خبر فوری
شناسه خبر: 48454

گرانی و دیگر هیچ

چند روز گذشته پزشکیان در جلسه‌ایی که تعداد زیادی از اقتصاددانان حضور داشتند با مصوباتی ازقبیل واردات و توزیع بنزین سوپر به قیمت جهانی، افزایش قیمت گاز و تقریبا اکثر حامل‌های انرژی جلسه را به پایان برد

گرانی و دیگر هیچ

اخبار سبز کشاورزی؛ چند روز گذشته پزشکیان در جلسه‌ایی که تعداد زیادی از اقتصاددانان حضور داشتند با مصوباتی ازقبیل واردات و توزیع بنزین سوپر به قیمت جهانی، افزایش قیمت گاز و تقریبا اکثر حامل‌های انرژی جلسه را به پایان برد و دیگر برای مردم مسجل شد که در آینده نزدیک بنزین معمولی هم گران خواهد شد و دیگر موارد انرژی و آب و برق که البته هر کدام با ناترازی‌های بسیاری دست به گریبان است و به گفته دولت هیچ راهی جز گرانی و افزایش قیمت آن وجود ندارد.

از طرفی خاموشی‌هایی که اخیرا آغاز شده و بهانه آن متوقف شدن نیروگاه‌هایی است که سوخت مازوت مصرف می‌کنند و به گفته مسئولان، مردم یا باید تحمل خاموشی‌ها را بکنند یا آلودگی هوا و سوخت مازوت و جالب اینکه کشوری که در رده دوم دنیا از نظر تولید منابع انرژی قرار دارد، حالا باید بر سر این دو راهی قرار بگیرد که تازه از انتخاب هم محروم است.

به‌راستی کشوری که دارای مهم‌ترین ذخایر نفت و انرژی است، چرا به این روز رسیده؟ اگر از تحریم‌ها بگذریم که البته واقعیتی انکارناپذیر است بسیاری از نیروگاه‌های برق ما مربوط به دهه‌ها قبل است و فرسوده شده‌اند. مهمترین عامل آن عدم مدیریت صحیح در طول این 40 سال اخیر است.

اگر دولت‌ها با در دست داشتن منابع مالی گوناگون مبادرت به ساخت نیروگاه‌های جدید یا سوخت و انرژی هسته‌ای می‌کردند، امروز نیروی برق هسته‌ای شده بود و دیگر نیازی به سوخت‌های فسیلی و قدیمی نبود.

اگر منابع مالی در جای درست خود مصرف می‌شد امروز با ساخت سدهای بی‌حاصل، فرسایش خاک، فرسایش جنگل و از طرفی استفاده صحیح از منابع آبی در بخش کشاورزی، خانگی و صنعتی به بحران آب کنونی نمی‌رسیدیم.

اگر به جای مازوت سوزی نیرگاه‌ها با گاز طبیعی و خدادادی فعالیت می‌کردند امروز این بحران آلودگی هوا را نداشتیم و سازمان حفاظت محیط زیست فقط به‌عنوان یک سازمان تشریفاتی نبود؛ ولی متاسفانه دولت مثل هر بار راحت‌ترین راه یعنی افزایش قیمت را انتخاب کرد که طبیعتا فشار آن بر آحاد مردم است که هزینه عدم مدیریت و نداشتن راه‌حل موثر دولت را در حل مشکلات می‌پردازند.

یادمان نرود که تا همین چند سال قبل کشور گاز، آب و برق را صادر می‌کرد و در آن دوران چیزی به عنوان ناترازی در حامل های انرژی نداشتیم یا مثلا سال گذشته اوجی، وزیر وقت نفت، گفت امسال اروپایی‌ها سال سختی را در اثر کمبود گاز تجربه می‌کنند که دقیقا عکس آن اتفاق افتاد و این کمبود گریبان کشور ما را گرفت.

به هر حال انتظار می‌رفت پزشکیان در بسیاری از موارد و مشکلات کشور از تیم‌های متخصص‌تری استفاده کند و همچنین واقعیات را به مردم گفته و راه‌حل‌های منطقی‌تری را عنوان کند و راه دولت‌های قبلی را نرود.

اکنون مردم با این پرسش واقعی رو به رو هستند که دولت در این میانه چه‌کاره است؟ و آیا چه راه‌حل منطقی برای به‌خصوص مشکل انرژی در کشور دارد؟ و آیا باز هم مردم باید شاهد اعتراضات و گسترش نارضایتی‌ها عمومی همانند سال 98 باشیم که خسران و ضررهای مادی و معنوی برای کشور دارد؟

دولت چهاردهم در ورطه بسیار حساس و موقعیت خطیر کنونی قرار دارد که باید به خواسته‌ها و مطالبات به حق آحاد مردم پاسخ دهد.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای