خبر فوری
شناسه خبر: 41284

۱۷ اکتبر روز جهانی ریشه کنی فقر

فقر، کهن‌ترین درد جامعه انسانی فقر، یکی از کهن ترین و ناهنجارترین دردهای زندگی انسان است. این پدیده شوم، عمری به درازنای تاریخ حیات آدمی دارد و از همان آغاز،

۱۷ اکتبر روز جهانی ریشه کنی فقر

فقر، کهن‌ترین درد جامعه انسانی

فقر، یکی از کهن ترین و ناهنجارترین دردهای زندگی انسان است. این پدیده شوم، عمری به درازنای تاریخ حیات آدمی دارد و از همان آغاز، همواره همزاد بشر بوده و پیوسته جسم و جان و جمله هستی آدمیان را دستخوش تباهی کرده است.

فقر، یکی از کهن ترین دردهای جامعه انسانی است.

اخبار سبز کشاورزی ؛ در سال ۱۹۹۲ از سوی سازمان ملل متحد، روز ۱۷ اکتبر برابر با ۲۵ مهر، به عنوان روز جهانی ریشه‌کنی فقر نام‌گذاری شد سابقه برگزاری روز جهانی مبارزه با فقر به سال ۱۹۸۷ و گردهمایی حدود ۱۰۰ هزار نفر در میدان حقوق و آزادی بشر در میدان تروکادرو، پاریس، باز می‌گردد که محل امضای اعلامیه جهانی حقوق بشر در سال ۱۹۴۸ بوده است.
براساس ماده ۲۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر، برخورداری از امکانات مناسب رفاهی، از جمله دسترسی به خوراک، پوشاک، مسکن و خدمات درمانی و اجتماعی کافی از جمله حقوق اساسی تمامی افراد است.
گرسنگی در حال حاضر بیشتر از ایدز، مالاریا و سل باعث مرگ انسان‌ها می‌شود.
برخلاف تصور عمومی، در حال حاضر غذای موجود در دنیا برای تغذیه کل مردم دنیا کافی است اما مشکل دسترسی به منابع غذایی و نبود بهره‌وری در تولید و توزیع غذا است که باعث می‌شود، با وجود کافی بودن غذای تولیدی در جهان، غذا به بسیاری از افراد «به میزان کافی» یا «اصلا» نرسد.
براساس آخرین گزارش سازمان ملل متحد که چندی پیش منتشر شد، هم اکنون 805 میلیون نفر معادل حدود یک نهم جمعیت جهان از گرسنگی رنج می‌برند و غذای کافی برای خوردن و تامین سلامتی خود ندارند. در روز جهانی ریشه‌کنی فقر، موضوع گرسنگی از مهمترین موضوعاتی است که به آن پرداخته می‌شود.

آسیا بیشترین تعداد گرسنگان جهان را در خود جای داده است

آسیا قاره‌ای است که بیشترین تعداد گرسنگان جهان را در مقایسه با سایر قاره‌ها در خود جای داده است. حدود دو سوم گرسنگان جهان در آسیا سکونت دارند. از سوی دیگر در حالی طی چند سال گذشته روند تعداد گرسنگان در جنوب آسیا رو به کاهش بوده که در غرب آسیا، این روند افزایش تدریجی داشته است.
منطقه جنوب صحرای آفریقا دارای بالاترین نرخ گرسنگی در جهان است؛ به طوری که در این منطقه، از هر چهار نفر یک نفر از گرسنگی رنج می‌برد.
سوءتعذیه عامل 45 درصد از مرگ و میر سالانه کودکان زیر 5 سال است که تعداد این مرگ و میرها به 3.1 میلیون نفر می‌رسد.
میلیون کودک در سن مدرسه با حالت گرسنگی بر سر کلاس‌های خود حاضر می‌شوند که بیشتر این کودکان در کشورهای در حال توسعه سکونت دارند و فقط ۲۳ میلیون نفر از آنها مربوط به کشورهای آفریقایی می‌شوند.
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای