آخرین خبرها:
شناسه خبر: 11093

سلامتی ایرانیان برای وزیران بهداشت و کشاورزی اهمیت دارد؟

طی هفته‌های گذشته خبر بازگشت برخی محصولات صادراتی به خارج از کشور منتشر شده بود. در روزهای اخیر خیر تکمیلی آن منتشر و کلیپی ارائه شده که

سلامتی ایرانیان برای وزیران بهداشت و کشاورزی اهمیت دارد؟
مزرعه سبز : طی هفته‌های گذشته خبر بازگشت برخی محصولات صادراتی به خارج از کشور منتشر شده بود. در روزهای اخیر خیر تکمیلی آن منتشر و کلیپی ارائه شده که در آن فلفل دلمه‌هایی که ادعا می‌شود از روسیه برگشت داده شده‌اند قرار است به افراد مستضعف و نیازمند به طور رایگان داده شود.
در این کلیپ داخل جعبه‌ها و روی این جعبه‌ها که با انگلیسی و نه روسی مطالبی نوشته شده، نمایش داده می‌شود که از یکی از دست‌اندرکاران ذخیره‌سازی این فلفل‌های دلمه پرسیده می‌شود که این‌ها چه هستند؛ آن فرد نیز توضیح می‌دهد که این‌ها فلفل‌هایی است که از روسیه برگشت خورده.
سوال بعدی تصویربردار که با گوشی خود این کلیپ را تهیه کرده، آن است که قرار است این فلفل‌ها در چه موردی استفاده شود. پاسخ دهنده که در حال انتقال جعبه‌های فلفل دلمه است به تصویربردار می‌گوید قرار است این فلفل‌های دلمه به اقشار آسیب‌پذیر و کم‌درآمد به طور رایگان داده شود. در انتها تصویربردار هم می‌خندد و حرف‌های طنز می‌زند.
روشن نیست که آیا این کلیپ صحت دارد و فلفل‌های دلمه همان‌هایی هستند که از روسیه برگشت داده شدند و معلوم نیست که آیا این محصولات واقعاً به رایگان به اقشار کم‌درآمد داده می‌شوند یا نه، اما قدر مسلم آن است که چنین ادعای صورت پذیرفته و از سوی مقامات رسمی یا غیر رسمی تایید یا تکذیب نشده است.
نکته بدتر آن است که مقامات بهداشتی کشور در سازمان غذا و دارو و علاوه بر آن مدیران جهاد کشاورزی در این خصوص که فلفل‌های دلمه برگشت داده شده چه سرنوشتی پیدا کرده‌اند، توضیح نداده‌اند و همین امر ابهام‎ ها و سوال‌های زیادی را پدید آورده است.
واقعاً معلوم نیست مجموعه محصولات بازگشت داده شده از کشورهای هند، روسیه و ازبکستان آیا معدوم شده یا به صورت غیررسمی و در شهرستان‌هایی که نظارت کافی بر توزیع مواد غذایی اعمال نمی‌شود به چرخه مصرف وارد شده‌اند؛ حتی ممکن است ایده «نذر کردن روغن ریخته برای امام‌زاده» که در کلیپ مشاهده و اعلام شده که این فلفل‌های دلمه به اقشار ضعیف اهدا می‌شود به «گرفتن کره از آب» تعبیر یابد و فلفل‌های آلوده و سایر محصولات بازگشت داده شده، وارد چرخه فروش و مصرف شود.
در این صورت شهروندان ایرانی آنچه دیگران پس زده و از ورود آن به بازار مصرفشان جلوگیری کرده‌اند را می‌خرند و مصرف می‌کنند.
آیا منصفانه است محصولی که به دلیل بهداشتی و پزشکی از ورود به بازار کشورهای دیگر منع شده، وارد بازار مصرف داخلی شود و به مصرف ایرانیان برسد؟
هیچ کسب نمی‌تواند به این سوال پاسخ مثبت دهد و از توزیع این کالاهای پس زده شده در داخل دفاع کند. پرسش صریح در این باره آن است که مقامات وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا چه حد در این باره به مسئولیت خود عمل کرده‌اند؟ و اگر به این مسئولیت شفاف و روشن عمل کرده‌اند باید توضیح دهند که چرا و با چه مکانیزمی از اجرای این مسئولیت روی‌گردان شده‌اند؟
مقامات ذی‌ربط باید خیلی پیش از این به ماجرا ورود می‌کردند و در مورد سرنوشت این محصولات اطلاع‌رسانی می‌کردند؛ اما ظاهراً آنچه برای وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جهاد کشاورزی اهمیت ندارد، سلامتی شهروندان ایرانی است.

نادر کریمی جونی ـ کارشناس اقتصاد کشاورزی

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای