بازارگاه باعث تکریم بیشتر مرغداران شده است
احمد نگهداری از لارستان استان فارس، که در هر دوره حدود 80 هزار قطعه مرغ پرورش میدهد.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی؛ احمد نگهداری ضمن اظهار رضایت از سامانه بازارگاه میگوید: این سامانه از بسیاری جهات کار مرغداران را راحتتر کرده و باعث تکریم و احترام مرغداران شده است؛ چرا که پیش از آن برای دریافت سهمیه سویا و ذرت، آواره ادارهها بودیم و متاسفانه با مرغداران برخورد مناسبی هم صورت نمیگرفت.
ضمن اینکه قبل از ایجاد سامانه بازارگاه، شرایط به گونهای بود که برای عدهای ایجاد رانت و امضای طلایی میکرد و مرغداران و تولیدکنندگان واقعی هم به نهادهها دسترسی مناسبی پیدا نمیکردند اما سامانه بازارگاه بسیاری از این مشکلات را حل کرده است.
از سیستم بازارگاه بسیار راضی هستیم. فقط در حال حاضر مشکلی که گاهی وجود دارد این است که بعضی شرکتهای موجود در سامانه، مقداری بدعهدی میکنند و نهادهها را بهموقع در اختیار مرغداران قرار نمیدهند که میتوان آنها را شناسایی و تذکر یا جریمه کرد.
وی افزود: حتی بعضی شرکتها وجود دارند که نهاده باکیفیت تحویل نمیدهند که باید با آنها هم برخورد مناسب صورت گیرد. مثلا در مورد کنجاله سویا، مشاهده شده است که کنجالهای که از کارخانجات روغنکشی داخلی تهیه میشود، کیفیت مناسبی ندارد و یا اینکه ذرت برزیلی خرید میکنیم اما ذرت اکراینی تحویل میدهند. چنین مسائلی وجود دارد اما در کل سامانه بازارگاه از بسیاری جنبهها باعث راحتی کار مرغداران شده است.
نگهداری اضافه کرد: در حال حاضر با وجود سامانه بازارگاه، کسانی هستند که منافعشان به خطر افتاده و به دنبال حذف سامانه بازارگاه از چرخه توزیع نهادهها هستند.
بهنظر من(که یک مرغدار هستم) سامانه بازارگاه، بسیار کار ما را راحتتر کرده و بیانصافی و بیعدالتیها، امضاهای طلایی، رانتخواری و … را از چرخه توزیع حذف کرده است.
سامانه بازارگاه باعث شد که «نفس راحتی بکشیم»
سیدابوالفضل نجفی، مرغدار اهل لارستان فارس که صاحب یک مرغداری 50 هزار قطعهای است نیز در گفت و گو با خبرنگار ما میگوید: از بازارگاه راضی هستیم؛ قبل از این سهمیهها به صورت استانی تخصص مییافت و توزیع آن به صورت سلیقهای بود و بخش زیادی از نهادهها سر از بازار آزاد در میآورد و تولیدکنندگان در بهترین حالت فقط 30درصد از نیازشان را از سهمیه دولتی تامین میکردند اما با راهاندازی سامانه بازارگاه سهمیه هر مرغدار براساس جوجهریزی مشخص میشود و دست افراد سودجو از این مسیر کوتاه شده است.
نجفی افزود: الان هم عدهای که منافعشان به خاطر افتاده است نسبت به سامانه بازارگاه هجمه میکنند تا توزیع نهادهها را به خودشان برگردانند. حتی بعضیها با دفتر مقاممعظم رهبری هم مکاتبه کردند و با صحبتهای کذب در مورد بازارگاه، درصدد تخریب آن بودند. اما من به عنوان یک مرغدار و تولیدکننده عرض میکنم که بازارگاه از بسیاری جنبهها به سود مرغداران بوده و ما بسیار راضی هستیم. هر چند که بازارگاه ایراداتی هم دارد که میتوانند با رفع آنها، ارزش کار آن را بالاتر برد. به واقع با وجود سامانه بازارگاه، یک نفس راحتی میکشیم.
نهادهها را به موقع تحویل نمیدهند
میثم حافظی، مرغدار و تولیدکننده از مسجدسلیمان استان خوزستان نیز در گفتوگو با خبرنگار ما گفت: اولین دورهای است که از طریق سامانه بازارگاه نهاده مورد نیاز را تهیه میکنم و هنوز نمیتوانم به طور قطعی در مورد آن قضاوت کنم اما نکتهای که در این مورد وجود دارد این است که تهیه نهاده از طریق این سامانه برای ما مقداری دیرتر از زمان جوجهریزی انجام میشود که باید این ایراد را رفع کنند. مثلا دو تا سه هفته بعد از جوجهریزی ما نهاده را دریافت میکنیم. ما که از شرکت پشتیبانی امور دام خرید کردهایم و بخشی از نهاده را روز دهم بعد از جوجهریزی دریافت کردهایم تازه تمام سهمیه ما را نمیدهند.
حافظی توضیح داد: مثلا در همین دوره اخیر چون در ابتدای دوره مجبور شدم که پلیت آماده را از کارخانه تولید خوراک خریداری نمایم، در نتیجه سویا و ذرتی که تحویل گرفتهام را مستقیما به همان کارخانه ارسال کردهام که در این مورد هم دامپزشکی نسبت به ما معترض است که چرا آنها را به کارخانه ارسال کردهاید در حالی که چون به موقع نهاده را به ما تحویل نداند مجبور شدم از کارخانه دانِ مرغی بخرم و لازم بود که این نهادهها را به کارخانه بفرستم.
این تولیدکننده گوشت مرغ در ادامه گفت: شرکتی که باید ذرت و سویا را برای ما تهیه کند، آن را بهصورت قطرهچکانی و با تعلل تحویل میدهند. لازم است که بر شرکتهای توزیع نظارت بیشتری اعمال شود.
حسین کاظمی
کارشناس ارشد کشاورزی