خبر فوری
شناسه خبر: 42798

کنفرانس تحریم‌های بین‌المللی، شمشیر دولبه؟

کنفرانس و وبینار «تحریم‌های بین‌المللی، شمشیر دولبه؟ پرونده روسیه، ایران و کوبا» در پاریس به همت مرکز ایران و فرانسه CFI و با همکاری مدرسه عالی خبرنگاری

کنفرانس تحریم‌های بین‌المللی، شمشیر دولبه؟
کنفرانس و وبینار «تحریم‌های بین‌المللی، شمشیر دولبه؟ پرونده روسیه، ایران و کوبا» در پاریس به همت مرکز ایران و فرانسه CFI و با همکاری مدرسه عالی خبرنگاری پاریس ESJ، فدراسیون دیپلماسی و ملل متحد و نیز با حضور استاد دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران، عصر سه‌شنبه 16 آبان 1402 در پاریس برگزار شد.
اخبار سبز کشاورزی ؛ در این کنفرانس که به‌صورت حضوری و از راه دور برگزار گردید کارشناسان و پژوهشگران مرتبط با حوزه بین‌الملل و ژئوپلیتیک ایران از شهرهای پاریس، ژنو، تهران و بیروت به سخنرانی پرداختند.
این کنفرانس با خوش‌‌آمدگویی گیوم جوبن، رئیس مدرسه عالی خبرنگاری پاریس ESJ و مقدمه علیرضا خلیلی، استاد ژئوپلیتیک و رئیس مرکز ایران و فرانسه و اریک گیوشون، رئیس فدراسیون دیپلماسی و سازمان ملل متحد آغاز و در سه پنل جداگانه ادامه یافت.
در پنل نخست این برنامه به موضوع تحریم‌های روسیه و کوبا و عواقب آن از منظر اقتصادی، انرژی و بانکی از سوی لایی کامارا، داور بین‌المللی و ژان مندلسون، سفیر سابق فرانسه در کوبا پرداخته شد.

مردم عادی اولین قربانی

در بخش دوم این برنامه خانم آلنا دوهان، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد به تأثیر منفی اقدامات قهری یکجانبه از منظر حقوق بشر پرداخت.
وی در سخنان خود با اشاره به تاثیر تحریم‌ها در مسائل مختلف اقتصادی، تجاری و آموزشی اولین قربانی آنها را مردم عادی دانست.
تحریم‌های دارویی و غذایی در ایران با مثال بیماران پروانه‌ای و نیز مسئله تغذیه و دارو مانند شیر خشک کودکان در کوبا و نظیر آن در سایر کشورهای تحت تحریم از جمله مطالبی بود که وی به آنها اشاره داشت.
بخش سوم این کنفرانس و وبینار به موضوع تحریم‌ها در ایران اختصاص داشت.

کشورهای همسایه اولویت همکاری اقتصادی ایران

تیری کوویل، اقتصاددان، محقق برجسته فرانسوی و متخصص ایران، در ابتدای سخنان خود با ارائه آمار و ارقام از اقتصاد، صادرات و واردات نفتی و غیرنفتی ایران از سال‌های 2008 تا 2023 به وضعیت بازار تجاری بین‌الملل و کنونی ایران و کشورهای مورد اولویت در همکاری اقتصادی با ایران پرداخت.
وی در این باره اشاره داشت: جهت‌گیری تجاری ایران در زمان حاضر و با وجود تحریم‌ها به سمت کشورهای همسایه خود نظیر ترکیه و افغانستان و نیز روسیه و چین است.

اقتصاد غیررسمی در ایران

وی افزود: وضع تحریم‌ها علیه ایران، آنان را به‌سمت یک اقتصاد غیررسمی سوق داده و آنها توانسته‌اند از این راه و از طریق کشورهای ثالث به تبادلات مالی و نفتی بپردازد.
وی در نهایت با تحلیل مسائل تجاری و اقتصادی ایران بعد از دوران خروج آمریکا از برجام و مناسبات ایران با کشورهای منطقه و نیز استراتژی نوین ایران در موضوع هسته‌ای خود، نتیجه تحریم‌ها را معکوس دانست.

اگر قوانین و حقوق مدون بین الملل مطابق خواست غربی‌ها بود مشروعیت دارد

کوویل در پایان به مسئله زیرسوال رفتن و تضعیف مشروعیت حقوق بین‌الملل با مثال توافق برجام در سال 2015 و رعایت مفاد آن از سوی ایران و خروج آمریکا از آن پرداخت و ادامه داشت: این مسئله نشان می‌دهد چنانچه اگر قوانین و حقوق مدون بین‌الملل مطابق خواست غربی‌ها بود مشروعیت دارد و در صورت عدم تطابق از آن سخنی به میان آورده نمی‌شود و در نهایت این سوال مطرح می‌شود چگونه می‌توان انتظار داشت در سایر تفاهم‌نامه‌ها بین‌المللی طرفین به آن پایند باشند.

گسترش ابعاد نظامی ایران

بکی منش، وکیل و منتخب فرانسویان خارج از کشور دیگر سخنران این برنامه با اشاره به وضعیت نظامی ایران که یکی از اهدف تحریم‌ها هستند، اظهار داشت: امروزه شاهد گسترش ابعاد نظامی ایران در زمینه‌های موشکی، ماهواره‌ای و توسعه برنامه‌های هسته‌ای ایران هستیم؛ چنانچه در نهایت تحریم‌های اعمال شده از سوی ایالات متحده آمریکا را باید یک شکست دانست.

تاثیرات مستقیم و منفی تحریم ها روی مردم ایران

وی اشاره داشت: بیشترین تاثیرات مستقیم و منفی این تحریم‌ها بر روی مردم ایران است، چنانکه این تحریم‌ها هزینه‌های بانکی مرتبط با بخش‌های مختلف نظیر صنعت و غذا را بالا می‌برد و در نتیجه قیمت تمام شده محصولات ناشی از آنها را برای مصرف‌کننده ایرانی افزایش می‌دهد.
تاثیر منفی تحریم‌ها در موضوع محیط زیست نظیر آلودگی هوا ناشی از کیفیت خودروها و سوخت آنها و مدیریت آب‌های زیرزمینی موضوع دیگری بود که در سخنرانی بکی منش مورد تاکید قرار گرفت.
حسن احمدیان، استاد دانشگاه تهران از دانشکده مطالعات جهان، دیگر سخنران این برنامه بود.
احمدیان با اشاره به اینکه هدف کلی یک تحریم اساسا تضعیف نظام قاعده‌مند است، اظهار داشت: این مسئله در خصوص ایران عملکرد معکوس داشته است.
وی درادامه افزود: با افزایش تحریم‌های یک‌جانبه تاثیر آن رفته رفته کم شده، چنانچه سیاست ایران در مقابل تحریم‌ها سیاست مقاومت بوده که این مسئله البته ریشه در فرهنگ مقاومت ایرانیان دارد.
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای