دولت چهارده ابرپروژه انرژی پاک در دست اقدام دارد
گام بزرگتر از برنامه برای انرژی پاک
برنامه هفتم توسعه ۱۲ هزار مگاوات برق تجدیدپذیر را تکلیف کرده است، اما سخنگوی دولت میگوید دولت برای تحقق ۳۰ هزار مگاوات طی چهار سال برنامهریزی کرده

اخبار سبز کشاورزی؛ «فاطمه مهاجرانی»، سخنگوی دولت، با تأکید بر برنامهریزی دولت برای توسعه ۱۴ ابرپروژه در بخش انرژی بهمنظور رفع ناترازی انرژی روز گذشته اعلام کرد بخشی از این پرژوهها در سمت تولید و عرضه دارد. براساس آنچه مهاجرانی در نشست خبری هفتگی خود توضیح داده است، این ۳۰ هزار مگاوات در طول چهار سال انجام میشود. برنامه هفتم ۱۲ هزار مگاوات در نظر دارد، اما دولت قصد دارد آن را به ۳۰ هزار مگاوات برساند: «در سمت تولید، انتقال و مصرف برنامههایی وجود دارد که به کاهش ناترازی بیانجامد. سیاستگذاریها بهگونهای بوده که با مشکل مواجه هستیم.»
«فاطمه مهاجرانی»، سخنگوی، دولت روز سهشنبه در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که در وزارت جهادکشاورزی برگزار شد، ضمن تبریک ماه مبارک رمضان در مورد استیضاح وزیر اقتصاد و دارایی که در هفته اخیر از سوی مجلس شورای اسلامی انجام شد، گفت: «این اتفاق برای هیچ دولتی مطلوب نیست، اما حق مجلس است. یکی از کارهای اصلی مجلس نظارت است و مطمئن هستیم که این کار در راستای منافع مردم است. این مشکلات طی شش ماه خلق نشده و نمیتوان آن را در شش ماه حل کرد. حضور دکتر اکرمی بهعنوان سرپرست در این وزارتخانه کمک میکند بتوانیم ثبات را برگردانیم. دولت، وفاق را بهعنوان راهبرد انتخاب کرده، پس ما مصمم هستیم این مشکل را حل کنیم. ما از وفاق، حل مشکلات کشور و مردم را میخواهیم.»
او ادامه داد: «اینکه با عدد بالایی از یارانه بگیران مواجه هستیم، ناراحتکننده است. رویکرد وفاق کمک میکند بهسمت حل مشکلات مردم برویم. استیضاح یک فرد ما را از وفاق خارج نخواهد کرد. تمام وفاق برای رسیدن به راهبرد است که هدف بهبود وضعیت جامعه است. از نیمه اسفندماه شاهد آغاز کار نمایشگاه بهاره خواهیم بود که محصولات با قیمت متعادل به دست مردم برسند. بین ۵ تا ۲۰ درصد تخفیف در نظر گرفته شده است. کالابرگ نیز در دو نوبت عرضه خواهد شد.»
فروشگاههای بهاره
مهاجرانی توضیح داد: «از نیمه اسفندماه شاهد آغاز کار فروشگاههای بهاره خواهیم بود و به این جهت است که بتواند محصولات را با قسمت متعادل در اختیار مردم قرار دهد. اعلام شده است کالاها با ۳۰ الی ۴۰ درصد تخفیف به دست مردم داده شود، همچنین، کالاهایی مثل گوشت و مرغ هم در فروشگاهها توزیع میشود.»
او همچنین در مورد احتمال قطع سه دهک درآمدی بالای جامعه و تغییر دهک به صدک، گفت: «پایگاه رفاه ایرانیان بهعنوان پایگاه اصلی شهروندان مورد استناد است و قانون بودجه ۱۴۰۴ مشخص کرده و دولت موظف است یارانه سه دهک بالای جامعه را حذف کند. وقتی ما دهکهای ابتدایی را داریم، باید این سه دهک را قطع کنیم تا بتوانیم به دهکهای پایینتر کمک کنیم. امیدواریم هرچه سریعتر بتوانیم این قانون را اجرایی کنیم.»
انبارها پر است
سخنگوی دولت همچنین در مورد این سخنان رئیسجمهوری که گفته شده بود انبارهای کالاهای پر هستند و همچنین در مورد نحوه توزیع این کالاها نیز توضیح داد: «انبارها کاملاً پر است. بهجهت اینکهستاد تنظیم بازار موضوع استانی است و استانداران رئیس آن هستند، این موضوع عرضه توسط استانداران انجام میشود. یک جلسه هم هفته آینده معاون محترم اول رئیسجمهور با استانداران دارند که در اینخصوص تصمیمگیری خواهد شد. ارز تخصیصداده به کالاهای اساسی از نظر رقم تغییری نکرده است و همان ۲۸۵۰۰ است؛ طبیعی است که بر هم زدن بازار بهنفع هیچکس نخواهد بود. الان تلاش بر این است که همان کالاهای اساسی که قرار بود ارز ۲۸۵۰۰ به آنها اختصاص یابد، اتفاق خواهد افتاد. در این زمینه سه دستگاه دخیل هستند یکی وزارت جهادکشاورزی است که مسئول تأمین کالاها است و دوم وزارت صمت است که باید اصناف را هماهنگ کند و درنهایت سازمان تعزیرات است که با هماهنگی این سه تنظیم اتفاق خواهد افتاد. در قوانین داریم هرگونه قیمتگذاری و جلوگیری از صادرات ممکن نیست، اما گاهی این اتفاق میافتد.»
او همچنین در پاسخ به سؤالی در مورد سفر وزیر ارتباطات به صربستان عنوان کرد: «سیاست خارجی ایران براساس ارتباط با تمام جهان است، البته فراموش نکنیم که ما حوزههای مشترکی درباره بوسنی و صربستان داریم و در موضوع نسلکشی مسلمانان بوسنی موضوعات مشترکی داشتیم. ما حتماً از ظرفیتهای اروپا استفاده خواهیم کرد. همچنین، ما ظرفیتهای دانشبنیان زیادی داریم که میتوانند به جهان کمک کند.»
نه به فشار حداکثری
مهاجرانی همچنین در مورد موضوع مذاکره میان ایران و آمریکا نیز توضیح داد: «مذاکره یک امر توافقی است و فرد باید بخواهد وارد مذاکره شود. ما در دوران کرونا هم این فشار حداکثری را داشتیم. نمیگویم فشار حداکثری به ما آسیب نمیرساند، اما ما نمیخواهیم اتفاقی که برای رئیسجمهور اوکراین افتاد، برای ما اتفاق بیفتد.»
سخنگوی دولت به طرح ترامپ در مورد غزه نیز اشاره کرد و گفت: «غزه بخشیاز فلسطین است و تعلق این قسمت به فلسطین کارساز نیست. تاریخ آنچه را که در دو سال اخیر اتفاق افتاده، فراموش نکرده است. این سیاست هم ادامه همان سیاست است؛ رویکرد ما کمک به مردم فلسطین است و امیدواریم این جنایت علیه بشریت زودتر پایان یابد و مردم غزه به خانه خود برگردند.»
او همچنین در مورد استعفای معاون راهبردی رئیسجمهوری نیز توضیح داد: «اگر قانون انتصاب افراد در مشاغل حساس بهصورت کامل اجرایی بشود، افراد بسیاری در تمام قوا باید از کار خود کنارهگیری بکنند. این قانون همچنین هیئتهای علمی را هم دچار مشکل میکند؛ چون این قانون بهگونهای تنظیم شده است که دست افراد را برای انتصاب در مشاغل و حتی مشاغل دانشگاهی میبندد. آقای ظریف بهعنوان یکی از سرمایههای کشور است. آقای ظریف یکی از سرمایههای قابلافتخار کشور در نظام جمهوری اسلامی هستند؛ لذا امیدواریم تدبیری اندیشیده شود که از همه ظرفیتهای کشور استفاده شود. بهجهت اینکه زمانی که ما نبودیم این عزیزان داشتند برای این کشور و مردم به شیوههای مختلف هزینه میدانند. امیدواریم این قانون به شیوهای اصلاح بشود بهجهت اینکه لایحه دوفوریتی دولت به مجلس داد که رأی نیاورد. در حال حاضر، این لایحه در کمیسیون اجتماعی مجلس است. تأکید میکنم موضوع اصلاً مربوط به فرد نیست، افرادی که با تکلیف میآیند، وقتی تکلیف از روی دوش آنها برداشته شود، بسیار خوشحالتر میشوند؛ اما کشور به ظرفیت آنها نیاز دارد. امیدوارم شاهد تصویب هرچه زودتر این لایحه باشیم که بتوانیم از این افرادی که بسیاری از آنها بهجهت اینکه در کشور دیگری دانشجو و یا دیپلمات بودند و فرزنددار شدند و بهدلیل قوانین آن کشور تابعیت آنجا را گرفتند، بتوانیم از ظرفیت آنها استفاده کنیم.»
رفع مشکل دارو، اولویت
او در بخش دیگری از صحبتهایش اقتصاد و اجتماع را دو مؤلفه وابسته توصبف کرد که هر تغییری از یک بخش به بخش دیگر منتقل میشود. بنابراین، هزینه سلامت تابع شرایط اقتصادی و اجتماعی است: «تلاش دولت بر این است که تحریمهایی که بهبهانه عدم تحریم دارو مطرح میشوند، اثرات منفی خود را بر سلامت مردم به حداقل برسانند. درواقع، یکی از موضوعات مهم، تحریمها هستند که صنعت دارویی ما را تحتتأثیر قرار میدهند. زمانی که تحریمها شدت میگیرد، هزینههایی که بر این موضوع تحمیل میشود، بسیار زیاد خواهد بود. دولت تلاش میکند با پوشش بیمهها، جلوی افزایش این مشکلات را بگیرد. نظام ارجاع و مصرف بهینه و مدیریتشده دارو از جمله اقداماتی است که دراینباره انجام میشود. ما از یکسو با تحریمها مواجه هستیم و از سوی دیگر با افزایش قیمتهای تولید. میزان مصرف دارو در کشور ما نسبت به بسیاری از کشورهای دیگر بالاتر است و لذا تلاش بر این است که با استفاده از ظرفیتهای بیمهها، تفاوت پرداختها کاهش یابد و با بهرهگیری از نظام ارجاع، مصرف دارو بهینه شود. در برخی از مواد قانونی، هرگونه قیمتگذاری و جلوگیری از صادرات ممنوع شده است. در شرایطی که ما قوانین بازار آزاد داریم، ولی شرایط ما شرایط بازار آزاد نیست، این تناقض بهوجود میآید. لذا همکاری این دستگاهها میتواند به ثبات بازار کمک کند.»/ پیام ما