خبر فوری
شناسه خبر: 49414

۱۰۰ هزار گردشگر تاجیکی در راه ایران

پزشکیان ششمین رئیس‌جمهور ایران است که در نخستین دیدار خارجی خود پس از سال نو میلادی برای گسترش و تعمیق روابط تهران- دوشنبه وارد تاجیکستان شد

۱۰۰ هزار گردشگر تاجیکی در راه ایران

اخبار سبز کشاورزی؛ در این سفر دو روزه توافق‌نامه‌هایی در ۲۳ زمینه امضا شد که نشان از افزایش همکاری‌ها میان دو کشور دارد.

روابط ایران و تاجیکستان، به دلیل اشتراکات فرهنگی و زبانی عمیق، همواره یکی از موضوعات کلیدی در سیاست خارجی ایران بوده است. سفر اخیر مقامات ایرانی به تاجیکستان، فصل جدیدی از همکاری‌ها را در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی گشوده است.

تقویت تعاملات گردشگری

در راستای توسعه روابط فرهنگی، ایران و تاجیکستان توافق کردند تعاملات گردشگری خود را به‌طور چشمگیری افزایش دهند. وزیر میراث‌فرهنگی ایران اعلام کرد که تعداد گردشگران تاجیک که سالانه به ایران سفر می‌کنند، حدود ۸ هزار نفر است و توافق شده این رقم به ۱۰۰ هزار نفر افزایش یابد.

به گفته او، تاجیکستان با ظرفیت‌های بی‌نظیر طبیعی و فرهنگی، می‌تواند به مقصدی جذاب برای گردشگران ایرانی تبدیل شود و همچنین، گردشگران تاجیک نیز می‌توانند از جاذبه‌های متنوع ایران بهره‌مند شوند.

نقش استراتژیک زبان فارسی

یکی از دستاوردهای این سفر بازگشایی پژوهشگاه فرهنگ فارسی تاجیکی بود که از سال ۱۳۹۷ تعطیل شده بود. وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در آیین بازگشایی این پژوهشگاه در شهر دوشنبه، گفت: «امروز روزی مبارک برای دو ملت ایران و تاجیکستان است. زبان فارسی، یکی از مهم‌ترین عناصر هویت فرهنگی این دو ملت است که فردوسی، به عنوان نماد این زبان شیرین، آن را پایدار نگاه داشته است.»

در این مراسم مطلوبه خان ستاریان، وزیر فرهنگ تاجیکستان و صمد حسن‌زاده رئیس اتاق بازرگانی ایران نیز حضور داشتند.

سیدرضا صالحی‌امیری در این مراسم همچنین عنوان کرد: «در دنیای امروز، خشونت‌ها و مناقشات هزینه‌های سنگینی بر ملت‌ها تحمیل کرده است، اما چیزی که همچنان ماندگار مانده، پیوند فرهنگی و زبانی میان ایران و تاجیکستان است. زبان فارسی، زبان عرفان، اخلاق، رمز و راز و اشعار غنی است که در برابر تهاجم‌های تاریخی همچنان استوار مانده است.»

او تاکید کرد که بازگشایی این پژوهشگاه می‌تواند آغازگر فصل جدیدی در گسترش روابط فرهنگی میان ایران و تاجیکستان باشد و نخستین پروژه این مرکز، پژوهش در مورد ریشه‌های زبانی و گویش‌های فارسی و تاجیکی خواهد بود. نتایج این پژوهش به روسای جمهور دو کشور ارائه خواهد شد تا تاکیدی بر پیوند عمیق فرهنگی و تاریخی این دو ملت باشد. این مراسم نشان‌دهنده عزم دو کشور برای حفظ و تقویت میراث مشترک زبان فارسی و توسعه همکاری‌های فرهنگی است.»

صالحی‌امیری در ادامه افزود که کشورش به دنبال ایجاد پل ارتباطی با کشورهای گوناگون منطقه و جهان است. به گفته او با تاجیکستان این پل ارتباطی از هزار سال قبل ایجاد شده و اکنون وقت آن رسیده که «این هویت تاریخی را به هویت اقتصادی گره بزنیم».

توپخانه صحن «قصر ملت» ۲۱بار شلیک کرد تا تاجیکستان به صورت رسمی به رئیس‌جمهور ایران خیرمقدم بگوید. مسعود پزشکیان ششمین رئیس‌جمهور ایران است که در نخستین دیدار خارجی خود پس از سال نو میلادی، برای گسترش و تعمیق روابط و همکاری‌های تهران- دوشنبه وارد تاجیکستان شد. در این سفر دو روزه توافق‌نامه‌هایی در ۲۳ زمینه امضا شد که نشان از افزایش همکاری‌ها میان دو کشور دارد.

روابط ایران و تاجیکستان، با تکیه بر اشتراکات فرهنگی و زبانی، فرصتی منحصربه‌فرد برای توسعه همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی فراهم کرده است. بازگشایی پژوهشگاه فرهنگ فارسی تاجیکی و توافق برای افزایش تعاملات گردشگری، از جمله گام‌های مهم در این راستا هستند. این روابط، علاوه بر تقویت پیوندهای فرهنگی، می‌توانند بستری برای توسعه تجارت و سرمایه‌گذاری میان دو کشور باشند.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای