آخرین خبرها:
شناسه خبر: 15501

گرانی ناگهانی گوجه فرنگی

گرانی ناگهانی میوه و تره بار به خصوص گوجه فرنگی در بازار بیرجند، نارضایتی مردم را در پی داشته است.

گرانی ناگهانی گوجه فرنگی
اخبار سبز کشاورزی : گ رانی ناگهانی میوه و تره بار به خصوص گوجه فرنگی در بازار بیرجند، نارضایتی مردم را در پی داشته است.
صبح ۱۶ فروردین در میدان میوه و تره بار بیرجند، عرضه میوه‌ها با قیمت‌هایی فراتر از انتظار انجام گرفت.
گوجه فرنگی‌هایی که تا چند روز پیش با قیمت هر کیلوگرم ۱۰ تا ۱۲ هزار تومان در میدان میوه و تره بار عرضه می‌شدند و نهایتا تا ۱۵ هزار تومان در بازار به فروش می‌رسیدند، قیمت هر کیلوگرم ۱۵ تا ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان را در میدان میوه و تره بار تجربه کردند.
سایر اقلام موجود در میدان میوه و تره بار هم با افزایش قیمت رو به رو بودند و در این میان هر کسی عاملی را به عنوان دلیل گران شدن میوه مطرح می‌کند.

کاهش واردات، دلیل گرانی گوجه فرنگی

اتحادیه میوه و تره بار بیرجند به عنوان متولی توزیع میوه در سطح شهر، دلیل گرانی میوه و تره بار علی الخصوص گوجه فرنگی را اعتراض و اعتصاب رانندگان کامیون و وارد نشدن میوه به استان اعلام کرد.
حیدری رئیس اتحادیه میوه و تره بار بیرجند در گفتگو با خبرنگار ما گفت: کمبود گوجه فرنگی به دنبال کاهش واردات آن به استان باعث شده است تا قیمت گوجه فرنگی از چند روز پیش افزایش پیدا کند.
او گفت: به نظر می‌رسد کامیون دار‌ها به دلیل افزایش حق کمیسیون در دفاتر باربری اعتصاب کرده اند و بار کمی به استان وارد می‌شود.
حیدری گفت: دیروز قیمت هر کیلو گوجه فرنگی در میدان میوه و تره بار استان ۱۷ هزار تومان بود که با احتساب سود فروشندگان، هر کیلو گوجه فرنگی در مغازه‌ها ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش می‌رسد.
مفاخر نائب رئیس اتحادیه میوه و تره بار بیرجند نیز گفت: علاوه بر دلایل فوق می‌توان تقاضای زیاد گوجه فرنگی به دلیل ماه مبارک رمضان و تولید کم این محصول را از دلایل اصلی گرانی گوجه فرنگی بر شمرد.

در میدان میوه و تره بار میوه پیدا نمی‌شود

در بازار‌ها و مراکز عرضه میوه و تره بار هم صحبت از اعتصاب کامیون‌ها است؛ بسیاری از میوه فروشان زمزمه اعتصاب رانندگان را دارند و از نبود میوه در بازار می‌گویند.
ابراهیم آبادی یکی از میوه فروشان سطح شهر بیرجند می‌گوید: دیروز به خاطر کم بودن گوجه فرنگی نتوانستیم حتی یک سبد را تهیه کنیم تا عرضه شود.
او گفت: وقتی یک کامیون آن هم پس از مدت‌ها به میدان میوه و تره بار می‌رسد، همه به سمت آن هجوم می‌آورند و می‌خواهند سهم بیشتری را در اختیار بگیرند.
ابراهیم آبادی گفت: همان مقداری هم که وارد می‌شود قیمت بالایی دارد و میوه فروش هم باید سود خود را اعمال کند و این امر به مردم فشار می‌آورد.
این عرضه کننده میوه گفت: در میدان میوه و تره بار می‌گویند کامیون داران اعتصاب کرده اند و بار‌ها را جابجا نمی‌کنند؛ عدم انتقال میوه به خاطر این موضوع ضایعات میوه را هم افزایش می‌دهد و به ضرر تولید کننده نیز هست.

کامیون داران اعتصاب نکرده اند

برای پیگیری اعتصاب رانندگان و عدم مراجعه آن‌ها به خراسان جنوبی، با حمیدی دبیر انجمن رانندگان استان گفتگو کردیم، اما اظهار نظر این مقام مسئول در حوزه حمل و نقل کمی متفاوت‌تر از نظر مردم و مسئولین حوزه میوه و تره بار است.
حمیدی گفت: اعتصابی در کار نبوده و رانندگان اعتراضات به حقی داشته اند که قبلا نیز چنین اعتراضاتی وجود داشته است.
او گفت: تنها بالا رفتن حق کمیسیون دلیل اعتراض رانندگان نیست و مشکلاتی دیگری از جمله شارژ نشدن سهمیه سوخت و بیمه تکمیلی رانندگان نیز وجود دارد.
حمیدی گفت: یکی دیگر از دلایل تزریق نشدن بار به بازار میوه و عدم مراجعه کامیون‌ها به خراسان جنوبی، کرایه بالای جابجایی میوه از ایرانشهر و چابهار و بارگیری نکردن میوه از سوی جیرفت است که تولید کننده اصلی گوجه به شمار می‌رود.

حل مشکل تا هفته آینده

در ادامه پیگیری‌ها برای به نتیجه رساندن موضوع و اطلاع از علت و زمان کاهش قیمت ها، جعفری رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با خبرنگارمان گفتگو کرد.
جعفری در این گفتگو با اشاره به اینکه این افزایش قیمت آن هم بدون پیش بینی از سوی اتحادیه میوه و تره بار اصلا قابل پذیرش نیست گفت: باید به فکر چاره باشیم تا قیمت یک قلم از تره بار آرامش مردم را به هم نزند.
او گفت: طبق صحبت‌هایی که با اتحادیه انجام گرفته است، دلایل اصلی همان تقاضای زیاد به دلیل ماه مبارک رمضان و اعتراضات کامیون داران عنوان شده است.
جعفری گفت: با تعاون روستایی استان صحبت‌هایی انجام شده است تا از جیرفت بار گوجه فرنگی وارد خراسان جنوبی شود و قیمت‌ها تا صبح شنبه یا یکشنبه هفته آینده متعادل شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: با مسئولین جیرفت تماس‌هایی انجام شده است و اعلام شده که گوجه فرنگی موجود است، اما باید انتقال داده شود و با شرایط حال حاضر کامیون داران این چنین شرایطی پیش آمده است.
او گفت: گلخانه‌های گوجه فرنگی استان نیز به دلیل اینکه در پایان فصل برداشت هستند و در زمانی که در فضای آزاد نتوان کشت انجام داد کشت خود را صورت می‌دهند، قادر به تزریق محصول به بازار نیستند، اما محصولی از آن‌ها به خارج از استان نیز صادر نمی‌شود.

لزوم برخورد با خاطیان و کاهش قیمت

با تمام این تفاسیر باید جلوی چنین اتفاقی گرفته شود، زیرا در ماه مبارک رمضان مردم بیش از پیش به محصول گوجه فرنگی نیاز دارند و در وعده‌های سحر و افطار از آن استفاده می‌کنند.
قطعا اگر در این خصوص کوتاهی و قصوری انجام شده باشد، می‌بایست دستگاه قضایی ورود پیدا کند و با خاطیان و افرادی که کوتاهی و ترک فعل داشته اند برخورد کند.
همکاران ما در باشگاه خبرنگاران جوان تا هفته آینده و موعد وعده مسئولین برای کنترل قیمت، باز هم بازار را رصد خواهند کرد و تا حصول نتیجه پیگیری‌های خود را انجام خواهند داد.
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای