همه با هم به استقبال از روز جهانی خاک ۲۰۲۴ برویم+ ویدئو
کرهزمین تنها زیستگاه و پناهگاه انسان و جانوران و گیاهان است و لزوم نگرش پایدار و حفاظت و مراقبت از آن باید برعهده همه از نونهال تا بزرگسال باشد.
اخبار سبز کشاورزی؛ آموزگاران، اولیا و مربیان پسندیده است که با انجام فعالیتهایی هر چند کوچک کودکان را بهسمت حفاظت از خاک و خاکزیان و منابع طبیعی، محیط زیست، تولید زباله کمتر، مهربانی با حیوانات، بازیافت، صرفهجویی در مصرف آب و بهطور کلی دوستی و مهرورزی با طبیعت هدایت کنند.
مهمترین قدم در تربیت کودکانی علاقهمند و مسئول نسبت به طبیعت و محیط زیست صحبت با آنها در این باره به زبان خودشان در مزرعه و باغ و جنگل است.
آنها بهطور خودبهخود نمیدانند که کدام از یک از رفتارهایشان میتواند به طبیعت آسیب بزند؛ اما میتوانید با انجام فعالیتهایی ساده به همراه آنها آموزشهای لازم را درباره چگونگی دوستی با خاک و خاکزیان و طبیعت برای کودکان فراهم آورید.
مثلا اینکه غذاها و میوههایی که میخورند از کجا و کدام بستر تامین میگردد، همچنین میتوانید کتابها و داستانهایی را که درباره جانوران و گیاهان مختلف است برای آنها بخوانید و به اینترتیب نسبت به طبیعت و ساکنان آن در ذهنشان، ایجاد علاقه کنید.
دوستی و آشنایی با خاک بهعنوان بستر حیات و موجود زنده به کودکان کمک میکند تا بتوانند همه حواس خود را بهکار بگیرند و همزمان احساس کنجکاوی آنها برانگیخته شود.
چنانچه کودکان بتوانند ساعاتی از هفته را در مزرعه و باغ و و فضای سبز وقت بگذرانند، سلامتی ذهنی، روانی و جسمیشان بهبود مییابد و میتوانند از هوای تازه و محیطی مناسب برای فعالیت و تحرک بدنی استفاده کنند.
همانطور که میدانید زندگی شهری و آپارتمانی باعث محدود کردن کودکان میشود و آنها را از تجربههای جدید محروم میکند، اما بودن در مزرعه و باغ به افزایش ظرفیت یادگیری و خلاقیت آنها کمک میکند.
همه با هم به استقبال از روز جهانی خاک در ۵ دسامبر برابر با ۱۵ آذر ۱۴۰۳ با موضوع مراقبت از خاکها برویم.
حسین بازگیر، کودک ۸ ساله اهل شهرستان بندرگز استان گلستان، از مهربانی و مراقبت از خاک سخن میگوید.(جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳)