در سفر استانی ابراهیم رئیسی به مازندران چه گذشت؟
از شعار خودکفایی برنج تا وعده ایجاد استان جدید
صبح روز پنجشنبه 27 اردیبهشت، ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم وارد استان مازندران شد. این دومین سفر او به مازندران بعد از به دست گرفتن سکان ریاستجمهوری کشور است.
اخبار سبز کشاورزی؛ در این سفر تعدادی از اعضای هیئت دولت از جمله وزرای کشور، اقتصاد و دارایی، جهاد کشاورزی و آموزش و پرورش، رئیسی را همراهی کردند. رئیسی در این سفر اعلام کرد که ساخت ۸۳۰۰ واحد مسکونی در استان در دست اقدام است.
ابراز محبت شما را نسبت به رهبری میدانم
رئیس دولت سیزدهم در دومین سفر استانی خود به مازندران روز پنجشنبه در مصلی ساری در جمع مردم مازندران گفت: «ابتدای سخن از مردمی که در میدان و مصلی و خیابانها از دولت خدمتگزار استقبال کردند تشکر میکنم. من این حضور بامعنای شما عزیزان در خیابانها، در این مسیری که میآمدم، ابراز محبتها را نسبت به رهبری میدانم و ولایت؛ و الا بنده یک طلبه خدمتگزار هستم و سرباز رهبری و ولایت. باید عرض کنم در دهه کرامت قرار داریم و دعوت شدیم که با کرامت زندگی کنیم، راه کسب کرامت کریم، اکرم و... است.»
او در ادامه با اشاره به اینکه مازندران قطب کشاورزی، صنعت، گردشگری، اقتصاد دریا و پیشتاز در اقتصاد دانشبنیان است، گفت:«در دور اول سفرها برای نیازهای استان که شناسایی شده بود، تصمیمات خوبی اتخاذ و براساس آنها اقدامات خوبی انجام شده است.»
مسکن و اشتغال در اولویت هستند
او همچنین تاکید کرد که در مسیر ایجاد اشتغال، ۳۹۵ واحد راکد تولیدی و صنعتی به چرخه تولید بازگشته که موجب افزایش اشتغال شده است. در زمینه صنعت و تولید هم گامهای خوبی برداشته شده است. همچنین در زمینه آزادسازی سواحل، قدمهای خوبی با اجماع همه دستگاهها برداشتیم. به یاد داشته باشیم؛ قدم بعدیِ آزادسازی سواحل، رهاسازی سواحل نیست؛ بلکه آبادسازی است تا همه مردم بتوانند در فضایی آرام از آن استفاده کنند. باید با قاطعیت جلوی افرادی که میخواهند منابع ملی و جنگلها را غارت کنند ایستاد و دست زیادهخواهان را قطع کرد. همانطور که اجازه نمیدهیم به کشور کوچکترین تعدی و تجاوزی صورت بگیرد، در مقابل غارت ثروتهای کشور توسط زیادهخواهان و زمینخواران میایستیم.»
رئیسی همچنین با اشاره به اینکه مسکن و اشتغالِ استان در کنار هم در اولویت دولت هستند، اعلام کرد که براساس آخرین گزارشها، ساخت ۸۳۰۰ واحد مسکونی در استان در دست اقدام است.
او همچنین در اظهاراتی دیگر عنوان کرد که استان مازندران زمینه تولید مواد غذایی را دارد:«برنج و مواد لبنی تولیدشده در استان مازندران زمینه بسیار خوبی برای اشتغال است. سیاست دولت، استفاده از تولیدات داخلی است، در همین راستا کالایی که تولید داخل نتواند آن را تامین کند، باید وارد شود، آن هم به نحوی که به تولید داخلی ضربه وارد نشود. استفاده از تولید داخل برای ما در اولویت است؛ وظیفه دولت در سال ۱۴۰۳ فراهمکردن زمینه مشارکت مردم است.»
رئیس دولت سیزدهم همچنین در سخنانی دیگر تاکید کرد که دولت توانسته بیش از ۳۰۰ واحد تولیدی استان را که راکد شده بودند، احیا کند.
زمینهسازی برای تحدید هوشمند واردات برنج
در محل استانداری مازندران همچنین جلسهای با حضور رئیس دولت سیزدهم در راستای پیگیری موضوعات ویژه استان مازندران برگزار شد. در این جلسه رئیسی به وزیر جهادکشاورزی دستور داد که با محاسبه دقیق و بهروزرسانی آمار میزان نیاز کشور به برنج، میزان تولید این محصول در کشور و میزان مورد نیاز برای واردات را ارزیابی و زمینه لازم برای اعمال محدودیت هوشمند در واردات برنج را فراهم کند.
همچنین وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس سازمان برنامه و بودجه از سوی رئیسجمهور مکلف شدند روشهای تامین مالی برای تقویت زیرساختهای مورد نیاز برنجکاران و اجرای طرح جامع وزارت جهادکشاورزی را از منابع داخلی و خارجی بررسی و برای جمعبندی و تصویب به دولت ارائه کنند.
بررسی مسائل بنادر نوشهر، امیرآباد و بندر صیادی کلیکا از جمله کمبود زیرساختهای انرژی و کمبود زیرساختهای مورد نیاز حمل و نقل در این بنادر از دیگر موارد مطروحه در این سفر بود که در نهایت با موافقت رئیسجمهور مواردی از جمله تامین انرژی و زیرساخت لازم برای شرکتهای مستقر در بندر امیرآباد توسط وزارت نیرو، تسریع در راهاندازی اسکله رورو بندر امیرآباد توسط وزارت راه و شهرسازی، تقویت خطوط کشتیرانی کانتینربر، تامین و تخصص اعتبار لازم برای آزادسازی اراضی 100 هکتاری بندر امیرآباد و لایروبی حوضچه آرامش بندر بابلسر و تکمیل تاسیسات دریایی و بندری آن مورد تصویب قرار گرفت.
