مردم نخورند و نپوشند و نخرند تا جیب دولت پر شود؟
موج رگباری افزایش قیمتها
وظیفه امروز دولت این است که راه علاج وضعیت موجود اقتصادی را از جایی دیگر به جز جیب مردم بجوید.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی روزنامه اطلاعات در یادداشتی نوشت: مردم، در روزهای اخیر به یک باره با موج رگباری افزایش قیمتها مواجه و شوکه وغافلگیر شدهاند.
رشد ۳۳ درصدی قیمت خودرو تا ۲۰۰ میلیون تومان، افزایش تعرفه گاز، افزایش ۳۸ درصدی قیمت برق، افزایش قیمت بستههای اینترنت، رشد ۲۰ درصدی قیمت تخم مرغ، رشد قیمت نان و ظهور نان ۱۰۰هزارتومانی، افزایش ۳ برابری نرخ معاینه فنی خودروها، کمبود و رشد آرام قیمت گوشت قرمز و روغن، پرکشیدن بهای گوجه فرنگی، افزایش عوارض برخی بزرگراهها، رشد قیمت دلار و ماندگاری آن در بهای ۶۸ تا ۷۰ هزار تومان که به گفته رئیس کل بانک مرکزی رضایتبخش است، بخشی کوچک از این افزایشها است؛ وگرنه این فهرست سر دراز دارد.
اما این تمام ماجرا نیست و برای سال آینده هم تدابیری! برای افزایش قیمتها درحال انجام است. براین اساس، قرار است بخشی از ارز ۱۲ میلیارد دلاری تخصیص یافته برای واردات کالاهای اساسی و دارو در لایحه بودجه ۱۴۰۴ به قیمت نیما- یعنی حدود ۵۰ هزار تومان- تامین شده و به علاوه، بهای ارز آن بخشی از کالاهای اساسی هم که ارز ترجیحی میگیرد، از ۲۸۵۰۰ تومان به ۳۸۵۰۰ تومان رسیده و حدود ۳۵ درصد، گران شود.
تمام این گرانی ها درحالی است که متوسط رشد حقوقها در سال آینده ۲۰ درصد بوده، یارانه نقدی تغییر نخواهد کرد، ردیفی برای حمایت کالایی از اقشار آسیب پذیر در بودجه نیست، مالیات برارزش افزوده همچنان ۱۰ درصد است، پرداخت وام خردبانکی برای "گذاران زندگی با وام" کاهش یافته وشهرداری درحال ایجاد مقدمات پولی کردن برخی اتوبانهای تهران است.
حال سوال بیپاسخ از دولت و مجلس و دیگر اجزای حاکمیت این است که خیلی شفاف و صریح و بدون لفاظیهای رایج بفرمایند مردم با فشار این گرانیهای جدید چه کنند؟ از کجا بیاورند؟ مثلا میگویید بازنشستگان با افزایشهای خجالت آور ۲۵ تا ۲۵۰ هزار تومانی که اخیرا سازمان تامین اجتماعی پس از آن همه منت و بوق و کرنا و خبررسانی، به نام متناسب سازی انجام داده، سرکنند؟ بیماران عطای درمان و دارو را به لقایش ببخشند و به آخرت فکر کنند؟ مردم نخورند و نپوشند و نخرند و فقط کارکنند و هزینه بدهند تا جیب دولت پر شود؟
لذا وظیفه امروز دولت این است که راه علاج وضعیت موجود اقتصادی را از جایی دیگر به جز جیب مردم بجوید.
راه حل هم کاملا روشن است: اول تجدید نظر جدی در سیاست خارجی و برداشتن فوری تحریمها و دوم آغاز مبارزه جدی و بیرحمانه با فساد و آقازاده بازی و انحصار تجاری و رانت خواریهای گسترده که ریشه واقعی رشد قیمتهاست.