خبر فوری
شناسه خبر: 15231

چراغی که به دیگر محصولات رواست

دعای مردم این است که در بدترین خشکسالی قرن به کشاورزی ایران و تولیدکنندگان غذای ۸۰ میلیون مردم ایران، سلامتی و همت، صبر و قناعت بیشتر عطا فرماید.

چراغی که به دیگر محصولات رواست

اخبار سبز کشاورزی: دعای مردم این است که در بدترین خشکسالی قرن به کشاورزی ایران و تولیدکنندگان غذای ۸۰ میلیون مردم ایران، سلامتی و همت، صبر و قناعت بیشتر عطا فرماید.

از طرفی باید به دولت و وزیر کشاورزی تبریک گفت که در اول سال و هم زمان با برداشت گندم و بدون توجه به اینکه گرانی نهاده ها و خدمات گریبانگیر همه محصولات شده، افزایش چشم گیر قیمت گندم (نزدیک به قیمت جهانی) را اعلام نمود.

البته این حرکت تعجب همه کشاورزان، زارعین و دامداران را موجب شد که وزارت کشاورزی چگونه و چرا از بین این همه محصولات کشاورزی یک باره و فقط برای گندم، چنین افزایش قیمت تضمینی را در نظر گرفت و سایر تولیدات مثل جو، کلزا، چغندرقند، ذرت، سویا بقولات، شیر، گوشت قرمز و مرغ، تخم مرغ، ماهی و …. فراموش شدند.

حتما وزیر محترم فراموش نکرده که گندم آخر زنجیره تولید نیست .

وی حتما می داند میزان تولید سالانه گندم قریب به ده میلیون تن است و تولید سالانه شیر خام نیز حدود ده میلیون تن است. تولید گوشت قرمز نزدیک یک میلیون تن و گوشت مرغ حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن و تخم مرغ متجاوز از۲میلیون تن، برنج حدود ۲میلیون تن و … که میزان ارزش ریالی آن چندین برابر گندم است.

حتما مقامات عالی وزارت کشاورزی تاثیر این افزایش قیمت را در تولید و فروش محصولات مطالعه کرده و راه حل آن را می دانند و حتما مطالعه نموده اند و واقفند که تا چند روز دیگر قیمت یونجه، ذرت سیلو، کلش، سبوس و سایر نهاده های مورد نیاز خوراک دام و طیور چه افزایش قیمتی پیدا خواهد کرد و مطمئنا قیمت آنها به موازات افزایش قیمت گندم افزایش خواهد یافت.

در این صورت قیمت تمام شده شیر، گوشت و… چند خواهد شد.

سوال مهمتر اینکه با چنین افزایش و جهش قیمت نهاده ها آیا دامداران نقدینگی برای خرید نیاز های خود را دارند.

دامداران می پرسند هدف دولت از این حرکت غیرمترقبه بدون توجه به هزینه های مرتبط سایر نهاده ها چیست؟

مگر اینکه دولت تضمین کند که پاسخگوی هر نوع افزایش قیمت نهاده ها خواهد بود.

چه خوب بود وزارت جهاد کشاورزی یا شورای قیمت گذاری قبل از هر تصمیمی، نظر کشاورزان ودامداران و در مجموع بهره برداران و پرداخت کنندگان هزینه های جاری را جویا می شدند.

یادآوری کنم دامداران اعتراص به افزایش قیمت خرید تضمینی گندم ندارند بلکه معتقدند باید قیمت همه محصولات مورد بازبینی قرار میگرفت.

خشکسالی، کم آبی، افت سطح آب های زیرزمینی که دولت خود نیز موجبات برداشت بی رویه آن را فریاد می زند نیز مزید بر علت گران شدن است و نیاز کار کارشناسی را می طلبد.

به جد باید گفت این افزایش قیمت اقدامی منطقی و شجاعانه ای بوده که شدیدا نیاز به کارشناسی و تعمیم آن به سایر محصولات و تولیدات دارد.

امید که وزارت کشاورزی در های خود را به روی کارشناسان، بهره برداران، کشاورزان ودامداران بگشاید و از نظرات آنها استفاده نماید.

چون افزایش تولید نیازهای خاص خود را دارد مثل منابع و اعتبارات، تامین هزینه های جاری و نقدینگی، تثبیت قیمت نهاده ها حداقل برای چند سال، تامین و توزیع به موقع و به اندازه ماشین آلات، بذر، کود، سم و… .

بدیهی است وزارت جهاد کشاورزی با درب های بسته وبدون دریافت و اعمال نظر و همکاری بخش خصوصی موفق نخواهد شد.

محمدرضا حسنی _ کارشناس بازنشسته وزارت کشاورزی و گاودار منطقه ورامین

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای