خبر فوری
شناسه خبر: 49051

پیروز حناچی در سیزدهمین کنفرانس ملی سازه و فولاد تشریح کرد

خدمات بی‌نظیر مهندسان ایرانی در جنگ تحمیلی

سیزدهمین کنفرانس ملی سازه و فولاد صبح امروز در محل مرکز همایش‌های هتل المپیک برگزار شد.

خدمات بی‌نظیر مهندسان ایرانی در جنگ تحمیلی

اخبار سبز کشاورزی؛ سیزدهمین کنفرانس ملی سازه و فولاد صبح امروز با حضور پرفسور علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه امیرکبیر، پرفسور پیروز حناچی، عضو ارشد هیات علمی دانشگاه تهران، سیدی محمد ولد محمد الراظی سفیر جدید جمهوری اسلامی موریتانی در تهران، دکتر ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی و وزارت صنعت، معدن، تجارت و.. مدیرعاملان و متخصصان و فعالان عرصه سازه‌های فولاد و فولاد کشور برگزار شد.

در این کنفرانس ملی که در محل مرکز همایش‌های هتل المپیک برگزار شد ابتدا دکتر اباذر اصغری، رئیس این کنفرانس به اهداف برپایی این گردهمایی اشاره و تصریح کرد: اهمیت دادن به تحقیق و توسعه مستمر به‌عنوان موتور محرک فناوری، روزآمد دانش فنی متخصصان و دست‌اندرکاران حوزه سازهای فولادی ازجمله اهداف این همایش دو روزه است.

دکتر سیامک ایپکچی، دبیر اجرایی این همایش، دومین سخنران آیین افتتاحیه این همایش بود که ابتدا نیاز کشور برای ساخت 4 میلیون مسکن 100 مترمربعی را تولید 20 میلیون تن سازه فولادی ذکر و اضافه کرد: قرار است این چهار میلیون مسکن در طول برنامه 5 ساله جاری ساخته شود.

سیزدهمین-کنفرانس-ملی-سازه-و-فولاد-3

وی عدم امکان فعالیت روان و مناسب موسسات، عدم تامین مالی ارزان قیمت، قطعی برق، آب و گاز، نبود کارشناسان مجرب و دانشمند، تمایل شدید متخصصان و دانشمندان به مهاجرت به خارج از کشور، کمبود بودجه برای پرداخت حقوق مناسب به اعضای هیات علمی، استادان و متخصصان را ازجمله مشکلات موجود برای توسعه فعالیت‌های تخصصی در زمینه تولید و اجرای سازه‌های فولادی دانست و گفت: طی سال‌های گذشته در انجمن سازه‌های فولاد ایران برای رفع این مشکلات تدابیری اندیشده شده و تلاش می‌کنیم تا مشکلات در این زمینه به حداقل برسد.

رئیس انجمن سازه‌های فولادی ایران با بیان اینکه در همین سال‌های اخیر برای امید دادن و فعال کردن نخبگان و فارغ‌التحصیلان سازه و سازه‌های فولادی گام‌های برداشته شده، گفت: بسیاری از فارغ‌التحصیلان به شرکت‌های بزرگ و معتبر ایرانی معرفی شده و اکنون در حال فعالیت هستند.

وی برگزاری کارگاه‌های آموزشی، انجام اقدامات در جهت تامین مالی پروژه‌ها و تلاش برای ارتقای سطح علمی فعالیت‌های حوزه سازه‌های فولادی را از دیگر اقدامات انجام شده از سوی انجمن سازه‌های فولادی ایران ذکر کرد.

سیزدهمین-کنفرانس-ملی-سازه-و-فولاد-6

 در این آیین پروفسور علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر و از دانشمندان و چهره‌های ماندگار علمی کشور در حوزه سازه‌های فولادی سخنرانی کرد. وی ابتدا از تلاش همه دست‌اندرکاران و فعالان سازه‌های فولادی برای برپایی منظم این کنفرانس سال‌های گذشته و امسال قدردانی کرد و به حاضران خیرمقدم گفت.

پروفسور رهایی سپس تحقیقات انجام شده درخصوص استفاده از سازه‌های مرکب بتن و فولاد در ساخت بناهای بلندمرتبه در ایران که زیرنظر خودش انجام گرفته را تشریح کرد و با بیان اینکه استفاده از چنین سازه‌هایی در دنیا مورد اقبال واقع شده، صرفه‌جویی‌هایی که با به‌کارگیری سازه‌های مرکب پدید می‌آید را تشریح نمود.

سیزدهمین-کنفرانس-ملی-سازه-و-فولاد-5

 آخرین سخن سخنان این مراسم پروفسور پیروز حناجی بود که به خدماتی که مهندسان ایرانی در ساخت سازه‌های مقاوم در زمان جنگ تحمیلی ارائه کردند، پرداخت. حناچی با تشریح اقداماتی که برای ساخت پل‌های خیبر و اروندرود در زمان جنگ تحمیلی انجام شده بود و تاثیر بسیار زیادی در لجستیک و تامین مایحتاج رزمندگان ایرانی در جزایر مجنون و فاو داشت، گفت: این در حالی است که طولانی‌ترین پلی که تا آن زمان در مناطق جنگی ساخته شده بود به اسرائیلی‌ها تعلق داشت و حدود ۲۵۰ متر طول داشت. اما مهندسان ایرانی توانستند ۱۴ کیلومتر پل شناور را بین سرزمین اصلی و جزایر مجنون احداث کنند.

وی به ساخت پل اروند رود اشاره کرد و با ذکر خاطره‌ای گفت: در سال ۱۳۲۰ هجری شمسی انگلیسی‌هایی که در بصره مستقر بودند، نتوانستند چنین پلی احداث و از اروندرود عبور کنند.

حناچی همچنین به ساخت سازه‌های فلزی و نیز بتنی برای استفاده به عنوان سنگرهای جمعی در خط مقدم جبهه اشاره کرد و توضیح داد: با همه انتقادهایی که به سنگینی و پرحجم بودن این سازه‌های بتنی وارد بود و بیان می‌شد، این سازه‌های بتنی حتی در برابر حملات و بمباران‌های مستقیم دشمن عراقی مقاومت می‌کرد و تنها یک نفر در اثر این بمباران‌ها زخمی شد.

پیروز حناچی اجرای این سازه‌های مفید در زمان جنگ و فعالیت‌هایی که مهندسان ایرانی در آن زمان ارائه کردند را حاصل خلاقیت و عشق دانست و تاکید کرد: بدون عشق و دلسوزی انجام این خدمات ممکن نبود.

در آئین افتتاحیه سیزدهمین کنفرانس ملی سازه و فولاد، دکتر اباذر اصغری، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران به خاطر ده‌ها سال فعالیت علمی و تحقیقاتی در زمینه فولاد و سازه‌های فولادی، داشتن نقش موثر در تدوین استانداردهای سازه‌های فولادی و ارائه ده‌ها مقاله علمی کتاب و پژوهش در این باره، به عنوان چهره فولادی سال ۱۴۰۳ معرفی و لوح تقدیر به وی اهدا شد.

دکتر اباذر اصغری نیز در سخنان کوتاهی دریافت این جایزه و عنوان را حاصل فعالیت‌های گروهی و مشترک در زمینه فولاد دانست و از جامعه مهندسان سازه که وی را به دریافت این عنوان مفتخر کردند سپاسگزاری کرد.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای