خبر فوری
شناسه خبر: 50029

وضعیت نگران‌کننده سالمندان کشور

یک سوم سالمندان زیر خط فقر مطلق!

در دی ماه ۱۴۰۲، ایران دارای ۶ میلیون و ۷۸۳ هزار و ۳۰۲ نفر سالمند (افراد ۶۵ سال و بالاتر) بوده است که ۸ درصد جمعیت کل کشور را تشکیل می‌دهند.

یک سوم سالمندان زیر خط فقر مطلق!

اخبار سبز کشاورزی؛ بر اساس گزارش وزارت رفاه، در دی ماه ۱۴۰۲، ایران دارای ۶ میلیون و ۷۸۳ هزار و ۳۰۲ نفر سالمند (افراد ۶۵ سال و بالاتر) بوده است که ۸ درصد جمعیت کل کشور را تشکیل می‌دهند. این تعداد سالمند در ۵ میلیون و ۳۲۱ هزار و ۸۰۵ خانوار زندگی می‌کنند که ۱۸ درصد از کل خانوارهای کشور را شامل می‌شوند.

  وضعیت نگران‌کننده فقر در میان سالمندان

بررسی‌ها نشان می‌دهد که وضعیت اقتصادی سالمندان در ایران نگران‌کننده است. به طور کلی، ۱۶ درصد از سالمندان زیر خط فقر شدید و نزدیک به یک سوم آنان زیر خط فقر مطلق زندگی می‌کنند. این در حالی است که ۳۸ درصد از خانوارهای دارای عضو سالمند، سرپرست زن دارند و بیشترین تعداد این خانوارها در دهک‌های پایین درآمدی قرار دارند که نشان از وضعیت نامناسب اقتصادی این گروه از خانواده‌ها دارد.

مشکلات عدیده خانوارهای سالمند

علاوه بر فقر، خانوارهای سالمند با مشکلات دیگری نیز دست و پنجه نرم می‌کنند. ۹۱ درصد از خانوارهای دارای سرپرست سالمند فقط با مستمری یک نفر بازنشسته امرار معاش می‌کنند و تنها ۲۸ درصد از این خانوارها از پوشش حمایتی برخوردارند. همچنین، کمبود پوشش بیمه‌ای یکی دیگر از مشکلات جدی سالمندان است.

توزیع جغرافیایی سالمندان

استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خوزستان کمترین نسبت جمعیت سالمند و استان‌های گیلان، تهران و مازندران بیشترین نسبت این شاخص را به خود اختصاص داده‌اند.

پیشنهادات وزارت رفاه برای بهبود وضعیت سالمندان

وزارت رفاه در گزارش خود پیشنهاداتی برای بهبود وضعیت سالمندان ارائه کرده است که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

*   توسعه طرح بانک زمان برای ارائه خدمات بر پایه نظام ملی احسان و نیکوکاری

*   توسعه پنجره واحد خدمات حمایتی برای ایجاد انسجام در سیاست‌های حمایتی

*   رفع فقر شدید در راستای تأمین حداقل کالری مورد نیاز سالمندان

*   گسترش پوشش طرح بیمه سلامت همگانی برای تمامی افراد فاقد بیمه اجباری

لزوم توجه بیشتر به وضعیت سالمندان

با توجه به افزایش جمعیت سالمند در ایران، لازم است که دولت و نهادهای مربوطه توجه بیشتری به وضعیت این قشر از جامعه داشته باشند و با اجرای برنامه‌های حمایتی مناسب، زمینه را برای زندگی بهتر و مرفه‌تر آنان فراهم کنند.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای