اخبار سبز کشاورزی؛ ابوالقاسم گلباف| در مجموعهای که حدود 250 هزار کارشناس کشاورزی (از لیسانس تا فوق دکتری) عضو آن هستند، قاعدتا باید پیشرفتهترین روشهای ارتباطی و انتخاباتی به جای روشهای دستی، سنتی و کاغذ جایگزین شود؛ چراکه در روشهای دستی احتمال و تجربه خرید و فروش رأی، معامله و بده بستان، باندبازی و… بسیار زیاد است.
راوی این گزارش که یکی از بنیانگذاران ایجاد و راهاندازی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و اطلاعرسانی و فرهنگسازی در رسانه «دام و کشت و صنعت» بوده (البته دکتر عیسی کلانتری، وزیر وقت کشاورزی در مجلس پیگیر بود) با شناخت نقاط ضعف انتخابات معتقد به تغییر رویه سنتی بوده است.
انتخابات غیرالکترونیک رایفروشی در ازای پرداخت حق عضویت، ناهار و اتوبوس
چند سال تلاش و کوشش کارشناسان سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در جهت ایجاد بستر مناسب برای سلامت انتخابات و جلوگیری از تخلفات دورههای قبل اخیرا توانست رویهای صحیح و قابل اجرا، هوشمند و سالم را برای انتخابات سازمان به ارمغان بیاورد. اما چه سود که کاسبان و نانخورهای چنین تخلفاتی، با الکترنیکی شدن انتخابات سازمان نظام مهندسی به بهانههای واهی مخالفت کردند تا در بر همان پاشنه سابق بگردد.
در نظام جدید ظاهرا وضع به این گونه پیش رفته بود که در صورت تایید وزارتخانه و شورای مرکزی سازمان، افراد با سهولت و دسترسی کامل به سامانه، اطلاعات خود را بارگذاری کرده و چنانچه تمایل به نامزدی انتخابات داشته باشند بدون مراجعه و حضور فیزیکی با یک علامت زدن، نامزدی خود را اعلام و منتظر نتیجه میمانند که البته این قسمتها اجرایی شده است.
تضمین سلامت انتخابات
مروری بر آمار اعضای فعال سازمان نشان میدهد درصد بسیار زیادی از اعضاء 5 تا 10 سال حق عضویت خود را واریز نکردهاند؛ اما زمان انتخابات، برخی نامزدها با دسترسی به بانک اطلاعات سازمان، تلفنها و مشخصات اعضاء و با لابی چنین اعضایی، اقدام به واریز حق عضویت برای آنها و به نوعی خرید رأی انجام میدهند که این نوع تخلف با اقدام قاطع سازمان و شناسایی متخلفان و محرومیت آنان عملیاتی شده است.
تشکیک در سلامت انتخابات غیر الکترونیک
من ابوالقاسم گلباف کاندیدای ششمین دوره انتخابات سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی به دلایل زیر از حضور در انتخابات انصرف میدهم.
طی مسافت 300 الی 400 کیلو برای رأی دادن
چالش بعدی بهویژه در استانهای بزرگ مراجعه افراد از شهرهای مختلف به مرکز استان برای رأی دادن است. تصور کنید مثلا در استان مازندران فاصله چند صد کیلومتری رامسر تا ساری علاوهبر اینکه یک روز کامل از وقت یک مهندس را هدر میدهد، هزینهای بین 600 تا 800 هزار تومانی ایاب و ذهاب و خورد و خوراک بیرون از منزل را به همراه دارد که در انتخابات الکترونیک فرد با گوشی موبایل در سامانه وارد شده و کمتر از یک دقیقه به افراد مورد نظر به صورت الکتروینک و بدون تخلف رأی میدهد.
رأی اتوبوسی
اما در سیستم دستی، کاغذی و سنتی، ائتلافها با اجاره اتوبوسی و قول ناهار و استراحت افراد را از شهرستان به استان آورده و رأی آنان را تصاحب میکنند که در این صورت جایگاه یک مهندس در حد معاوضه رأی با یک ناهار و صندلی اتوبوس پایین میآید.
حسن دیگر رأی گیری الکترونیک این است که فرد رای دهنده در رودربایستی نامزدها نمیمانند و ضرورتی به نشان دادن برگه رأی و ادای دین مادی نیست.
تقلبها و تخلفهای گسترده پنجمین دوره انتخابات سازمان تهران
اینجانب با تجربه انتخابات قبلی سازمان تهران و تخلفات و تقلبهای گسترده و سازمان یافته که متاسفانه گروهی به ناحق و ناجوانمردانه با تجاوز به حقوق دیگر کاندیداها، سمتهای سازمان را اشغال کردند؛ اینک از نامزدی انتخابات ششمین دوره به صورت رسمی انصراف میدهم تا تاییدی برای تعدی به حقوق صنفی همراهانم و خدشهدار شدن اعتبار مهندسین کشاورزی نباشم. قدر مسلم اینکه روزی در محکمه واقعی و دادگاه صالحه متخلفین و متقلبین باید پاسخگوی اعمال خود باشند.
رجاء واثق دارم مطالعهکنندگان این بیانیه و به ویژه نامزدهای انتخاباتی اذعان خواهند نمود که انتخابات الکترونیک در اقصی نقاط کشور و با گوشی یا لبتاب معمولی و اینترنت ضعیف داخلی به راحتی ممکن است، تنها مزیت آن جلوگیری از فساد انتخاباتی و تقلب و رانت میباشد.
به همین جهت امیدوارم نامزدهای ششمین دوره و اعضاء محترم با مطالعه این گزارش به وظیفه اخلاقی، حرفهای و صنفی خود عمل خواهند کرد.