خبر فوری
شناسه خبر: 42256

سیل طبق انتظار باز هم خسارت زد

بارش‌های نیمه پاییز در دو استان گلستان و مازندران سیل به راه انداخت و بر اساس آخرین اخبار رسمی و همچنین شواهد بیشترین خسارت را جاده های مواصلاتی شرق مازندران

سیل طبق انتظار باز هم خسارت زد
بارش‌های نیمه پاییز در دو استان گلستان و مازندران سیل به راه انداخت و بر اساس آخرین اخبار رسمی و همچنین شواهد بیشترین خسارت را جاده های مواصلاتی شرق مازندران و گلستان متحمل شدند. تا زمان تنظیم این گزارش پیکر بی‌جان دو نفر در شهرستان‌های کلاله و گالیکش در شرق استان گلستان پیدا شده است. وقوع این سیلاب‌ها، مطابق با هشدارهای پیشین بود و به‌نظر می‌رسد که سیلاب‌های امسال در کشور آغاز شده‌اند.
اخبار سبز کشاورزی ؛ «نعمت‌الله حاجی‌زاده» مدیرکل بحران استانداری گلستان در خصوص سیلاب شرق گلستان گفت: «سیلاب روز گذشته شرق استان به برخی زیرساخت‌ها و منازل شهری و روستایی خسارت وارد شده که کارشناسان در حال بررسی مقدار آن هستند. درگیری با سیلاب از شهرستان رامیان آغاز و در ادامه باعث ریزش کوه در مسیر رامیان- شاهرود (اولنگ) شد که بعد از بازگشایی مسیر، سیلاب‌ به آزادشهر، گالیکش و مینودشت رسید.» در جاده‌های کوهستانی انسداد مسیر را به دلیل سیل و رانش رخ داد و در برخی موارد هم برای پیشگیری از حوادث ثانویه، جلوگیری از ایجاد خطر برای مردم و پیشگیری از خسارت این مسیرها به طور موقت بسته شد.
براساس گفته‌های حاجی زاده، تنها جاده اصلی بسته شده در استان ناشی از سیل، مسیر دسترسی پارک ملی گلستان به سمت خراسان شمالی بود و علاوه بر آن دو جاده فرعی در اولنگ و بایلر از کلاله به سمت گنبد کاووس نیز به دلیل شدت آبگرفتگی و ورود سیلاب بسته شد: «همچنین ۲۰ خانوار روستای سارجه‌کر گنبدکاووس که خانه آن ها دچار آبگرفتگی شده بود اسکان اضطراری داده شدند تا با فروکش کردن سیلاب، تخلیه آب و چاه‌های فاضلاب این خانه‌ها انجام شود.آبگرفتگی معابر در سطح بیشتر شهرستان‌های شرق استان گلستان اتفاق افتاد و تمام دستگاه‌های امدادی بر اساس هشدارهای داده شده در آماده باش کامل هستند.»
سیلاب در منطقه «سوادکوه» مازندران نیز خسارات قابل توجهی به بار آورد. بار دیگر بارش‌های سیل‌آسا در سوادکوه و تداوم بارندگی منجر به وقوع سیل در ‌روستاهای ییلاقی بالادست شد. این در حالی است که عصر شنبه نیز بارش سیل‌آسا علاوه بر آسیب به مناطق روستایی منجر به آبگرفتگی در حوزه شهری شده بود و ۱۳ واحد مسکونی و اداری در شهر زیراب دچار آبگرفتگی شده بودند.
ایسنا به نقل از «رمضان غلامی اواتی» فرماندار شهرستان سوادکوه نوشت: «در چند روستا در دهستان ولوپی، یک روستا در دهستان راستوپی و دو روستا در دهستان کسلیان دچار سیل و بارندگی شدید داشتیم و بررسی‌ها در مناطق سیل‌زده انجام شده است. بیشترین خسارت سیل مربوط به منطقه ولوپی است و روستاهای «مومیج‌خِیل»، «لَلِه‌بَند»، «کارمزد»، «شیرکلا»، «شیردره» و «مِمشی» از روستاهایی هستند که بیشترین خسارت ناشی از سیل شامگاه سه‌شنبه را داشته‌اند.»
به گفته فرماندار سوادکوه در دهستان راستوپی نیز روستای «خِرج» و دو روستا نیز در دهستان «کسلیان» دچار آسیب ناشی از بارندگی شدند: «حوزه راه در روستاهای این منطقه دچار رانش و خسارت شده بود برق و آب نیز در پی بارش و سیل ناشی از شدت بارندگی قطع شده بودند. برق و آب این مناطق وصل شده و راه‌های روستایی مورد آسیب از سیل نیز بازگشایی شدند و خسارت سنگینی نداشتیم.»
بارندگی ۱۱۰ میلی‌متری غرب مازندران در زمان کوتاه سبب بروز سیل در شهرهای نور، نوشهر، چالوس، عباس‌آباد، آمل، سوادکوه و سوادکوه شمالی شده و برآوردهای اولیه نشان می دهد حدود ۲۳۰۰ میلیارد تومان خسارت به خانه‌های شهروندان، جاده‌ها، پل‌های شهری و روستایی و نیز شبکه‌های توزیع برق این استان وارد شده است./پیام ما
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای