آخرین خبرها:
شناسه خبر: 11047

دو نرخی بودن ارز منشأ فساد در حوزه کشاورزی

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: دو نرخی بودن ارز در حوزه کشاورزی باعث فساد شده اما اقناع مردم و هماهنگی دستگاه‌ها شرط تک نرخی شدن ارز است.

دو نرخی بودن ارز منشأ فساد در حوزه کشاورزی
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: دو نرخی بودن ارز در حوزه کشاورزی باعث فساد شده، اما اقناع مردم و هماهنگی دستگاه‌ها شرط تک نرخی شدن ارز است.
به گزارش مزرعه سبز به نقل از مهر، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: در همین راستا برای تأمین امنیت دامداران با برخی کشورهاوارد مذاکره شدیم که بتوانیم در قالب تراز تجارت و تهاتر کالا کار دنبال کنیم ۷۰ درصد کار جلو بردیم براساس این تفاهم نامه ما به برزیلی‌ها کود و اوره و اقلام خشکبارمثل پسته و انجیر بدهیم که بتوانیم در غالب آن بتوانیم نهاده‌های دامی تأمین کنیم.
محمدجواد عسکری در بازدید از پروژه انتقال آب سد کوچری به ساوه در جمع خبرنگاران گفت: یکی از مشکلات امروز کشور بحث آب است بخصوص در حوزه آب شرب با توجه به اینکه رسالت ذاتی کمیسیون کشاورزی در خصوص آب کشاورزی است، اما آب شرب مردم به صورت ویژه‌تر بررسی می‌شود، صحبت‌هایی که امروز از دوستان در خصوص پروژه کوچری شنیدیم یکی از امتیازات این پروژه این است که آب به صورت ثقلی منتقل می‌شود که بسیار حائز اهمیت است چرا که هزینه‌های جانبی ندارد.
وی افزود: در گذشته جلساتی در خصوص این پروژه داشتیم جلسه‌ای که با وزیر نیرو و معاونان ایشان داشتیم قرار بر این شد در قالب یک برنامه زمانبندی شده این طرح عملیاتی شود. ان‌شاءالله پیرو جلسه امروز به زودی در کمیسیون کشاورزی جلسه‌ای خواهیم داشت و از دستگاه‌های متولی هم مثل وزارت نفت و سازمان برنامه بودجه دعوت می‌کنیم که تصمیم منطقی اتخاذ شود که منجر به تکمیل این پروژه در یک مقطع زمانی کوتاه شود و مردم از آب شرب که حق مسلم آنهاست برخوردار شوند.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: تلاش می‌کنیم این پروژه در بودجه ۱۴۰۱ به صورت ویژه دیده شود.

اعتبارات ویژه ای در بودجه ۱۴۰۰ به بخش کشاورزی اختصاص یافت

عسگری گفت: در بودجه ۱۴۰۰ اعتبارات ویژه ای به بخش کشاورزی اختصاص دادیم که در طول انقلاب بی سابقه بوده در بودجه ۱۴۰۱ اگرچه مشکلاتی داریم اما تلاش کردیم این مشکلات متوجه بخش کشاورزی نباشد و مثل بودجه ۱۴۰۰ کاستی در بخش کشاورزی نداشته باشیم. کشاورزی اهمیت بالایی دارد و بحث امنیت غذایی به امنیت مردم گره خورده است.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: اگر بخواهیم ارز را تک نرخی کنیم باید زیرساخت‌ها و سازوکارهای آن تعریف شود چند جلسه با وزیر جهاد کشاورزی، وزیر اقتصاد و دستگاه‌های متولی داشتیم قرار بر این شد چند کار را انجام بدهیم. نخست دستگاه‌های تصمیم گیر در سطح کلان را هماهنگ کنیم و دوم اینکه فضا را در افکار عمومی اقناعی کنیم چرا که مردم همواره پشتیبان نظام بودند رفاه و آرامش آنها مهم است باید فضا به گونه‌ای باشد که اگر مسئولین و دستگاه‌های متولی در سطح کلان تصمیم بگیرند مردم آگاهانه بپذیرند که با توجه به تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی و تحریم این اتفاق باید صورت بگیرد.

اقناع مردم و هماهنگی دستگاه‌ها شرط تک نرخی شدن ارز است

عسکری گفت: از همه مهم‌تر در بحث دو نرخی بودن ارز در حوزه بخش کشاورزی با بحث فساد مواجه هستیم حتماً باید تلاش کنیم این فساد از بین برود. برای از بین رفتن این فساد باید تصمیمات آگاهانه اتخاذ شود. به همه دستگاه‌ها ابلاغ کردیم تا زمانی که فضای اقناعی صورت نگیرد و دستگاه‌ها هماهنگ نباشند اجازه نخواهیم داد تصمیمی در این خصوص اجرا شود.
وی افزود: تصمیم باید با هماهنگی مجلس بویژه کمیسیون کشاورزی مجلس باشد که خروجی خوبی داشته باشد. به ملت شریف این قول می‌دهیم در راستای منویات رهبری اعتقادمان بر این است باید با فساد برخورد شود و نگاهمان این است یک نظارت جدی در خصوص توزیع نهاده‌های کشاورزی داشته باشیم که همراه با تولید، اشتغال و ارزآوری برای کشور باشد.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: در بحث نهاده‌های کشاورزی با دو مشکل مواجه بودیم یکی بحث نوسان قیمت و یکی خشکسالی ؛ این دو مسئله به بخش کشاورزی و تولید ما ضربه سنگینی وارد کرد و این مسئله باعث شد برخی از دامداران برای اینکه بتوانند نیازهای خودشان را تأمین کنند بعضی از دام‌های مولد خود را به بازار عرضه و یا ذبح کنند که در درازمدت آسیب‌های جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت.
عسکری افزود: پس از انقلاب، جهاد سازندگی اقدامات خوبی در حوزه دام مولد انجام داد و امروز ما در بین ۶ کشور دنیا از لحاظ تولید مواد لبنی هستیم اما برای تأمین امنیت دامداران باید تدبیری کرد. در همین راستا با برخی کشورها وارد مذاکره شدیم که بتوانیم در قالب تراز تجارت و تهاتر این مسئله را حل کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای