حمله به سازمان حفظ نباتات؛ جهاد کشاورزی از خود دفاع کند
برای چندمین بار طی سه ماه گذشته موضوع وجود مافیا برای نهادههای کشاورزی و دامی در مجلس شورای اسلامی مطرح شد.
برای چندمین بار طی سه ماه گذشته موضوع وجود مافیا برای نهادههای کشاورزی و دامی در مجلس شورای اسلامی مطرح شد.
مزرعه سبز : دیروز و در میان بررسی یکی از مواد طرح جهش تولید دانشبنیان، نماینده سپیدان در تذکری آییننامهای به وجود مافیا برای سم کشاورزی اشاره کرد و نسبت به خطر استفاده از سموم غیرمجاز در کشاورزی و تهدید سلامتی مردم هشدار داد.
البته این اخطار قانونی برخلاف آییننامه مجلس و در خارج از دستورکاری پارلمان داده شده و به همین علت محمدباقر قالیباف تلاش کرد تا از بیان اخطار خارج از دستور جلوگیری کند؛ اما محسن علیزاده با اصرار سخنان خود را بیان کرد و به پایان رساند.
وی در این اخطار قانون اساسی تصریح کرد: متأسفانه مافیای بزرگی در کشور شکل گرفته که فقط سموم کشاورزی را بدون توجه به سلامت جامعه وارد کرده و منجر به تولید محصولات کشاورزی با کیفیت پایین میشود.
در این اخطار که براساس بند 12 اصل سوم قانون اساسی بیان شد، محسن علیزاده گفت: امنیت غذایی جامعه به خطر افتاده است و وزیر جهاد کشاورزی باید در صحن مجلس حاضر شود و توضیح دهد که چرا محصولات کشاورزی ما با این کیفیت پایین تولید میشود. در این اخطار قانون اساسی از مافیای بزرگی که فقط به فکر واردات سموم کشاورزی و منفعت بردن از محل این واردات است، نام برده شد و گفته شد که در سازمان حفظ نباتات عدهای با این رانت و ویژهخواری در خصوص واردات سموم بیکیفیت غیرمجاز هم دست هستند.
این اعتراض و اخطار نماینده استهبان در خانه ملت، در حالی انجام میگردد که چندی پیش یکی از اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی علت برگشت خوردن محصولات جمهوری اسلامی ایران را سوءتفاهم خوانده و تاکید کرده بود که در صورت رفع این سوءتفاهمها مشکل افت صادرات محصولات کشاورزی ایران رفع خواهد شد. حالا و با این اخطار قانون اساسی میتوان دریافت که موضوع برگشت دادن محصولات فوق چندان هم بر پایه سوء تفاهم نبوده و واقعاً موضوعی در میان بوده که بهطور حرفهای و از نظر بهداشتی، مصرف این اقلام کشاورزی و سبزیجات را غیرمجاز کرده است.
نکته مهم درباره این تذکر کشیده شدن پای یکی از سازمانهای مهم حوزه کاری وزارت جهاد کشاورزی به این ماجرا و متهم شدن همکاران آن سازمان به همدستی در فساد و رانت است و اکنون اتفاقاً باید وزارت جهاد کشاورزی ورود کند و در مورد دخالت کارمندانش در فسادی که ذکر شده توضیح دهد. علاوه بر این مدعیالعموم هم براساس دستوری که پیش از این رئیس قوه قضائیه در خصوص توجه به سوتزنها داده بود باید به موضوع ورود کند و حرف این نماینده مجلس را راستیآزمایی کند.
روشن است که نه وزیر و همکارانش و نه مقامات قضای و همکارنشان نمیتوانند از کنار این موضوع به سادگی عبور کند و یا نسبت به این گونه اخطارها و هشدارها بیتوجه باشند. تردیدی نیست که نه فقط مسأله فساد که موضوع سلامت ایرانیان برای همه اعضای وزارت جهاد کشاورزی و شخص وزیر محترم اهمیت دارد و آنچه در مورد مسئولیت وجود سم و ذرات فلزات سنگین و سرطانزا در محصولات کشاورزی میگویند فقط به دوره کنونی و وزارتخانه جهاد کشاورزی مربوط نیست؛ بلکه در گذشته نیز این اتفاقها رخ داده و مجموعه نهادهای دولتی و عمومی ذیربط درباره آن اعلام موضع کردهاند.
البته در دوره کنونی آقای وزیر و همکارانش به ویژه مجموعه سازمان حفظ نباتات که در این اخطار به همدستی با رانتخواران متهم شده باید به میدان بیایند و درباره آنچه که به ایشان اتهام زده شده توضیح دهند.
کاملا قابل درک است که روشنگری و آگاهیبخشی به افکار عمومی وظیفهای است که جایگزین ندارد و تاثیری میگذارد که بدیل ندارد و نه خواهد داشت.
نادر کریمی جونی ـ کارشناس اقتصاد کشاورزی