بخش کشاورزی با نوآوری بیگانه است
اکنون بخش کشاورزی با نوآوری بیگانه است و با استفاده از ظرفیتهای موجود در شرکتهای دانشبنیان قادر به گذر از کشاورزی سنتی هستیم.

اخبار سبز کشاورزی؛ اکنون بخش کشاورزی با نوآوری بیگانه است و با استفاده از ظرفیتهای فناورانه موجود در شرکتهای دانشبنیان و پارکهای علم و فناوری و ایجاد ارتباط میان این نهادها با بخشهای کشاورزی قادر به گذر از کشاورزی سنتی به سمت کشاورزی صنعتی هستیم.
در این رابطه اسماعیل قادریفر سرپرست سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در بیستمین نشست مدیران ارتباط با جامعه و صنعت و دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور گفت: بخش کشاورزی علیرغم وجود پتانسیلهای نوآوری در کشور، با نوآوری بیگانه است.
وی با تاکید بر اینکه در بخش صنعت طیور وابستگی ۷۰ درصدی وجود دارد، گفت: این در حالی است که دانشگاهها و مراکز علمی پراکنده در کشور در این حوزه وجود دارد، ولی ارتباطات سیستماتیک با یکدیگر ندارند.
قادریفر در بیستمین نشست مدیران ارتباط با جامعه و صنعت و دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور افزود: بخش کشاورزی علیرغم وجود پتانسیلهای نوآوری در کشور، با نوآوری بیگانه هستند. وی با اشاره به ظرفیتهای فناورانه موجود در شرکتهای دانشبنیان و پارکهای علم و فناوری با تاکید بر اینکه با ایجاد ارتباط میان این نهادها با بخشهای کشاورزی قادر به گذر از کشاورزی سنتی به سمت کشاورزی صنعتی هستیم، یادآور شد: در این راستا اقدام به برگزاری دو نمایشگاه فناورانه شرکتهای فعال در این حوزه شده است.
قادریفر اظهار کرد: علاوه بر آن به کلیه زیر مجموعه استانی شبکه اقتصادی بخش کشاورزی ابلاغیهای را ارسال کردیم که با دفاتر ارتباط با صنعت دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری ارتباط برقرار کنند تا زمینههای همکاری در بخش کشاورزی با بخشهای فناورانه فراهم شود.
سرپرست سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با اشاره به نمایشگاه تستا که از سوی وزارت علوم برگزار میشود، خاطر نشان کرد: در این نمایشگاه لازم است تا زنجیرههای بخش کشاورزی در این نمایشگاه وارد شود.
قادریفر، رویکرد وزیر فعلی جهاد کشاورزی را توجه به امنیت غذایی عنوان کرد و یادآور شد: در این زمینه تقاضا میشود که تعاملات دانشگاهها و پارکها با بخشهای صنعتی معنادار شود که تحقق این امر نیازمند تعریف نظام موضوعاتی است تا از این طریق نوآوریها صاحب بازار شوند.
وی با بیان اینکه ما آمادگی داریم تا در قالب اعطای گرنت فناورانه و یا گرنت پژوهشی از نوآوریها حمایت کنیم، یادآور شد: بر اساس برآوردهای انجام شده ۳ تا ۵ میلیون نفر فارغ التحصیل دانشگاهی داریم که میتوانند در زنجیره ارزش افزوده بخش کشاورزی، دامپروری، زارعت و اصلاح نباتات مشارکت داشته باشند، ضمن آنکه مراکز علمی و تحقیقاتی و دانشگاههای کشاورزی زیادی در کشور پراکنده داریم و برای ارتباط این بخشها با یکدیگر ضعف سیسماتیک دیده میشود.
سرپرست سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، نمونه این ضعف را در همکاری بخشهای تحقیقاتی با سازمان تحقیق و ترویج کشاورزی (تات) عنوان کرد و گفت: این سازمان یک پژوهشگاه بزرگ و دارای اراضی و گلخانههای بزرگ و زیرساختهای لازم تحقیقاتی است، ولی این نهاد به تنهایی نمیتواند در زمینه صنعتی سازی بخش کشاورزی اقدام کند و نیاز به همکاری دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی دارد.
قادری فر با تاکید بر ضرورت ارتباط میان وزارت جهاد کشاورزی، سازمان تات و دفاتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به ایسنا گفت: صنعت طیور کشور یک صنعت مونتاژی و ۱۰۰ درصد وابسته است، به گونهای که یکی از شرکتهای تولید کننده تخم مرغ کشور که ۱۷ تا ۱۸ درصد تخم مرغ کشور را تامین میکند، از مرغ لاین، مرغ اجدادی، مرغ مادر تا واکسن، پروبیوتیک، خوراک دام و طیور، دارو وابسته است. وی با تاکید بر اینکه صنعت طیور کشور به جز جوجه یک روزه که به فارم میرود، در سایر بخشها وابستگی دارد، ادامه داد: این صنعت وابستگی ۷۰ درصدی دارد.
می توان گفت ورود بخشهای علمی و دانشگاهی به صنعت بکر کشاورزی یک فرصت بی نظیر برای ایجاد تعامل میان دانشگاه با صنعت است.