نقش علفکشها در بروز سرطان
بر اساس یافتههای نتایج مطالعاتی دانشمندان با عنوان «نگرانی و دلواپسی»، معلوم گردیده که در نمونههای ادرار 80 درصد از کودکان و بزرگسالان آمریکایی

بر اساس یافتههای نتایج مطالعاتی دانشمندان با عنوان «نگرانی و دلواپسی»، معلوم گردیده که در نمونههای ادرار 80 درصد از کودکان و بزرگسالان آمریکایی، آثاری از مواد شیمیایی که توانایی سرطانزایی دارند، دیده میشود.
اخبار سبز کشاورزی : در گزارش واحد «مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها، CDC»، معلوم گردیده که در 2310 نمونه ادرار از گروههای سنی مختلف، 1885 نمونه آثار قابل توجهی از سم علفکش گلایفوسیت داشتند. این ماده فعال معمولا در تولید سم علفکشهای راندآپ که مصرفی جهانی دارد به کار برده میشود. یک سوم از شرکتکنندگان در این نمونهبردرای کودکان و نوجوانان بین 6 تا 18 سالگی بودند.
بیشتر بخوانید
اگر چه سالهای طولانی، نمونهبرداریهایی در مورد علفکش گلایفوسیت انجام میگردیده، اما اخیرا CDC اقدامات جدی در واکنشهای انسانی به گلایفوسیت را در دستور کار قرار داده و دلواپسیهای مربوط به چگونگی وجود آفتکشهای شیمیایی را بر سلامت انسان و محیط زیست مورد توجه قرار داده است.
بر اساس یک تحقیق جدید مشخص شده که در ادرار بخش زیادی از افراد جامعه این دسته از مواد شیمیایی میتواند وجود داشته باشد که بسیار نگرانکننده است.
در سال 2019 معلوم شد که گلایفوسیت میتواند موجب سرطان لمفوما گردد و 19 بررسی وجود این سم را در ادرار انسانها اثبات کرد.
سالیانه افزون بر 200 میلیون پوند(81 میلیون کیلو) سم گلایفوسیت فقط در آمریکا مصرف میشود که مستقیما بر روی محصولات تراریختهای نظیر ذرت، سویا، گندم و چاودار پاشیده میشود.
مهدی رجول دزفولی
ماهنامه دام و کشت و صنعت - شماره ۲۶۶ - شهریور ۱۴۰۱