آخرین خبرها:
شناسه خبر: 25006

فضولات طیور منبعی برای حاصلخیزی خاک

شرکت دانش بنیان در مازندران با حذف عناصر مخرب از فضولات طیور آن را به ماده‌ای برای غنی سازی زمین تبدیل کرده است

فضولات طیور منبعی برای حاصلخیزی خاک
شرکت دانش بنیان در مازندران با حذف عناصر مخرب از فضولات طیور آن را به ماده‌ای برای غنی سازی زمین تبدیل کرده است.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ فضولات پرندگان کود طبیعی است که برخی کشاورزان و باغداران چندین دهه است آن را برای تقویت مزارع و باغ‌ها استفاده می‌کنند، اما مشکلی که در برخی موارد ایجاد می‌شد وجود تعداد زیادی باکتری و سایر قارچ‌های نامطلوب در این فضولات است که استفاده از آن نه تنها شادابی گیاه و غنی شدن خاک را بدنبال ندارد بلکه گیاه را از بین می‌برد و با افزایش اسیدیته خاک، آن را برای کشت نامطلوب می‌کند.
بیشتر بخوانید: خواص و ویژگی‌های کود مرغی
تعداد از فارغ التحصیلان کشاورزی در یکی از روستا‌های مازندران با حذف این عناصر زائد موفق به تولید کود‌های زیستی از فضولات طیور شدند.
کود‌های خام مرغی ابتدا از مرغداری‌ها تهیه و سپس با استفاده از برخی روش‌ها مانند گرمادهی، ضدعفونی شده و گاز‌های مخرب، باکتری و قارچ‌ها نیز از آن حذف می‌شوند.
کود‌های مرغی فاقد هر گونه آلودگی و عوامل بیماری زا، کاملاً بهداشتی و بدون بوی نامطبوع هستند و برخی کشاورزان از سراسر کشور مشتری ما شده اند
تقوی یکی از تولید کننده این کود‌ها می‌گوید: کود‌های خام مرغی ابتدا از مرغداری‌ها تهیه و سپس با استفاده از برخی روش‌ها مانند گرمادهی، ضدعفونی شده و گاز‌های مخرب، باکتری و قارچ‌ها نیز از آن حذف می‌شوند.
او افزود: این فضولات بعد از طی این مراحل و افزودن برخی عناصر مغذی دیگرمانند نیتروژن، فسفر و پتاسیم در طی چند ماه تبدیل به کمپوست می‌شوند و وجود این مواد سبب می‌شود بیش از ۹۰ درصد مواد لازم برای رشد گیاهان در این کود‌ها یافت شود.
تقوی ادامه داد: استفاده از این کود‌های مرغی در خاک نیز سبب اصلاح ساختار و بافت خاک کشاورزی می‌شود.
او افزود: این کود‌ها فاقد هر گونه آلودگی و عوامل بیماری زا، کاملاً بهداشتی و بدون بوی نامطبوع هستند و برخی کشاورزان از سراسر کشور مشتری ما شده اند.
رسولی یکی از کشاورزان ساروی که از این کود‌های مرغی استفاده کرده است می‌گوید: سال‌های گذشته با استفاده از کود‌های شیمیایی از زمین خود ۲۷ کیسه گندم برداشت می‌کردم، اما امسال با استفاده از این کود‌های مرغی فرآوری شده میزان برداشت از همان زمین به ۳۵ کیسه رسیده است.
او افزود: قیمت کود‌های مرغی از کود‌های شیمیایی نیز ارزانتر و استفاده از آن به صرفه‌تر است.
این کشاورز ادامه داد: برعکس تصور برخی‌ها این کود‌های مرغی هیچ بوی نامطبوعی ندارند و به حالت جامد و کاملا خشک بسته بندی شده و حمل و نقل و نگهداری از آن در انبار نیز به راحتی انجام می‌شود
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای