آخرین خبرها:
شناسه خبر: 4480

چای سبز یا قهوه کدام یک برای سلامتی بهتر است.

چای پس از آب بیشترین مصرف نوشیدنی در جهان است. قهوه نیز فوق العاده محبوب است.در ایالات متحده ، بیش از 85٪ بزرگسالان به طور منظم کافئین مصرف می کنند ، با متوسط مصرف روزانه 180 میلی گرم ، که مقدار کافئین موجود در حدود 2 فنجان قهوه است.

چای سبز یا قهوه کدام یک برای سلامتی بهتر است.

چای پس از آب بیشترین مصرف نوشیدنی در جهان است. قهوه نیز فوق العاده محبوب است.
در ایالات متحده ، بیش از 85٪ بزرگسالان به طور منظم کافئین مصرف می کنند ، با متوسط مصرف روزانه 180 میلی گرم ، که مقدار کافئین موجود در حدود 2 فنجان قهوه است.افراد چای و قهوه سبز را به دلیل طعم خاص و فوایدش برای سلامتی مصرف می کنند.

ممکن است با تهیه دانه های بو داده و آسیاب شده یک فنجان قهوه لذت ببرید ، در حالی که می توانید با تراشیدن برگهای تخمیر نشده گیاه Camellia sinensis ، که به آن گیاه چای نیز می گویند چای سبز تهیه کنید.
در این مقاله فواید و نکات منفی قهوه و چای سبز و همچنین روش های سالم و کمتر سالم برای تهیه آنها مقایسه می شود.

محتوای کافئین

کافئین پرمصرف ترین داروی تحریک کننده در سراسر جهان است و به طور طبیعی در قهوه و چای یافت می شود. در حقیقت ، قهوه و چای غالب ترین منابع کافئین در رژیم غذایی فرد هستند.

با این حال ، قهوه بیش از سه برابر چای سبز کافئین دارد. 240 میلی لیتر قهوه 96 میلی گرم کافئین را دارد ، در حالی که همان مقدار چای سبز 29 میلی گرم کافئین را دارد.

طبق تحقیقات ، مصرف 400 میلی گرم کافئین در روز برای بزرگسالان بی خطر تلقی می شود. با این حال ، حد توصیه شده برای نوجوانان به 100 میلی گرم در روز و برای کودکان 2.5 میلی گرم در کیلوگرم در روز کاهش می یابد.

کافئین به دلیل اثرات مفید چندین بر سلامتی ، یکی از مواد مورد مطالعه است. این موارد شامل:

افزایش سطح انرژی ، هوشیاری ، توجه و بیداری

خستگی روحی و جسمی را کاهش می دهد

زمان واکنش سریع و دقت بهتر

افزایش عملکرد ورزشی

بهبود حافظه و روحیه

شواهد همچنین حاکی از آن است که کافئین اثرات محافظتی بر سلامت مغز دارد و خطر ابتلا به زوال عقل و سایر بیماری های دژنراتیو را کاهش می دهد .

برخی مطالعات حتی مصرف کافئین را با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط دانسته اند.
با این حال ، تحقیقات در مورد کافئین و دیابت بی نتیجه به نظر می رسد ، و شواهد بیشتر نشان می دهد که ممکن است در واقع سطح قند خون را افزایش دهد .

دانشمندان باید تحقیقات بیشتری در مورد اثرات احتمالی کافئین انجام دهند.

کافئین یک داروی محرک است که به طور طبیعی در قهوه و چای یافت می شود. با این حال ، قهوه حدود سه برابر چای سبز کافئین دارد.

فواید سلامتی

چای سبز و قهوه دارای مزایای متعددی برای سلامتی است از جمله محتوای آنتی اکسیدان بالا و اثرات کاهش وزن هستند.

منابع آنتی اکسیدانی عالی

رادیکال های آزاد نقش های مفیدی در بدن شما دارند. با این حال مصرف بیش از حد آنها منجر به استرس اکسیداتیو می شوند.

استرس اکسیداتیو یک روند مضر است که می تواند با ایجاد بیماری و سرعت بخشیدن به روند پیری بر سلامتی شما تأثیر منفی بگذارد.

خوشبختانه ، قهوه و چای سبز مملو از آنتی اکسیدان است - ترکیباتی با اثرات مفید در برابر استرس اکسیداتیو.

آنها هر دو به ویژه در گروهی از آنتی اکسیدان ها به نام پلی فنول غنی هستند. در هر دو این نوشیدنی ها مسئول بسیاری از مزایا و عطر و طعم آنها هستند.

اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) و کلروژنیک اسید (CGA) به ترتیب بیشترین پلی فنول موجود در چای سبز و قهوه هستند. مطالعات انجام شده در آزمایشگاه ها ، حیوانات و انسان نشان می دهد که آنها ممکن است اثرات ضد سرطانی قوی داشته باشند.

به عنوان مثال ، EGCG ممکن است مانع رشد و گسترش تومور شود و ممکن است منجر به مرگ سلول تومور شود.

اثر ضد التهابی آن ممکن است به جلوگیری از التهاب مزمن در بروز سرطان کمک کند.

از طرف دیگر ، به نظر می رسد CGA از رشد تومور جلوگیری می کند و باعث مرگ سلول های سرطانی می شود.

مطالعات نشان می دهد که EGCG موجود در چای سبز می تواند بر سلولهای سرطانی در تومورهای سر و گردن و همچنین در سلول های سرطانی ریه ، پروستات ، پستان ، روده بزرگ و لوزالمعده تأثیر مفیدی بگذارد.

در مقابل ، CGA قهوه ممکن است اثرات مفیدی در برابر سرطان های کبد ، آندومتر و پوست داشته باشد.

علاوه بر این ، CGA همچنین می تواند با تنظیم سطح تری گلیسیرید خون و بهبود چگونگی پاسخ سلول های شما به هورمون انسولین ، برای سلامت قلب و کنترل قند خون مفید باشد.

اثرات کاهش وزن

CGA's CGA و EGCG چای سبز ، همراه با کافئین ، هر دو نوشیدنی باعث کاهش وزن می شود.

مطالعات حیوانی نشان می دهد که CGA ممکن است انسولین ، کلسترول خون و تری گلیسیرید را در خون کاهش دهد. همچنین ممکن است باعث کاهش سطح لپتین - هورمون تنظیم کننده گرسنگی - منجر به کاهش وزن و چربی احشایی شود.

چربی احشایی چربی ذخیره شده در داخل شکم در اطراف اندام ها است. این امر با افزایش خطر بیماری های قلبی و دیابت مرتبط است .

به همین ترتیب ، مطالعات حیوانی نشان می دهد که EGCG همچنین با کاهش تجزیه چربی منجر به کاهش وزن و کاهش چربی احشایی می شود.

این ماده همچنین از جمله اثرات مفید دیگر باعث تقویت رشد باکتریهای مفید در روده می شود ، که به سوزاندن چربی و بهبود حساسیت به انسولین کمک می کند.

علاوه بر این ، مطالعات نشان داده است که کافئین با کاهش وزن ارتباط دارد. به نظر می رسد به :

کاهش گرسنگی

افزایش کالری سوزی

نوعی چربی را بنام بافت چربی قهوه ای (BAT) فعال می کند که با افزایش سن مقادیر آن کاهش می یابد.

BAT پتانسیل تولید مقادیر زیادی گرما و تعدیل متابولیسم چربی و گلوکز را دارد .ال-تانین موجود در چای سبز ممکن است آرامبخش باشد.

L-theanine یک اسید آمینه است که به طور طبیعی در چای وجود دارد ، از جمله چای سبز. شناخته شده است که این ترکیب بر مغز تأثیر می گذارد و باعث افزایش احساس هوشیاری آرام می شود.

یک مطالعه تقریباً همان مقدار L-theanine را به شرکت کنندگان داد که ممکن است در 200 میلی لیتر چای که حدود یک وعده مصرف کنند. شرکت کنندگانی که L-theanine نوشیدند دارای فعالیت امواج مغزی آلفا بیشتر بودند ، که نشان دهنده یک حالت روانی آرام و هوشیار است .

برخی از فواید آن برای سلامتی

شواهد نشان می دهد که چای سبز با کاهش خطر سکته ، دیابت و افسردگی ارتباط دارد.

در همین حال ، قهوه با کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی مرتبط است .

قهوه و چای سبز مملو از آنتی اکسیدان هایی است که خواص ضد سرطانی را فراهم می کنند. همچنین ممکن است به شما در کاهش وزن کمک کنند. ال-تانین موجود در چای سبز ممکن است یک حالت روانی آرام و هوشیار ایجاد کند.

نکات منفی احتمالی

اگرچه قهوه و چای سبز به دلیل مزایای آنها شناخته شده اند ، اما ممکن است دارای اشکالاتی نیز باشند.

از یک طرف ، مواد اضافه شده - مانند شیرین کننده ها ، خامه ها و شربت های طعم دار ممکن است میزان کالری و قند قهوه یا چای شما را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

تحقیقات نشان می دهد قهوه و چای شیرین از جمله غذاهایی هستند که به مصرف زیاد قند در بزرگسالان ایالات متحده کمک می کنند. این امر با افزایش وزن ، دیابت نوع 2 ، بیماری قلبی و حفره های دندانی مرتبط است .

از طرف دیگر ، حتی اگر کافئین به عنوان یک داروی مفید در نظر گرفته شود ، اما مصرف زیاد آن ممکن است منجر به عوارض جانبی ناخواسته ای مانند اضطراب ناشی از کافئین و اختلالات خواب شود.

شواهد نشان می دهد که مصرف مزمن کافئین ممکن است منجر به افزایش هوشیاری و اضطراب شود. اگر در دوزهای بالای 400 میلی گرم در روز مصرف شود ، می تواند علائم اضطراب ، اختلال وحشت و بی خوابی را بدتر کند.

بعلاوه ، استفاده از کافئین ممکن است در بعضی از افراد به وابستگی به کافئین منجر شود. کسانی که به کافئین وابسته هستند ممکن است از مصرف کافئین خارج شوند و ممکن است با وجود تجربه اثرات مضر به استفاده از کافئین ادامه دهند.

شواهدی وجود دارد که روغن های موجود در قهوه ، از جمله کافستول و کهول ، ممکن است سطح کلسترول خون را افزایش دهند.

تجزیه و تحلیل مطالعات نشان داد که مصرف قهوه ساخته شده بدون فیلتر کاغذ با افزایش کلسترول کل و LDL (بد) در خون ارتباط دارد .

با این حال ، نویسندگان دریافتند که سطح کلسترول افراد هنگام نوشیدن قهوه ای که با استفاده از فیلتر قهوه کاغذی درست شده است ، افزایش نمی یابد .

مصرف کافئین بیش از حد یکی از نقاط ضعف قهوه و چای سبز است و ممکن است چندین اثر مخرب داشته باشد. همچنین افزودن منظم قند به قهوه یا چای ممکن است منجر به مشکلات سلامتی شود.

نکات آماده سازی

قهوه و چای سبز ممکن است مزایای سلامتی متعددی داشته باشد. با این حال ، نحوه تهیه آنها می تواند تفاوت بین یک نوشیدنی مغذی یا کم مغذی را ایجاد کند.

برای دم کردن یک فنجان سالم این نکات را دنبال کنید:

از فیلتر قهوه استفاده کنید. فیلترهای کاغذی به کاهش میزان کافستول از قهوه کمک می کنند ، که با افزایش سطح کلسترول خون مرتبط است .

شیر پر چرب یا خامه خود را به شیر کم چرب تبدیل کنید. انجام این تغییر ساده به کاهش کل کالری و چربی نوشیدنی کمک می کند.

از شکر صرف نظر کنید. افزودن بیش از حد شکر ، عسل ، شربت یا سایر شیرین کننده ها به قهوه یا چای ممکن است آنها را به نوشیدنی های کم مغذی تبدیل کند.

دارچین یا جوز هندی را به قهوه خود اضافه کنید. به جای استفاده از شربت های شیرین برای عطر و طعم ، دارچین یا جوز هندی را به قهوه خود اضافه کنید. این ادویه ها ممکن است به پیشگیری و درمان دیابت نوع 2 و چاقی کمک کنند.

آب لیمو را به چای خود اضافه کنید. مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان می دهد که افزودن آبلیمو به چای سبز ممکن است آنتی اکسیدان های آن را در دسترس بدن قرار دهد.

فقط با پرهیز از افزودن قندها ، شیر پر چرب ، خامه یا افزودن موادی مانند دارچین ، هل و آبلیمو ، ممکن است یک فنجان قهوه یا چای سالم تهیه کنید.

کدام بهتر است؟

چای سبز و قهوه هر دو نوشیدنی بی خطر هستند که فواید کافئین و آنتی اکسیدان ها را برای شما فراهم می کنند. همچنین هر دو با کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری ها همراه هستند.

با این حال ، افراد مبتلا به اضطراب ، بی خوابی و اختلالات وحشت باید به دلیل داشتن مقدار کافئین کمتر چای را در نظر بگیرند زیرا حاوی L-theanine است - آمینو اسیدی که حالت هوشیاری آرام را ایجاد می کند.

محتوای بالاتر کافئین در قهوه در مقایسه با چای سبز به راحتی منجر به وابستگی به کافئین می شود.

از طرف دیگر ، اگر بدنبال افزایش هوشیاری یا بهبود عملکرد بدنی هستید ، قهوه گزینه مناسب تری خواهد بود.

تعیین اینکه کدام یک بهتر است در نهایت به نیازهای خاص شما برمی گردد.

چای سبز و قهوه هر دو سالم و بی خطر هستند. چای سبز برای افرادی که اضطراب یا بی خوابی دارند ممکن است گزینه بهتری باشد. در مقابل ، اگر بدنبال افزایش هوشیاری یا بهبود عملکرد بدنی هستید ، ممکن است قهوه بیشتر برای شما مناسب باشد.

چای سبز و قهوه دو نوشیدنی اصلی در رژیم های غذایی بسیاری از افراد هستند.

آنها دارای بسیاری از مزایای سلامتی مانند اثرات ضد سرطانی و خواص کاهش وزن به دلیل داشتن کافئین و آنتی اکسیدان هستند.

همچنین دارای نقاط ضعف احتمالی مرتبط با مواد اضافه شده مانند قند ، خامه ، و شربت های طعم دار هستند.

در نظر گرفتن محتوای بالاتر کافئین در قهوه و مقدار L-theanine در چای سبز ، ممکن است به شما کمک کند تصمیم بگیرید کدام یک برای شما بهتر است.

منیع:healthline

مترجم: صدف وزیری

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای