تولید قارچ تا پایان سال به ۲۲۵ هزار تن میرسد
مهدی رجبی از پیشبینی تولید ۲۲۰ تا ۲۲۵ هزار تن قارچ تا پایان سال خبر داد و تأکید کرد مشکلی در تأمین بازار وجود ندارد.

اخبار سبز کشاورزی؛ مهدی رجبی، رئیس انجمن پرورشدهندگان قارچ، در گفتوگو با رسانهها اعلام کرد که عرضه قارچ فله با قیمتی بیش از ۱۳۵ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم، مصداق گرانفروشی است.
وی همچنین از پیشبینی تولید ۲۲۰ تا ۲۲۵ هزار تن قارچ تا پایان سال خبر داد و تأکید کرد که با توجه به شرایط مناسب تولید و تعادل بین عرضه و تقاضا، مشکلی در تأمین بازار وجود ندارد.
رجبی با اشاره به احتمال کاهش صادرات قارچ در ماه رمضان، گفت: «تدابیری برای خرید حمایتی قارچ مازاد از تولیدکنندگان و هدایت آن به سمت صنایع تبدیلی اتخاذ شده است تا بازار و قیمتها با مشکل مواجه نشوند.»
وی افزود: «از مرداد ماه تاکنون، به طور متوسط روزانه ۴۰ تن قارچ به بازارهای هدف صادر شده است. همچنین، در تهران روزانه ۴۵ تا ۵۰ تن قارچ توزیع میشود و تولید ماهانه قارچ در کشور به ۱۷ تا ۱۸ هزار تن میرسد.»
رجبی درباره تأثیر نوسان قیمت محصولات پروتئینی بر بازار قارچ نیز توضیح داد: «قارچ در سالهای اخیر جای خود را در سبد مصرفی خانوارها باز کرده است، اما نوسان قیمت محصولات پروتئینی بر بازار آن بیتأثیر نیست. به همین دلیل، به خانوارها توصیه میشود با توجه به فواید قارچ، مصرف آن را در ماه رمضان افزایش دهند».
وی قیمت هر کیلو قارچ فله در مزرعه را ۹۰ تا ۱۱۰ هزار تومان و قیمت مصرفکننده را ۱۲۵ تا ۱۳۵ هزار تومان اعلام کرد و گفت: «قیمت قارچ بستهبندی نیز بین ۱۵۰ تا ۱۷۰ هزار تومان است».
این گزارش نشان میدهد که با وجود افزایش تولید و عرضه قارچ، کنترل قیمتها و جلوگیری از گرانفروشی همچنان نیازمند نظارت دقیقتر است.