رئیس دولت سیزدهم همچنین با تاکید بر توجه ویژه نسبت به گمرکات و جلوگیری از رسوب کالاها به مسئولین مربوطه دستور داد از ورود هرگونه کالایی به بنادر بدون ثبت سفارش جلوگیری و در صورت تکرار با مدیران خاطی شدیداً برخورد کنند.
بازخواست وزارت میراث فرهنگی
او همچنین با توجه به گزارشهای مطرحشده درباره طرح احیای تالاب میانکاله بهعنوان یکی از ظرفیتهای قابل توجه استان در حوزه گردشگری، به دلیل تعلل 5 ماهه در اجرای این طرح بهرغم صدور مجوز از سوی سازمان محیط زیست، از وزارت میراث فرهنگی و گردشگردی بازخواست کرد و دستور داد با تدوین طرح اقتصادی تالاب میانکاله برای جذب سرمایهگذاری، اجرای مصوبات طرح احیای این منطقه با جدیت پیگیری و دنبال شود.
رئیسی در ادامه این سفر یک مجتمع آموزشی را که گفته شده یکی از مدارس نسل جدید با رویکرد و محوریت پیشرفت جامعه پیرامونی و با زیرساختها و فضاهای جانبی متفاوتی است در روستای خرماکلای قائمشهر به بهرهبرداری رساند. ساخت این مجتمع آموزشی جزو مصوبات دور اول سفر رئیسجمهور است که در زمینی به مساحت 2400 مترمربع با اعتبارات دولتی، حمایت بنیاد برکت و خیرین مدرسهساز ساخته و تجهیز شده است.
در ادامه سفر استانی رئیسی، همچنین ساختمان جدید بیمارستان رازی قائمشهر با حضور رئیسی به بهرهبرداری رسید. این بیمارستان با اعتباری بالغ بر ۸۰۰ میلیارد تومان در فضایی به مساحت ۲۴ هزار مترمربع در ۶ طبقه و با همه امکانات تخصصی از جمله ۱۰ اتاق عمل تکمیل و تجهیز شده است.
احتمال ایجاد یک استان جدید
رئیسی همچنین در بخش دیگری از سفر خود در جمع مردم نوشهر و شهرستانهای اطراف آن حاضر شد. در این دیدار مردم نوشهر درخواست خود مبنی بر ایجاد استانی جدید در این منطقه ر ا مطرح کردند که او هم در پاسخ به این مطالبه عنوان کرد:«این موضوع مدتها مورد بحث است و قطعاً ابعاد آن را بررسی میکنم.»
نکته آنکه پیشتر هم رئیسی وعدههایی درباره تاسیس استانهای جدید در کشور داده بود. تقسیم شدن تهران به دو استان تهران شرقی و غربی و اضافه کردن استان کرمان جنوبی به فهرست استانهای کشور از جمله این موارد بودند.
طرح تاسیس استانهای جدید در شرایطی عنوان میشود که کارشناسان همواره نسبت به آنها ابراز نگرانی کرده و انتقادهایی را مطرح کرده بودند. به هر روی در ادامه سخنان رئیسی با مردم نوشهر، او به مردم این شهرستان قول داد که مشکل زبالهسوز در نوشهر در مدت کوتاه رفع شود و از استاندار و فرماندار در نوشهر و ساری خواست که موانع موجود در این زمینه را رفع کرده و برای رفع مشکل، زمان تعیین کند.
او اضافه کرد:«مردم استان مازندران همواره لطف و محبت را به مدیران نظام داشتهاند، نامه و دلنوشتههای مردم مورد توجه است؛ موضوعات مردم دغدغه جدی دولت است.»
گشت ارشاد مدیران در مازندران
سپهر خلجی، رئیس شورای اطلاعرسانی دولت هم با اشاره به سفر استانی رئیسی به مازندران در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:«گشت ارشاد مدیران وظیفه ارزیابی و تشخیص نسبتِ مدیران با خدمت به مردم را به عهده دارد و در سفرهای استانی یکی از بخشهای فعال و اثربخش است. گشت ارشاد مدیران بنا به خواست مردم و وعده دولت، مصمم است و در سفر مازندران نیز حداقل ۱۰ مدیر را تاکنون در دستور برکناری قرار داده است.»
در حاشیه این سفر همچنین احمد وحیدی، وزیر کشور از تصویب ۹۰۰ میلیارد تومان برای دو شهرستان تنکابن و رامسر در دومین سفر رئیسی به مازندران خبر داد. قابل تأمل آنکه رئیس دولت در این سفر یادآوری کرد، در اولین سفر استانی دولت به مازندران مصوبات خوبی داشتیم که اقدامات خوبی هم در راستای اجرای آنها صورت گرفته است.
در این سفر کیفیت اجرای این مصوبات را رصد خواهیم کرد تا میزان تاثیر گامهای برداشتهشده برای اجرای آنها در رشد و پیشرفت استان مشخص شود.
این درحالیست که هنوز مشخص نشده رهاورد دور اول سفرهای استانی رئیسی به سراسر کشور چه بوده است و دستورها و مصوبات جلسات برگزارشده در این سفرهای گرانقیمت تا چه میزان به مرحله اجرا میرسند.