خبر فوری
شناسه خبر: 50680

همه چیز ما از خاک است

گفت‌وگو با دکتر عباس فرشاد، استاد برجسته علوم خاک دانشگاه توئنته هلند+ ویدئو

دکتر عباس فرشاد درباره اهمیت خاک می‌گوید: همه چیز ما از خاک است.ایشان از پیشکسوتان علوم خاک و یکی از سه استاد اثرگذار در مطالعات خاک کشور محسوب می‌شود

گفت‌وگو با دکتر عباس فرشاد، استاد برجسته علوم خاک دانشگاه توئنته هلند+ ویدئو

دکتر عباس فرشاد، استاد برجسته و بین‌المللی علوم و مهندسی خاک، در سال ۱۳۴۴ مدرک کارشناسی خود را در رشته زمین‌شناسی از دانشگاه تهران دریافت کرد.

به گزارش اخبار سبز کشاورزی؛ وی در سال ۱۳۵۳ موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد در رشته علوم خاک شد و در نهایت در سال ۱۳۷۵، دکتری تخصصی خود را در رشته علوم زمین با گرایش کشاورزی پایدار از دانشگاه گنت بلژیک کسب نمود. 

این استاد نامدار علوم خاک از سال ۱۳۵۸ (۱۹۸۰ میلادی) به دانشگاه توئنته هلند پیوست و به مدت ۳۰ سال در دانشکده ITC این دانشگاه به تدریس و پژوهش مشغول بود. دانشگاه صنعتی توئنته (Universiteit Twente) در شهر انسخده هلند قرار دارد. 

دکتر-عباس-فرشاد،-استاد-برجسته-علوم-خاک-دانشگاه-توئنته-هلند--1

 خاک، بنیان حیات 

دکتر فرشاد درباره اهمیت خاک می‌گوید: «همه چیز ما از خاک است.» ایشان از پیشکسوتان علوم خاک ایران و یکی از سه استاد تأثیرگذار در مطالعات خاک کشور محسوب می‌شود. 

 

 کتاب «خاک‌های ایران»؛ گامی بزرگ در معرفی خاک کشور به جهان 

دکتر عباس فرشاد سردبیر کتاب «خاک‌های ایران» (The Soils of Iran) است که با همکاری ناشر بین‌المللی Springer منتشر شده است.

این ناشر معتبر از سال ۲۰۱۳ با مشارکت متخصصان علوم خاک کشورهای مختلف، اقدام به چاپ و انتشار مجموعه «کتاب‌های خاک جهان» (World Soils Book Series) نموده است.

تاکنون کتاب‌های مربوط به خاک ۲۲ کشور از جمله آمریکا، آلمان، ایتالیا، مکزیک، لهستان، یونان و اسپانیا در این مجموعه به چاپ رسیده است. 

 

ویژگی‌های کتاب «خاک‌های ایران» 

کتاب «خاک‌های ایران» حاصل تلاش پیشکسوتان علوم خاک ایران، شامل دکتر محمدحسن روزی‌طلب، دکتر حمید سیادت و دکتر عباس فرشاد (به عنوان Editors) و ۲۲ نفر از پژوهشگران برجسته داخلی و خارجی است.

این کتاب شامل ۱۴ فصل است که موضوعات زیر را پوشش می‌دهد: 

- تاریخچه تحقیقات علوم خاک در ایران 

- شرایط و عوامل تشکیل خاک (اقلیم، ژئومورفولوژی، زمین‌شناسی، پوشش گیاهی) 

- فرآیندها و عوامل خاک‌سازی 

- خصوصیات و طبقه‌بندی خاک‌های ایران 

- مناطق اگرواکولوژی 

- حاصلخیزی و بیولوژی خاک 

- عوامل انسانی تخریب خاک 

- مدیریت پایدار خاک و چالش‌های آینده 

- پیشنهاداتی برای مدیریت بهینه خاک در ایران 

 

روند تألیف و انتشار کتاب 

تهیه این کتاب از نیمه دوم سال ۱۳۹۲ آغاز شد و پس از چهار سال تلاش مستمر نویسندگان و مؤلفان، در نیمه اول سال ۱۳۹۶ به پایان رسید و منتشر شد. هم‌اکنون نسخه الکترونیکی و چاپی کتاب توسط ناشران معتبر Springer و آمازون (Amazon) در دسترس متقاضیان بین‌المللی قرار دارد. 

این اثر ارزشمند نه‌تنها مرجعی علمی برای محققان و دانشجویان است، بلکه گامی مهم در معرفی خاک ایران به جامعه جهانی محسوب می‌شود.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای