خبر فوری
شناسه خبر: 48625

وزارت جهاد کشاورزی در برابر انبوهی از مشکلات

مسئله امنیت غذایی در کشور که ریشه در تولید بخش کشاورزی دارد، از اهم موارد در سیاست‌گذاری‌های دولت‌ها بوده و هست

وزارت جهاد کشاورزی در برابر انبوهی از مشکلات

اخبار سبز کشاورزی؛ مسئله امنیت غذایی در کشور که ریشه در تولید بخش کشاورزی دارد، از اهم موارد در سیاست‌گذاری‌های دولت‌ها بوده و هست و متولی اصلی این سیاست، یعنی وزارت جهاد کشاورزی تبین‌کننده این سیاست است که البته در طول این سال‌ها با فراز و نشیب‌های گوناگونی روبه‌رو بوده است و در این میان نوسانات قیمت، قیمت‌های دستوری، نوسانات ارز در بازار و ارز دولتی، مسائل گمرکی و تعرفه‌ها، مشکلات عدیده در برابر تولیدکنندگان و بهره‌برداران در کشاورزی، صنعت دام و طیور و صنعت غذا، گرانی روزافزون کالاهای اساسی، لبنی، پروتئینی که دیگر به لحظه رسیده است و عدم نظارت دولت همگی ساختار اقتصادی کشور را دچار بحران و سردرگمی کرده است و حالا آقای وزیر نوری‌قزلجه در نشستی بیاناتی را فرموده‌اند که به محورهای مهم آن اشاره می‌کنیم:

1-توجه به سفره مردم و ثبات قیمت‌ها و تامین کالاهای اساسی با قیمت مصوب ارز ترجیحی.

2-عدم‌تغییر در قیمت کالاهای اساسی.

3-دغدغه دولت در امر تنظیم بازار و متوجه کردن اتحادیه‌ها و تشکل‌های کشاورزی به آن.

4-حمایت همه جانبه بازوهای پشتیبانی‌کننده وزارت جهاد کشاورزی.

5-همچنین نوری اشاره کرد از شرکت پشتیبانی امور دام، شرکت بازرگانی دولتی ایران، سازمان مرکزی تعاون روستایی خواست دام و مرغ مازاد تولیدکنندگان را خریداری و از آنان حمایت کنند.

6-بحث اشتغال‌زایی و افزایش تولید در روستاها درمورد صدور پروانه‌های کوچک روستایی در جهت تامین امنیت غذایی.

7-همچنین او تاکید بر تکریم کشاورزان، تولیدکنندگان و بهره‌برداران کرد و گفت این موضوع در رأس برنامه‌های وزارتخانه قرار دارد.

8-شفاف‌سازی و پاسخ‌گویی به سوالات بهره‌برداران و متقاضیان در زمینه صدور مجوز، تخصیص ارز، صادرات و واردات در سامانه ستادی و استانی.

با نگاهی به صحبت‌های وزیر که البته در حالت آرمانی بسیار ایده‌آل و مناسب است، متاسفانه می‌بینیم که آحاد مردم از عدم‌تثبیت قیمت‌ها ناراضی هستند و از طرف دیگر تولیدکنندگان هر روز با موانعی چون بالا رفتن قیمت مواد اولیه، عدم‌تخصیص ارز و همچنین قیمت‌‌گذاری‌های دستوری دولت، برای بسیاری از کارخانجات لبنی و پروتئنی مواجهند، این در حالی است که قیمت تمام شده تولید برای این تولیدکنندگان بسیار بالاست.

همچنین در بخش صنعت دام و طیور نیز که موانع و مشکلات بسیاری وجود دارد و پرداخت مطالبات گندمکاران با تاخیر بسیار، عدم اشتغال در بخش روستایی و نبود امکانات بالقوه کشاورزی، دامداری و غیره، یا وجود ناطرازی‌ها در بخش انرژی که گریبان‌گیر کشاورزی و کارخانه‌های تولید شده و قطع زمان‌بندی شده برق که ضررهای هنگفتی به اقتصاد وارد کرده است از مشکلات تولیدکنندگان و بهره‌برداران کشاورزی کشور است.

دست‌آخر هم چیزی که وجود ندارد تکریم و احترام مناسب برای کشاورزان، دامداران مرغداران، زنبورداران است که در واقع بازوهای تولید در کشور هستند و هر روز با مشکلات و سختی‌ها و عدم توجه به نیازشان دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

 واقعیت جامعه کوچک شدن هر روزه سفره مردم است و فقیرتر شدن آحاد جامعه است که معلوم نیست تا کجا ادامه دارد.

حال این سوال از آقای وزیر مطرح است که با این همه مسائل و مشکلات آیا جایی برای رفع این موانع وجود دارد؟ و آیا نباید روزی از حرف و شعار عبور کنیم و به واقعیات جامعه بپردازیم؟

ایشان در این وزارتخانه و در کل دولت چهاردهم در 4 سال پیش‌رو باید فکری به حال این موج مشکلات و دشواری‌ها بکند تا حتی‌المقدور در پایان این دوره از عمر دولت کمی از این ناملایمات کاسته شود.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای