مدیران بلاتکیف در وزارت جهاد کشاورزی
از دوست محوری تا شایسته سالاری
وزرای دولت چهاردهم بواسطه همراهی مجلس شورای اسلامی و دولت با آراء بالا، بهراحتی و حتی در مواردی با ارائه برنامههای کپی شده، توانستند رای اعتماد بگیرند
اخبار سبز کشاورزی؛ وزرای دولت چهاردهم بواسطه همراهی مجلس شورای اسلامی و دولت با آراء بالا ، بهراحتی و حتی در مواردی با ارائه برنامههای کپی شده، توانستند رای اعتماد بگیرند و سکاندار مدیریت کلان کشور شوند، اما عملکرد 4 ماهه گذشته در بسیاری از بخشها بهویژه بخشهای اقتصادی نشان دهنده عدم توفیق آنان در بهبود شاخصهای توسعهای کشور است.
یکی از وزارتخانههایی که دارای جایگاه ویژهای در تامین امنیت ملی با برقراری امنیت غذایی است وزارت جهاد کشاورزی است، سفره مردم نمونه بارز میزان ایجاد امنیت غذایی در کشور است. هرچند مسئولان این وزارتخانه از استمرار تولید گوشت، لبنیات و دیگر محصولات کشاورزی دم میزنند، اما آنچه مردم میبینند سفرهای است که هر روز کوچکتر میشود.
به گفته تولیدکنندگان بخش کشاورزی نقش وزارت جهاد کشاورزی در پایداری تولید چیزی جز سنگاندازی نیست و در بسیاری از موارد این کشاورزان و تولیدکنندگان هستند که بهدلیل قیمتهای دستوری و همچنین دخالت این وزارتخانه در صادرات، واردات و همچنین بازار در حال پرداخت یارانه برای تامین امنیت غذایی هستند.
دوستی بهجای شایسته پروری در انتصابات وزارت جهاد کشاورزی
یکی از مصادیق ضعف در وزارت جهاد کشاورزی در دولت چهاردهم که بیش از دورههای پیشین خودنمایی میکند تعلل در انتصاب مدیران کارآمد با برنامههای نوین در بهبود وضعیت بخش کشاورزی و دیگری انتصابهای رابطهای و دوست محور است.
حذف شایسته سالاری از سیستم انتصابهای وزارت جهاد کشاورزی و توجه به ارتباطات در این موارد، امید هر گونه بهبود شرایط را در بخش کشاورزی از بین برده، این در حالی است که بخش کشاورزی نیازمند حمایت دولت بوده و اکنون از شرایط مطلوبی برخوردار نیست.
در برنامه وزیر جهاد کشاورزی دولت چهاردهم برای کسب رای اعتماد از مجلس پیرامون این بحث به شایسته گزینی و شایستهسالاری و توجه به تناسب تخصص و تجربه با سمت و پست در انتخاب مدیران ستادی تا مرکز خدمات جهادکشاورزی با رعایت اصل کاهش تعارض منافع و اصول حکمرانی خوب و بهرهمندی از تمام ظرفیت کارشناسی و اجرایی داخل مجموعه وزارت جهادکشاورزی در جهت ایجاد همدلی و هم افزایی و تعاملات سازنده درون بخشی در جهت اهداف سازمانی از طریق انتخاب مدیران باتجربه، استفاده از نخبگان درون و برون وزارت جهادکشاورزی اشاره شده بود.
همچنین 17 مهرماه غلامرضا نوری وزیر جهاد کشاورزی با صدور ابلاغی، «شاهپور علائیمقدم» سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع را به عنوان «رئیس کمیته امور مدیران وزارت جهاد کشاورزی» منصوب کرد تا بر اساس این ابلاغ به استناد مفاد «دستورالعمل اجرایی نحوه انتخاب و انتصاب مدیران حرفهای» شورای عالی اداری و «دستورالعمل انتخاب، انتصاب و تغییر مدیران وزارت متبوع» انتصابات وزارت جهاد کشاورزی پیگیری شود که تا کنون گزارشی از اقدامات این کمیته منتشر نشده است.
انتصابات و تعیین وضعیت مدیران فعلی در وزارت جهاد کشاورزی در راهبری برنامههای بخش کشاورزی دارای اهمیت بالایی است برای مثال روسای سازمانهای جهاد کشاورزی استانها چهار ماه است منتظر هستند که تعیین تکلیف شوند و هر روز گزینههای جدید طرح شده و برای مصاحبه به وزارت جهاد کشاورزی دعوت میشوند؛ درحالی که مدیران فعلی هرچند امور را پیگیری میکنند اما بدنه سازمانی به مصوبات آنها بهایی نمیدهد و این یک واقعیت انکارناپذیر است.
از سوی دیگر تحقق برنامه ششم توسعه در وزارت جهاد کشاورزی مورد تاکید قرار داشت که برای اجرای آن باید نیروی انسانی به یک رویکرد واحد برسند و تعیین برشهای عملیاتی در جهت نیل به آن برنامهریزی شود که هم اکنون پس از گذشت 4 ماه از حضور نوری قزلجه در این وزارتخانه ضروری است گزارشی از اقدامات صورت گرفته ارایه شود .