آخرین خبرها:
شناسه خبر: 10328

پیش بینی تولید ۱.۲ میلیون تن انار در کشور

مدیرکل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی پیش بینی کرد حدود ۱.۲ میلیون تن انار در کشور تولید کنیم

پیش بینی تولید ۱.۲ میلیون تن انار در کشور
مدیرکل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی با پیش بینی حدود ۱.۲ میلیون تن انار در کشور گفت: با توجه به حجم تولید، کمبودی برای انار شب یلدا نداریم.
به گزارش مزرعه سبز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، زهرا جلیلی مقدم سطح زیر کشت باغات انار کشور
را ۹۰ هزار هکتار عنوان و اظهار کرد: متوسط عملکرد تولید انار در باغات بالغ بر ۱۴ تن در هر هکتار است.
وی با بیان این که ایران به لحاظ سطح زیر کشت و تولید، رتبه سوم جهانی انار را به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: هند، چین، ایران، ترکیه و آمریکا کشورهای اصلی تولید کننده انار در جهان هستند.
جلیلی مقدم گفت: استان های فارس، مرکزی، خراسان رضوی، اصفهان، یزد، سمنان، قم، خراسان جنوبی، لرستان از قطب های مهم تولید انار در کشور به شمار می روند.
وی درباره صادرات این محصول اظهار داشت: در ۷ ماهه نخست سال جاری ۷۲۹ تن انار به ارزش ۴۰۶ هزار دلار صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل تغییر چندانی نداشته است. بخش قابل توجه صادرات این محصول در نیمه دوم سال صورت می گیرد.
مدیرکل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی میزان صادرات این محصول در سال گذشته را ۱۲ هزار تن انار به ارزش ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار عنوان کرد. جلیلی مقدم گفت: از ارقام تجاری معروف ایران می توان به ارقام ملس ساوه، رباب نیریز، ملس یزدی، شیشه گپ فردوس و نادری بادرود اشاره کرد.
وی اظهار داشت: در برنامه هفتم توسعه کشور نزدیک به ۲۷۰۰ هکتار توسعه و ۳۴ هزار و ۴۷۶ هکتار اصلاح و نوسازی برای باغات انار در نظر گرفته می شود.
جلیلی مقدم ادامه داد: برای سال ۱۴۰۰ اصلاح و نوسازی ۵۰۴۰ هکتار باغات انار هدفگذاری شده است.
وی خاطرنشان کرد: برنامه اصلاح و نوسازی باغات انار در سال گذشته ۴۳۲۰ هکتار بود که در سطحی نزدیک به ۷ هزار هکتار اجرا شد.
مدیرکل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که اصلاح و نوسازی باغات الزامی است، گفت: اصلاح و نوسازی باغات شامل اقداماتی نظیر هرس، مدیریت کف باغ، تغذیه، استفاده از سایبان یا پوشش میوه و مبارزه با آفات و بیماری است که منجر به افزایش کمی و کیفی محصول می شود.

انتهای پیام/

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای