آخرین خبرها:
شناسه خبر: 7288

افزایش نرخ سردخانه‌ها

بسیاری از فعالان بخش خصوصی به دلیل افزایش هزینه نگهداری محصولات کشاورزی در سردخانه‌ها دیگر نگهداری این محصولات در این واحدها برای آنان توجیه اقتصادی ندارد.

افزایش نرخ سردخانه‌ها

به باور بسیاری از فعالان بخش خصوصی به دلیل افزایش هزینه نگهداری محصولات کشاورزی در سردخانه‌ها دیگر نگهداری این محصولات در این واحدها برای آنان توجیه اقتصادی ندارد. در سال‌های گذشته بسیاری از باغداران بخشی از محصولات خود را در سردخانه‌ها ذخیره می‌کردند و برای باغداران نگهداری میوه در سردخانه‌ها صرفه اقتصادی داشت؛ اما امسال هزینه نگهداری میوه در سردخانه‌ها بسیار افزایش یافته تا جایی که باغداران می‌گویند دیگر نگهداری میوه به‌ویژه سیب صنعتی در سردخانه‌ها برای آنان صرفه اقتصادی ندارد.

سرخانه‌های موجود در کشور کفاف نیاز داخل را نمی‌دهد

در همین راستا سیدعلی‌اکبر فرهاد غفوری، سردخانه‌دار و رئیس شرکت تولیدی صنعتی زمرد نوار، در گفت‌‌وگو با «دام و کشت و صنعت» اظهار داشت: در شرایط فعلی و با توجه به افزایش تقاضا برای نگهداری محصولات در سردخانه‌ها شاهد هستیم که تعداد سردخانه‌های موجود در کشور کفاف نیاز داخل را نمی‌دهد و از طرفی به دلیل بالا بودن هزینه‌ها، سرمایه‌گذاری چندانی نیز در این حوزه صورت نمی‌گیرد که این عوامل را می‌توان از جمله دلایل بالارفتن هزینه‌های نگهداری محصولات در سردخانه‌ها عنوان کرد.

وی ادامه داد: در گذشته برای تاسیس واحدهای جدید سردخانه به افراد وام‌های پرداخت می‌شد، اما اکنون به دلیل بوروکراسی‌های اداری سرمایه گذاران رغبتی برای فعالیت در حوزه ندارند.

این سردخانه‌دار و رئیس هیئت شرکت تولیدی صنعتی زمرد نوار در ادامه صحبت‌های خود گفت: هزینه تعمیرات و نگهداری از ماشین‌آلات و تأسیسات سردخانه‌ها و همچنین بالا رفتن هزینه‌های آب، برق، گاز و بیمه کارگران نیز بر مشکلات سردخانه‌داران افزوده است و می‌توان گفت هزینه‌های جاری طی چند سال اخیر رشد بسیاری یافته است.

غفوری اظهار داشت: این مشکلات در حالی وجود دارد که به دلیل شیوع ویروس کرونا شاهد افزایش تقاضا برای استفاده از سردخانه‌ها برای محصولات مختلفی از جمله خشکبار نیز هستیم.

افزایش هزینه‌های جاری سردخانه‌ها

همچنین در این باره مهدی کشاورزی، رئیس اتحادیه دارندگان انبارهای کالای تجارتی، سراها و سردخانه‌ها، به افزایش دو برابری قیمت نگهداری محصولات در سردخانه‌ها اشاره و عنوان کرد: هزینه‌های جاری همچون قیمت آب، گاز و برق افزایش یافته، از این‌رو سردخانه‌داران قیمت‌ها را افزایش داده‌اند. به گفته وی، در حال حاضر 107 سردخانه فعال در استان تهران وجود دارد.

رئیس اتحادیه دارندگان انبارهای کالای تجارتی، سراها و سردخانه‌ها گفت: اکنون هزینه نگهداری میوه در سردخانه روند صعودی به خود گرفته است، به طوری که اگر باغدار ی 500 تن میوه داشته باشد، دیگر آن را در سردخانه نگهداری نمی‌کند.

گران شدن نرخ نگهداری سیب صنعتی در سردخانه‌ها

همچنین محمد رئوف سپهرالدین، دبیر اجرایی خانه کشاورز استان آذربایجان غربی، می‌گوید: به دلیل افزایش هزینه سردخانه‌ها نگهداری سیب صنعتی در سردخانه‌ها دیگر توجیه اقتصادی ندارد. در دولت جدید مسئولیت بازرگانی محصولات کشاورزی دوباره به وزارت جهاد کشاورزی بازگردانده شد. همین بازگشت اختیار یک‌سری بلاتکلیفی‌ها و اختلاف‌نظرها بین وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و صمت ایجاد کرد. هر دو وزارتخانه مدعی قیمت‌گذاری بودند؛ اما مسئولیت مستقیم آن را قبول نمی‌کردند.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه در نهایت تنظیم بازار استان مسئول قیمت‌گذاری سردخانه‌ها شد، گفت: این سازمان نرخ نگهداری و خدمات جانبی را 320 هزار تومان اعلام کرد. این قیمت مخالف با سیاست‌های دولت برای ثبات قیمت‌هاست. ما اعتراض خود را نسبت به این نرخ به استاندار و اداره صمت اعلام کردیم و امیدواریم که در روزهای آینده به نتیجه برسیم.

به گفته وی، در سال‌جاری به‌دلیل تغییر دولت پیشنهادهای مکرری خانه کشاورز، اتحادیه باغداران و نظام صنفی استان به سردخانه‌داران ارائه داد؛ اما در نهایت به توافق ختم نشد.

نرخ اعلام شده غیرکارشناسی و غیرمنطقی است

این فعال اقتصادی با بیان اینکه قیمت اعلام شده از سوی تنظیم بازار استان غیرکارشناسی و غیرمنطقی است و اظهار داشت: نگهداری یک‌میلیون تن سیب در سردخانه‌های استان 100 میلیارد تومان هزینه برای باغدار به‌همراه می‌آورد و این قیمت برای باغدار به‌صرفه نیست.

سپهرالدین آمار تولید سیب از سوی دولت و بخش خصوصی متناقض خواند و به ایلنا گفت: در سال جاری یک میلیون و 500 تن سیب درختی چیده شد که از این مقدار 200 هزار تن به‌صورت سیب زیردرختی و یک میلیون تن آن سیب درجه یک و دو است.

گفتنی است، براساس با آمار سازمان مرکزی تعاون روستایی، اکنون ظرفیت سردخانه‌های کشور شش هزار و 800 تن است، ظرفیت انبار سرد 84هزار و 400 تن و ظرفیت انبار چند منظوره یک‌میلیون و 873 هزار و 870 تن است و طبق نظر کارشناسان بخش خصوصی این میزان پاسخگویی نیاز کشور در این بخش نیست.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای