گامهای بلند بانک کشاورزی در توسعه پایدار مکانیزاسیون
بانک کشاورزی در سالجاری ارائه حمایتهای اعتباری و پرداخت تسهیلات مکانیزاسیون به بخش کشاورزی را بهشکل ویژه در دستورکار خود قرار داده است.
اخبار سبز کشاورزی؛ کشاورزی ایران با محدودیتهای مالی بسیاری مواجه است و کمبود سرمایه در این بخش فعالان و کشاورزان را با چالشهای فراوانی روبهرو کرده، بههمین دلیل پرداخت اعتبارات بانکی از سوی بانک کشاورزی و مشارکت در امنیت غذایی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
در همین راستا، بانک کشاورزی در جهت اجرای سیاستهای دولت برای حمایت از بخش کشاورزی، در سال 1403 نیز مانند سالهای گذشته، نسبت به پرداخت تسهیلات به فعالیتهایی همچون توسعه مکانیزاسیون، تولید محصولات استراتژیک کشاورزی، اشتغال پایدار روستایی و عشایری، توسعه کشت گلخانهای، توسعه سامانههای نوین آبیاری و تأمین مالی خرید گندم توجه ویژهای داشته است.
اما از آنجا که توسعه مکانیزاسیون در بخش کشاورزی یکی از ضروریترین روشها برای رونق کشاورزی و گامی مهم بهسوی توسعه پایدار است، بانک کشاورزی در سالجاری ارائه حمایتهای اعتباری و پرداخت تسهیلات مکانیزاسیون به بخش کشاورزی را بهشکل ویژه در دستورکار خود قرار داده است.
پرداخت 18 هزار میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون کشاورزی به متقاضیان
در این راستا، بانک کشاورزی در هشت ماهه نخست سال 1403 بالغبر 18 هزار میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون کشاورزی به متقاضیان پرداخت کرده است. به گزارش روابط عمومی بانک کشاورزی، شعب این بانک با هدف انجام رسالت خود در زمینه ارتقای شاخص و ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی، از ابتدای سال 1403 تا اواخر آبانماه در مجموع 18 هزار میلیارد ریال تسهیلات برای خرید بیش از چهار هزار دستگاه ادوات و ماشینآلات کشاورزی به فعالان این بخش پرداخت کردند.
براساس این گزارش، بانک کشاورزی با حمایت از تجهیز ناوگان ماشینآلات و ادوات بخش کشاورزی و تزریق فناوریهای نوین برای تسهیل و استانداردسازی عملیات کاشت، داشت، برداشت و تولید محصول، نقش مهمی در عبور از کشاورزی معیشتی و سنتی به کشاورزی اقتصادی و صنعتی و در نهایت بالا بردن کیفیت و کمیت تولیدات کشاورزی و صنایع وابسته با هدف جهش تولید، رشد صادرات، رونق اقتصادی و تامین امنیت غذایی کشور داشته است. همچنین پرداخت این تسهیلات مکانیزاسیون کشاورزی جزو اولویتهای اعتباری بانک کشاورزی است و بدون محدودیت منابع در چارچوب مقررات در شعب این بانک پرداخت میشود.
سهم 3/ 8 درصدی بخش کشاورزی از تولید ناخالص داخلی
به هر روی، با توجه به شرایط اقلیمی کشور، توسعه و تحول مکانیزاسیون در کشاورزی جایگاه بسیار مهمی دارد؛ زیرا این بخش کشاورزی مسئولیت تأمین امنیت غذایی مردم را برعهده دارد. بر اساس آخرین اطلاعات مرکز آمار کشور، در سال ۱۴۰۲ بخش کشاورزی 3/ 8 درصد از تولید ناخالص داخلی کشور و 4/ 14 درصد از کل شاغلین کشور را تامین کرده است که میتوان با استفاده از توسعه مکانیزاسون و با صرف منابع کمتر، ارزش افزوده بیشتری را برای بخش فراهم کرد.
در حال حاضر، کشور ما منابع آبی محدودی را در اختیار دارد و کل زمینهای کشاورزی ایران نیز تنها شامل چیزی نزدیک به ۳ میلیون هکتار زمین است؛ لذا باید بتوانیم با توجه به سیاستهای موجود در این حوزه، هم مدل بخش کشاورزی و هم روشهای تامین و ارائه تسهیلات و خدمات آن را افزایش دهیم. با وجود ایجاد فناوریهای مختلف و ظرفیت مکانیزه کردن کشاورزی ایران میتوان فضاهای شغلی جدیدی برای بخش کشاورزی فراهم کرد و شاهد تحول در این حوزه بود.
به گفته وهب متقینیا، مدیرعامل بانک کشاورزی، پرداخت تسهیلات مکانیزاسیون در اولویت برنامههای اعتباری این بانک قرار دارد و در سالجاری (1403) نیز 50 هزار میلیارد ریال خط اعتباری برای نوسازی ناوگان ماشینآلات کشاورزی در قالب تسهیلات مکانیزاسیون در نظر گرفته شده است که براساس ضوابط و مقررات به متقاضیان ازجمله کشاورزان، باغداران، دامداران، واحدهای تولیدی مرتبط و صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی، برای تهیه ماشین آلات و ادوات پرداخت میشود. تسهیلاتی که بدون تردید نقشی مهم در افزایش کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی و صنایع وابسته با هدف تامین امنیت غذایی کشور خواهد داشت.