استاندار استان مرکزی:
آگاهسازی مردم، تولید و مصرف آرد و نان کامل را افزایش میدهد
در دومین و آخرین روز از تور رسانهای نهضت احیای آرد و نان کامل در استان مرکزی، خبرنگاران شرکت کننده در این تور با فرزاد مخلص الائمه استاندار این استان دیدار کردند.
اخبار سبز کشاورزی؛ در این دیدار استاندار استان مرکزی طی سخنانی ابتدا یاد و خاطره رئیس جمهور شهید را گرامی داشت و آیت الله رئیسی را فردی تحولخواه و تحول طلب که در همه موقعیتهای شغلی اش تحول ایجاد کرده است، توصیف کرد.
مخلص الائمه سپس به بیان اهمیت فراگیر شدن تولید و مصرف آرد و نان کامل در کشور پرداخت و گفت: نان ناقصی که هم اکنون در اختیار ایرانیان گذاشته میشود و بخشی از سفره غذای هموطنانمان را تشکیل میدهد، آسیب بزرگ و ضربه جدی به سیستم گوارشی وارد میکند.
وی تاکید کرد: نان و آرد کاملی که هم اکنون بهترین آن در استان مرکزی تولید و عرضه میشود باید جایگزین آرد و نان سفید مصرفی در شهرهای ایران، شود.
وی اینکه نان سفید به نان معیار مردم تبدیل شده را اشکالی بزرگ در ساختار غذایی کشور توصیف و تاکید کرد: این نان غذایی مضر است و باید هرچه زودتر از سبد غذایی مردم کشورمان حذف گردد.
مخلص الائمه با بیان اینکه اگر نان اصلاح شود غذای مردم اصلاح میشود، به آغاز نهضت احیای آرد و نان کامل از استان مرکزی اشاره و اضافه کرد: استان مرکزی ۱.۸ از جمعیت کشور را تشکیل میدهد و ۷ درصد از نان این استان آز آرد کامل تهیه می شود که این میزان باید افزایش یابد. استاندار استان مرکزی ابراز عقیده کرد: باید تقاضا شکل بگیرد تا همپای تقاضا، تولید نیز افزایش یابد.
وی گفت: من به همه استانداران کشور نامه نوشتم و اهمیت این موضوع را تشریح کردم، اما کسانی که سبوس گندم را جداگانه میفروشند و جوانه و جنین گندم را از دانه جدا میکنند، مانع از همراهی استانداران با این نهضت شدند. استاندار استان مرکزی افزود: اما وقتی موضوع برای رئیس جمهور شهید و وزیر کشور تشریح شد و سایر وزیران نیز در جریان گرفت قرار گرفتند، از این طرح و نهضت حمایت کردند. چنانکه وزیر جهاد کشاورزی یکی از مشاوران خود را به عنوان مسئول پیگیری این طرح منصوب کرد و فعالان و متخصصان تغذیه نیز مطالبهگر تولید و مصرف آرد و نان کامل شدند.
مخلص الائمه با تشریح تفاوتهای نان سبوس دار با نان سبوس مال گفت: آن نانی که در نانواییها به عنوان یک گزینه روی آن سبوس پاشیده میشود در واقع نان سبوس مال و زیانبار است و تمام مضراتی که در مورد وجود سبوس و تاثیر آن بر سیستم گوارشی میگویند به همین نانهای سبوس مال مربوط میشود. در صورتی که اگر سبوس جزئی از آرد باشد و همراه آرد مصرف شود، بهترین نان را پدید میآورد و مصرف آن به لحاظ بهداشت تغذیه بسیار مفید است.
وی در پایان از اصحاب رسانه و روزنامه نگاران خواست تا فرهنگ مصرف آرد و نان کامل را شیوع دهند و به توسعه نهضت احیای مصرف کامل کمک کنند.
مخلص الائمه خطاب به روزنامه نگاران گفت: تقاضا باید به وسیله شما و آگاه سازی مردم کشورمان گسترش و افزایش یابد. چرا که اگر هم وطنان مان متوجه زیان های نان سفید و فواید نان کامل شوند حتما به استفاده از نان کامل روی می آورند. در این صورت تولید و مصرف آرد سفید کاهش و به جای آن تولید و مصرف آرد و نان کامل افزایش خواهد یا فت.