خبر فوری
شناسه خبر: 11829

ارز چند نرخی اشتباه مهلک دولت‌های گذشته

عضو سابق اتاق بازرگانی ایران، رانت و فساد را نتیجه ارز چند نرخی می داند و معتقد است که حرکت به سمت ارز تک نرخی به سود اقتصاد ایران خواهد بود.

ارز چند نرخی اشتباه مهلک دولت‌های گذشته
عضو سابق اتاق بازرگانی ایران، رانت و فساد را نتیجه ارز چند نرخی می داند و معتقد است که حرکت به سمت ارز تک نرخی به سود اقتصاد ایران خواهد بود.
به گزراش مزرعه سبز به نقل از ایسنا، جمشید عدالتیان شهریاری در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: متاسفانه ما در سال‌ها و حتی دهه‌های گذشته بارها به غلط بودن برخی تصمیم‌های اقتصادی خود رسیده‌ایم و هربار پس از چند سال اقدام به اصلاح اشتباهات گذشته کرده‌ایم اما متاسفانه از این اشتباهات درس نگرفته و مجددا مشکلاتی برای اقتصاد کشور به وجود آورده‌ایم. نظام چند نرخی ارز نیز یکی از همین اشتباهات است.
وی با بیان اینکه خطر ایجاد رانت و فساد از اصلی‌ترین ویژگی‌های نظام چند نرخی ارز است، توضیح داد: ما پیش از این نیز گرفتار چند نرخی شدن ارز شده‌بودیم و در سال‌های اخیر نیز دوباره با در نظر گرفتن ارز دولتی مشکلاتی در این حوزه به وجود آمده است. قطعا اصلاح این روند و حرکت به سمت ارز تک نرخی به سود اقتصاد ایران خواهد بود.
عضو سابق اتاق بازرگانی ایران با اشاره به لزوم حمایت از اقشار کم درآمد مردم در حوزه کالاهای اساسی، بیان کرد: با توجه به مشکلاتی که مردم در سال‌های اخیر با آن مواجه بوده‌اند، در این تردیدی وجود ندارد که دولت باید حمایت‌های لازم برای تامین مایحتاج مردم را در دستور کار قرار دهد اما اینکه این حمایت‌ها به چه شکل انجام شود و چه شیوه‌ای به کار گرفته شود که هزینه‌هایش از فایده‌اش بیشتر نشود سوال مهمی است که باید به آن پاسخ داده شود.
عدالتیان به موضوع حمایت نقدی از مردم اشاره کرد و گفت: در بسیاری از کشورهای دنیا نیز برای اقشار کم درآمد حمایت‌های این چنینی انجام می‌شود اما ما باید با توجه به ساختار اقتصاد خودمان برنامه ریزی کنیم. متاسفانه با توجه به بالا بودن نرخ تورم، ارزش نهایی یارانه نقدی در مدتی کوتاه از بین می‌رود و این موضوع می‌تواند به نارضایتی مردم منجر شود.
وی ادامه داد: برای مثال وقتی در سال ۱۳۸۹ یارانه نقدی ۴۵ هزار تومانی آغاز به کار کرد، ارزش نهایی آن حدود ۴۵ دلار تخمین زده می‌شد اما امروز این یارانه ارزشی کمتر از دو دلار دارد و از این رو در حل کردن مشکلات مردم، تاثیرگذاری کمتری دارد. از این رو دولت باید تلاش کند در صورت حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، سیاست‌هایی در دستور کار قرار دهد که بیشترین کارایی و کمترین نارضایتی را به همراه داشته باشند.
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای