خبر فوری
شناسه خبر: 22964

حذف ارز ترجیحی تورم را کم نکرد

یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی نه تنها تورم را کم نکرده بلکه سبب شده تا فشار بیشتری بر قشر متوسط و کم برخوردار جامعه وارد شود، گفت: حذف ارز

حذف ارز ترجیحی تورم را کم نکرد
یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی نه تنها تورم را کم نکرده بلکه سبب شده تا فشار بیشتری بر قشر متوسط و کم برخوردار جامعه وارد شود، گفت: حذف ارز ترجیحی تورم را کم نکرده است.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی به نقل از بازار ، حسن همتیان با بیان اینکه آمارها نشان می دهد که تورم خوراکی ها بیش از ۶۰ درصد در میانگین کشور آن هم در ۱۲ ماه منتهی به پایان شهریورماه بوده است، ابراز کرد: تورمی که در استان سمنان حتی از ۷۰ درصد هم بیشتر بود.
وی با بیان اینکه فقیرتریــن گــروه جامعه بیشــترین فشــار تورمی کالاهای خوراکی را در یکسال گذشته متحمل شده است، تاکید کرد: تورم خوراکی ها طبق آمارها از ۶۰ درصد هم عبور کرده و این در حالی است که شاخص تورم هم رو به صعود گذارده است در صورتی که دولت تاکید داشت که تورم افزایش نخواهد یافت. این ادعای دولت از ابتدا نادرست بود چرا که شما نمی توانید شاخص های اقتصادی را از هم جدا ببینید.

تورم سالانه شهریورماه ۴۲ درصد عنوان شد

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه کافی است در کشورمان دست به یک قیمت زده شود یک باره تمام قیمت ها هم افزایش خواهد یافت، ابراز کرد: تورم سالانه شهریورماه ۴۲ درصد عنوان شد و این را مرکز آمار اعلام کرده و مشخص است که تورم ســالانه در مدار صعودی قرار گرفته است از سوی دیگر علائمی هم برای کاهش این تورم نمی بینیم یعنی نه دولت طرح خاصی را دارد و نه توانسته جراحی اقتصادی را به درستی اجرا کند. این طرح به نظر می رسید کمی شتاب زده اجرا شد و نتوانست آنطور که باید و شاید درست عمل کند.
همتیان گفت: آمارها نشان می دهد که تورم ســالانه خوراکی دهک اول در شــهریور ماه ۶۰.۷ درصد است این یعنی بالاتری تورم خوراکی در میان تمامی دهک ها و در واقع سفره مردم به عبارت دیگر کوچک تر شده است شکل اما اینجا است که تورم برای دهک دهم که بالاترین درآمد را دارند ۵۸ درصد اعلام شده یعنی اتفاقا گرانی و تورم بر روی دهک اول ضعیف جامعه فشار بیشتری را هم وارد کرده است! موضوعی که در واقع با آن چه باید می بود، تفاوت دارد.

قشر ضعیف فشار بیشتری را تحمل می کند

وی با بیان اینکه آمارها نشان می دهد که هرچه به سمت دهک های اول پیش می رویم تورم خوراکی ها بیشتر می شود! این یعنی قشر ضعیف فشار بیشتری را تحمل می کند، افزود: برای کاهش تورم شما باید کار انجام دهید نه مصاحبه؛ تورم هرگز با اعلام کسی کم نمی شود بلکه باید آثار آن را مشاهده کرد.
این کارشناس اقتصادی بیان کرد: دولت باید ابتدا کارهای عملیاتی را برای کاهش تورم صورت دهد اما شاهد هستیم که نه نقدینگی کاهش پیدا کرده و نه شاهد ثبات در بازار ارز هستیم مشکل دیگر این است که بورس هم در این شش هفت ماه فقط درجا زده پس نمی توان هم امیدوار بود که نقدینگی مردم به سمت سرمایه و تولید و … سوق داده شود.
همتیان گفت: امروز حتی شاهد هستیم که خودرو هم پنج الی ده میلیون تومان گران شده و این اثر بر بخش های دیگر هم خواهد گذاشت. همچنین شاهد هستیم که بازار مسکن در تهران که مصداقی برای کشور است، ۲۶ درصد گران تر شده است و این مشکل زا خواهد بود.
دیدگاه تان را بنویسید

  • سارینا پاسخ به نظر

    جای تعجب نداشت همه می دونستن این جوری میشه… اونوقت اون یارو می گفت فقط در چهار قلم از کالاها قیمت افزایش می یابد نه برای همه کالاهای بازار …

چندرسانه‌ای