تولید، نیازمند سرمایهگذاری آزاد
سالجاری را رهبر انقلاب سال «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری کردند که البته صحبت بهجا و صحیحی است

اخبار سبز کشاورزی، سالجاری را رهبر انقلاب سال «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری کردند که البته صحبت بهجا و صحیحی است؛ اما در این فرصت ببینیم برای یک سرمایهگذاری درست چه زمینههایی باید به وجود آید تا منجر به تولید و سازندگی در کشور و در نهایت پیشرفت شود.
یک سرمایهگذاری دارای مولفههایی همچون امنیت، اعم از امنیت سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است و به خصوص در بخش اقتصادی یک سرمایهگذار میبایست این حس را داشته باشد که بودجه و پولش هدر نمیرود و به اصطلاح بازگشت سرمایه میبایست باعث دلگرمی و تشویق سرمایهگذار باشد.
نبود شرایط حساس جنگی و وجود تنشهای سیاسی و در کل عدم امنیت سیاسی میتواند سرمایهگذاران را از آن شرایط اقتصادی دور کرده و به قول معروف عطای این را به لقایش ببخشند.
مورد بعدی تمایل و برخورد کشور در مورد سیاست خارجی است که تاثیر مستقیمی بر مسائل کلان اقتصادی و سرمایهگذاری داخلی و خارجی میگذارد.
واضح است که بسیاری از ایرانیانی که سالهاست در خارج از کشور زندگی میکنند تمایل دارند سرمایه خود را در بخشهای تولیدی کشور بیاورند و به اقتصاد کشور خود کمک کنند؛ اما هر روزه با شنیدن خبرهایی از جمله حمله آمریکا یا اسرائیل یا به طور کلی تنشهایی که در منطقه وجود دارد تمایلی به این سرمایهگذاری ندارند؛ بنابراین بستر و زمینه اصلی سرمایهگذاری در تعامل و تبادلات سیاسی با کشورهای منطقه و دنیاست.
مسئله بعدی متاسفانه عدم حمایت و استقبال دولت از سرمایهگذاران در جهت تولید است و در این چند دهه اخیر شاهد بودهایم که افرادی که با سرمایههایی بعضا هنگفت طرح یا پروژهای را عنوان کردهاند در عرصههای گوناگون با بیمیلی یا کارشکنی از طرف نهادها و مسئولین دولتی همراه بوده و منجر به مهاجرت این افراد به کشورهای مختلف شده که جای بسی تاسف است.
این سرمایهگذاریها در بخشهای مهم و سرنوشتساز کشور همچون در بخش کشاورزی، انرژی، معدن، گردشگری، مسکن، صنعت یا بخش دام و طیور میبایست بتواند چرخهای تولید را به حرکت درآورد؛ چراکه سرمایهگذاری در هر یک از بخشهای فوق میتواند ضمن درآمدزایی و ارزآوری برای کشور، عرصه تولید را هم بهبود بخشد.
هم اکنون که در هر یک از بخشهایی یاد شده کمبود داریم لازمه توسعه این بخشها سرمایهگذاری موثر و جذب سرمایههای داخلی و خارجی است.
حال که شخص رهبر انقلاب خود به این مسئله مهم اشاره کردهاند، میبایست این امر در اولویت برنامههای دولت قرار گیرد و بر نهادها و بخشهای مختلف دولت است که با جذب سرمایهگذاران اعم از داخلی یا خارجی در جهت تولید در عرصههای مختلف کشور راه پیشرفت را هموار و بخش تولید را از این بحران کنونی خارج سازند؛ چراکه هم اکنون در بسیاری از بخشهای تولید و زیربنایی کشور اعم از انرژی پالایشگاهها، صنعت آب، کشاورزی، غذایی و دیگر عرصهها نیاز مبرم به این سرمایهگذاریها داریم و دولت در سالجاری (1404) میبایست تمام همت و اراده خود را بر این مسئله گمارده و از حرفهای شعاری به عملگرایی روی آورد.