خبر فوری
شناسه خبر: 49922

مدیرعامل شرکت پایا ستون ارکا در گفت‌وگو با اخبار سبز کشاورزی:

پرداخت تسهیلات به صنعت گلخانه روندی منطقی داشته باشد

شرکت در نمایشگاه آیفارم برای ما بیشتر به معنای نمایش توانایی‌های‌مان است. این مطلب را مهندس احمد طهماسبی، مدیر شرکت پایا ستون ارکا، بیان می‌کند

پرداخت تسهیلات به صنعت گلخانه روندی منطقی داشته باشد

اخبار سبز کشاورزی؛ شرکت در نمایشگاه آیفارم برای ما بیشتر به معنای اعلام حضور و نمایش توانایی‌های‌مان به مخاطبان و رقباست. این مطلب را مهندس احمد طهماسبی، مدیر شرکت  پایا ستون ارکا، بیان می‌کند و توضیح می‌دهد که در تمام فصول سال، مشتریان این شرکت بیشتر از توان تولید بوده است و به همین دلیل از حضور در نمایشگاه‌ها و ازجمله نمایشگاه آیفارم اصفهان این شرکت به دنبال به دست آوردن مشتری‌های جدید نیست.

از این بابت شاید کمتر مجموعه‌ای باشد که هدف خود را از مشارکت و برپایی غرفه در نمایشگاه‌ها، جذب مشتری جدید قرار نداده و به‌جای توسعه بازار، نمایش در بازار را هدف گرفته است.

صنایع داخلی تمام نیاز ما به تامین مواد اولیه را برآورده می‌سازند

آقای طهماسبی توضیح می‌دهد که این شرکت، هلدینگی است که سازه‌های مدرن گلخانه‌ای را تولید می‌کند و علاوه‌بر آن تجهیزات جانبی گلخانه‌ای وارد می‌نماید و گلخانه‌ها را به تجهیزات جانبی مجهز می‌کند.

وی در این‌باره اضافه می‌کند که بخشی از این تجهیزات را شرکت متبوعش از ترکیه، چین و هلند وارد و به مصرف‌کنندگان عرضه می‌نمایند.

وی پایه تامین و تهیه مواد اولیه برای تولید سازه‌های مدرن گلخانه‌ای را از محل مواد تولید داخل معرفی و در این باره اضافه می‌کند: صنایع داخلی تمام نیاز ما به تامین مواد اولیه را برآورده می‌سازند و در این‌باره خودکفا هستیم.

این فعال صنعتی که با نمایشگاه‌های مختلف کشاورزی آشنایی کامل دارد، اضافه می‌کند: ما هم در نمایشگاه پیشین اصفهان و هم در نمایشگاه تهران حضور داشتیم؛ ولی در نمایشگاه‌های مشهد و شیراز شرکت نکردیم.

وی اضافه می‌کند: تنها نمایشگاهی که به‌صورت تخصصی به موضوع گلخانه می‌پردازد و مسائل مختلف این حوزه را بازتاب می‌دهد، نمایشگاه آیفارم است که ما هم از این فضا استفاده و با مخاطبان و مشتریان خودمان ارتباط برقرار می‌کنیم.

وی این باره که شرکت پایا ستون ارکا در سالی که به پایان آن نزدیک می‌شویم در کدام شهر فعالیت بیشتر و بهتری داشته است، مهندس طهماسبی کرمان، اصفهان و چهارمحال و بختیاری را ازجمله استان‌هایی که دارای بیشترین متقاضی نصب و راه‌اندازی گلخانه بوده‌اند معرفی و اضافه می‌کند: در تمام این استان‌ها گلخانه هم به‌صورت فروش سازه و هم به صورت EPC یعنی طراحی، تولید، نصب و راه‌اندازی اجرا شده است.

رقم پایین گلخانه های نصب شده در ایران با توجه به کمبود منابع آب

در این‌باره که میزان گلخانه نصب شده در ایران چه وضعیتی دارد و اگر ظرفیت کامل کشور برای نصب و راه‌اندازی گلخانه را 100درصد فرض کنیم، تاکنون چه میزان از این 100درصد نصب شده، می‌گوید: البته ما آمار دقیق نداریم، اما میزان گلخانه راه‌اندازی شده در ایران به نسبت آنچه سقف ظرفیت کشور است، شاید 27هزار هکتار است که با توجه وضعیت کمبود منابع آبی کشور و جغرافیای خشک و نیمه‌خشک ایران این رقم بسیار اندک است.

توقف پرداخت تسهیلات بانکی از جانب دولت

وی می‌گوید: در مواردی که کشوری پرآب مورد توجه است، کشت‌های آبی می‌تواند اجرا شود، ولی در کشورمان با شرایط کم‌آبی و بی‌آبی، سهم بیشتر در تولید را باید گلخانه‌ها برعهده بگیرند که متاسفانه این اتفاق نیفتاده است. اما در ابتدای تاسیس گلخانه‌ها، روند رو به رشد و فزاینده‌ای درمورد تاسیس گلخانه‌ها مشاهده شد.

طهماسبی با بیان این نکته اضافه می‌کند که در سال‌های 95 تا 98 روند خوبی از توسعه گلخانه‌ها مشاهده شد، اما با توقف پرداخت تسهیلات بانکی از جانب دولت این روند خوب متوقف شد.

وی می‌گوید: به بهانه کاهش نقدینگی در دست مردم، پرداخت تسهیلات در حوزه کشاورزی و مخصوصا پرداخت تسهیلات مربوط به گلخانه‌ها متوقف شد و توسعه گلخانه‌ها متوقف شد که این به بخش کشاورزی لطمه زیادی وارد کرده است.

وی با بیان اینکه در تمام دنیا، بخش کشاورزی از حمایت‌های دولتی و بانکی لازم برخوردار است، اضافه می‌کند که برای تشویق سرمایه‌گذاران و سرمایه‌داران باید دولت به میدان بیاید و چندبرابر سرمایه یک سرمایه‌گذار به او تسهیلات پرداخت و از او حمایت کند.

طهماسبی افزود: این بسته‌های تشویقی سرمایه‌گذاران را به حضور در بخش کشاورزی تشویق می‌کند و اگر این حمایت‌ها نباشد، صنعت گلخانه توسعه پیدا نمی‌کند مگر به وسیله شرکت‌های بزرگ شبه‌دولتی یا دولتی چراکه بدون این حمایت‌ها اکثریت کشاورزان توانایی تاسیس و راه‌اندازی گلخانه را از دست می‌دهند و این حوزه راکد می‌ماند.

ایران باید به‌دنبال صادرات و ورود ارز به کشور باشد

ازجمله انتقادهایی که به تاسیس گلخانه‌ها می‌شود این است که تولید محصول در گلخانه‌ها قیمت تمام شده محصول را افزایش می‌دهد و چنین محصولی برای عرضه در بازار داخل مناسب نیست.

مهندس طهماسبی در این‌باره اگرچه این انتقاد را تاحدودی وارد می‌داند، اما معتقد است اساسا هدف اصلی برای تولید محصول کشاورزی در ایران باید صادرات باشد؛ چراکه با وجود تحریم‌ها، ایران باید به‌دنبال صادرات و ورود ارز به کشور باشد و کشاورزی و بالاخص صنعت گلخانه، ظرفیت این را دارد که اگر به آن توجه شود، می‌تواند محصولات سالم و قابل صدور تولید کند که در این صورت کشور باید به صادرات فکر کند.

طهماسبی اضافه می‌کند که در صورت روی روال قرار گرفتن صادرات محصولات گلخانه‌ای، صنایع داخلی نیز از آن سود می‌برند و باید کشور به سوی تولید محصولات صادرات‌محور برود با این ملاحظه تولید محصول کشاورزی در گلخانه به شدت توجیه‌پذیر می‌شود و چنانکه صیفی‌جات و برخی میوه‌هایی که در این نمایشگاه (آیفارم اصفهان) ملاحظه می‌شود، هیچ کدام به بازارهای داخل وارد نمی‌شود، بلکه همه آنها به خارج از کشور صادر می‌گردد و برای کشور ارزآوری دارد.

وی ادامه می‌دهد: دولت از این بهتر چه می‌خواهد که محصول کشاورزی صادر و ارز وارد کشور شود؟ با این حال او از اینکه به توسعه گلخانه در کشور بی‌مهری شده ابراز تاسف می‌کند و می‌گوید: تسهیلات به‌صورت قطره‌چکانی به صنعت و بخش کشاورزی تزریق می‌شود که امیدواریم با تغییرات رخ داده شده در وزارت جهاد کشاورزی، پرداخت تسهیلات به بخش کشاورزی و صنعت گلخانه به روال گذشته بازگردد و روندی منطقی به خود بگیرد.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای