورزی ارسال شد، ما خواستار پیگیری حل مشکلات مکانیزاسیون کشاورزی و از همه مهم‌تر سیاست‌های غلط مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی شدیم.

مشکلاتی که در این حوزه ایجاد شده است، به زبان ساده کمر تولیدکنندگان و مصرف کنندگان را شکسته و این علتی جز سوء مدیریت برخی مسئولین نداشته است.

جلسه عمومی برای پاسخگویی وزارت جهادکشاورزی

وی افزود: طی پیگیری‌های مکرری که بسیج دانشجویی انجام داد، وزارت جهاد کشاورزی خواستار برگزاری جلسه‌ای خصوصی در وزارتخانه شد که از نظر ما این جلسات هیچ فایده‌ای نداشته و صرفاً مشکلات بیان می‌شوند و اقشاری هم که این موضوعات را درک و لمس کرده‌اند جایگاهی برای بیان مشکلات خود ندارند.

به همین دلیل ما خواستار برگزاری جلسه‌ای عمومی شدیم تا مسئولین وزارتخانه پاسخگو باشند و دربرابر دوربین حرف بزنند. از این رو شرایطی را مهیا کردیم و معاونت امور زراعت و معاونت برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی به عنوان نمایندگان وزیر جهاد کشاورزی در جلسه حاضر شدند.

کشاوزی با بیان اینکه ما ما سعی کردیم تا با برگزاری جلسه‌ای با حضور نمایندگان وزارت جهاد کشاورزی و تولیدکنندگان، کشاورزان، کارشناسان و رسانه‌ها شرایطی را فراهم کنیم که دیوار بین مردم و مسئولین فرو بریزد، اظهار کرد: محور اصلی این جلسه مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی بود؛ چرا که عامل اصلی مشکلات را در همین می‌دانیم. مرکزی که صرفاً اسم توسعه را یدک می‌کشد و تنها کاری که نمی‌کند توسعه است.

وی افزود: متأسفانه مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی به کار‌های فرعی همچون توزیع و سهمیه بندی تراکتور، پلاک گذاری و توزیع سوخت می‌پردازد و این دخالت‌های نا‌به‌جا مشکلات را چندین برابر کرده است. شفاف سازی برنامه، سیاست کلان و حیطه کاری این مرکز، مطالبه ما از مسئولین بوده است.

مسئول بسیج دانشجویی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران گفت: یکی از موضوعات حائز اهمیت که تمامی حاضرین در جلسه هم به آن اشاره کردند، بحث سهمیه بندی است. سهمیه بندی در زمانی که هیچ نیازی به آن نبوده سر و کله‌اش پیدا شد و متولی اصلی آن خود مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی بود.

امید داریم طبق قول‌هایی که داده شد مسئولان سهمیه بندی را حذف کنند چرا که ثمره‌ای جز رانت و فساد ندارد. در پی همین مطالبه، بحث اهلیت سنجی هم مطرح است که معلوم نیست اولویت‌ها را چطور تعیین می‌کنند که چه کسی تراکتور دریافت کند و چه کسی دریافت نکند. این موضوع نیز از مطالبات ما بوده است.

کشاورزی اظهار کرد: مورد دیگری از مطالبات ما، بحث فروش اجباری بوده. طبق ماده ۶۴ قانون نظام صنفی فروش اجباری هرگونه ادوات همراه با تراکتور ممنوع است. چرا باید شخصی که مزرعه برنج دارد وقتی می‌خواهد تراکتور بخرد اجباراً خطی‌کار گندم هم بخرد؟

وی بیان کرد: موضوع دیگر بحث تخصیص اعتبارات است. حدود ۷۰ الی۸۰ درصد اعتباراتی که در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی مصرف می‌شود مختص به تراکتور است. تراکتور صرفاً یکی از ماشین‌های کشاورزی است و به دنباله بند‌ها و سایر ادوات کشاورزی نیز باید توجه شود.

تراکتور اتومبیل شخصی نیست که تنهایی به کار بیاید. تراکتور یک کالای خدماتی است نه اقتصادی. کسی که همراه تراکتور ادوات نمی‌خرد، دو حالت بیشتر ندارد، یا اینکه خودش ادوات دارد و نیازی به ادوات ندارد یا اینکه کلاً چنین فردی تراکتور را برای دلالی می‌خواهد.

کشاورزی اضافه کرد: بحث دیگری که مطرح است بحث ارز‌های ۴۲۰۰ تومانی است. هیچ جایی اثری از شفافیت و اطلاعاتی نیست که ارز‌های ۴۲۰۰ تومانی به چه کسانی رسیده و برای چه کاری مصرف شده‌اند. این ارز‌ها را چه کسی تخصیص می‌دهد؟ مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی. از مطالبات ما از وزارت جهاد کشاورزی این است که لیستی شامل موارد ذکر شده را منتشر کند و این موضوع را شفاف سازی کند.

وی بیان کرد: بحث دیگر بحث ریاست مرکز توسعه مکانیزاسیون است. به گفته رئیس جمهور مسببان و بانیان وضع موجود جایی در این دولت ندارند. دولتی که با شعار مردمی رأی آورده و به عنوان دولت انقلابی تلقی می‌شود باید این موضوع را جدی بگیرد و بیشتر از این هزینه ندهد. چرا مسئولی باید در دولت باشد که بیش از ۱۰ سال منصب خود را حفظ کرده و هرسال هم عملکردی نامطلوب نسبت به سال گذشته داشته است و به هیچ صراطی مستقیم نیست؟

چرا هیچ برنامه‌ای از جانب مدیران این حوزه ارائه نمی‌شود تا همه در جریان قرار بگیرند، شاید هم برنامه‌ای وجود ندارد که روز به روز اوضاع این بخش بدتر می‌شود؟

کشاورزی افزود: بسیج دانشجویی دانشکدگان ابوریحان دانشگاه تهران، به عنوان یک تشکل انقلابی رسالتش این است که صدای مردم باشد و آن را به گوش مسئولین برساند، امروز بسیج دانشجویی صدای کشاورزان و تولیدکنندگانی است که از وضع موجود ضربه خوردند.

وی به بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص لزوم مبارزه مسئولان در سایر قوا با فقر و فساد و تبعیض اشاره کرد و گفت: انتظاری که از این دولت می‌رود بها دادن به حرف مقام معظم رهبری است. ما به عنوان دانشجویان دغدغه‌مند و بسیجی که در حوزه‌های مختلف کشاورزی تحصیل می‌کنیم، فساد را شناسایی کردیم و به مسئولین اطلاع داده‌ایم و بر موضع خود می‌ایستیم تا هم سیاست‌ها و تصمیم‌های درست جایگزین شوند و هم مسئولین مرکز توسعه که با کار‌های خود باعث متضرر شدن مردم شده اند برکنار و محاکمه شوند.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای