در زمان کرونا میوهها و سبزیها را چگونه بشوئیم.
ارتباط چندانی بین سبزی و میوهها و بستهبندیهای آنها با کووید 19 وجود ندارد.

اخبار سبز کشاورزی، شما نمیتوانید تمام مواد حشرهکش را از روی محصولات کشاورزی پاک کنید. چراکه مواد شیمیایی قادرند به پوست میوهها و در واکسهای پوششی آنها بچسبند و از آنجایی که تعدادی از این سموم، سیستمیک هستند وارد گوشت و بافتهای داخلی میوهها و سبزیها میشوند. بخش آفتکشهای دپارتمان کشاورزی آمریکا با آزمایش بر روی میوهها و سبزیهایی که پس از شستن و یا پوست گرفتن میخوریم به نتایجی دست یافته است که نشان میدهد پس از شستشو باز هم بقایایی از حشرهکشها در میوهها و سبزیها وجود دارد.
سازمان غذا و داروی آمریکا (USDA) اعلام کرد ارتباط چندانی بین سبزی و میوهها و بستهبندیهای آنها با کووید 19 وجود ندارد، بلکه آنچه در حال حاضر اهمیت دارد شستشو و تمیز کردن این مواد برای جلوگیری و انتشار بیماریهای ناشی از مواد خوراکی است.
در شرایطی که مبارزه با کووید 19 در سرتاسر جهان ادامه دارد، بهترین عملکرد ایمن نمودن مواد غذایی و اجرای پروتکلهای حیاتی است. طبق اعلام نظر FDA، هیچ نشانه و علامتی از انتقال Covid-19 در رابطه با مواد غذایی وجود ندارد و این در حالی است که سالیانه 48 میلیون نفر (یک ششم) از مردم آمریکا همه ساله توسط مواد غذایی آلوده و بیمار میشوند. لذا هر فردی باید به این امر آگاهی کامل داشته باشد که پس از تماس با سطوح بیرونی، گوشت و یا مرغ، دستهای خود را به خوبی بشوید.
یاد بگیرید که چگونه خود و اعضاء خانوادهتان را با انجام اقدامات ساده و تمیز کردن میوه و سبزیها در اثنای این دوره از بیماریها، سالم نگه دارید.
شش روش ساده برای جلوگیری از مسموم شدن مواد غذایی:
1- انجام چهار اقدام کلیدی که شامل شستشو و تمیز کردن، جداسازی، پختن و سرد کردن میباشد.
الف: در هنگام تهیه غذا باید قبل و بعد از آمادهسازی مواد غذایی دستهای خود را حداقل به مدت 20 ثانیه با آب گرم و صابون بشویید.
ب: محلهایی از قبیل محل کار، چاقوها، سایر وسایل و تخته بریدن و خرد کردن مواد را به خوبی تمیز و ضدعفونی کنید. علاوه بر آن، در هنگام آمادهسازی غذا موادی از قبیل گوشت قرمز، گوشت مرغ، ماهی، تخم مرغ و… را برای اجتناب از آلودگی جدا از هم نگه دارید.
ج: برای اطمینان از کشته شدن ویروسها و باکتریها، مواد غذایی را در حرارت و زمان کافی برای رسیدن حرارت به قسمتهای درونی آنها بپزید.
د: مواد غذایی را حداقل به مدت 2 ساعت در یخچال یا فریزر قرار دهید تا از رشد عوامل بیماریزا در آنها جلوگیری شود.
2- میوه و سبزیها را در زمان خرید بازرسی کنید:
در هنگام خرید سبزی و میوه از فروشگاه آنها را به خوبی بررسی کنید تا آسیب دیده و خراب نباشند و در صورت هر گونه مشاهده آثار فرورفتگی و خراشیدگی، این مناطق از روی مواد برداشته شوند. علاوه بر آن برداشتن برگهای خارجی سبزیهایی نظیر کاهو یا کلم برای کاهش آلودگی اهمیت دارد. در آخر آنکه هیچگاه چیزهایی را که فاسد و یا پوسیده به نظر میآیند مصرف نکنید.
3- قبل از خرد کردن مواد آنها را آبشویی و خشک کنید:
اطمینان حاصل کنید که هرگونه مواد خوراکی را قبل از خوردن یا آماده سازی، زیر آب جاری خنک شسته باشید. شستشو با آب حتی اکر قصد خوردن یا پوست کندن یک میوه یا سبزی را ندارید، قبل از مصرف و بهمنظور اجتناب از آلودگی باکتریایی، بسیار مهم است.
سازمان غذا و دارو توصیه میکند که هیچ میوه و سبزی را با موادی نظیر صابون یا پاککنندهها نشویید، چرا که امکان دارد بقایایی از آنها روی میوه و سبزی بماند. هرچند میتوان از یک برس نرم برای شستشوی میوههایی نظیر هندوانه، خیار، سیب زمینی و… استفاده کرد.
4- برای مصرف آن دسته از مواد غذایی که باید حرارت داده شوند :
دقت نمائید تا حرارت کافی برای کشتن باکتریها و میکروبها به آنها رسیده باشد و برای میوههایی که باید پوست کنده شوند، قبل از این کار دستهای خود را کاملاً بشویید. برای اجتناب از مصرف مواد بستهبندی آلوده حتماً قبل از مصرف آنها را ضدعفونی کنید و اگر میوه تازه خریدهاید آنها را بشویید.
5- خشک کردن مواد با پارچه تمیز:
پس از شستن میوهها و یا سبزیها (کاهو، کلم، خیار و…) آنها را با یک پارچه تمیز یا دستمال یک بار مصرف خشک کنید، چراکه احتمال انتقال باکتری یا میکروبها را کاهش میدهد.
6- قرار دادن مواد شسته شده در جای امن:
پس از تمیز کردن کامل مواد، آنها را در جایی نظیر یخچال در سرمای چهار درجه یا کمتر قرار دهید. همین کار را با موادی که فعلاً قصد خوردن آن را ندارید، انجام دهید. اطمینان حاصل کنید که احتمال آلودگی مجدد برای این مواد وجود ندارد تا مجبور نباشید مجدداً آنها را تمیز کنید.