اعلام آمادگی صنایع کنسروسازی برای کشت قراردادی
صنایع کنسروسازی برای کشت قراردادی آماده همکاری هستند
کنسروها غذای ساده، سالم، قابل نگهداری و دارای توجیه اقتصادی است که در سفر، تنهایی، مکانهای بدون برق و یخچال یا در زمان پیکنیک و … به راحتی مورد استفاده قرار میگیرند.
برای حفظ، تقویت و ارتقاء صنعت کنسروسازی، دولت و وزارتخانههای مرتبط بهویژه وزارت جهادکشاورزی تعهد زیادی به آن دارند.
صنایع کنسروسازی، یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین صنایع تبدیلی در حوزه کشاورزی است و با توجه به ساختارهای بخش کشاورزی ایران، نقش بسیار ارزشمندی اولا در جمعآوری و تبدیل مازاد محصولات و افزایش ارزشافزوده این محصولات دارد و از طرف دیگر باعث افزایش امنیت غذایی کشور میشود.
جالب است بدانیم که از نگاهی دیگر این صنعت از نظر بحثهایی مانند پدافند غیرعامل و این قبیل دستهبندیها نیز بسیار با اهمیت است.
سیدمحمد میررضوی، دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران در نشست اخیر وزیر جهادکشاورزی با کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان تهران(که گزارشی از آن در همین شماره چاپ شده است) هوشمندانه و با نکتهسنجی در مورد این صنعت عنوان میکند:
صنایع کنسرو کشور در طول هشت سال جنگ، ثابت کرد که میتواند غذای رزمندگان را تامین کند و از این نظر یک صنعت استراتژیک در کشور محسوب میشود.
به گزارش خبرنگار ما، میررضوی در این نشست همچنین عنوان کرد: صنایع کنسرو ایران 170 واحد صنعتی غذایی فعال دارد که با کشاورزی کشور ارتباط مستقیم داشته و یکی از نمونههای بارز صنایعتبدیلی است. وی همچنین عنوان کرد: نقش این صنعت در کشاورزی قراردادی بسیار با اهمیت است و برخی از شرکتهای عضو این سندیکا(مانند شرکتهای روژین در کرمانشاه و دِلَند در شمال کشور) از نظر اجرای کشت قراردادی میتوانند برای وزارت جهادکشاورزی الگو باشند؛ یعنی وزارت جهادکشاورزی میتواند برای توسعه کشاورزی قراردادی، این دو شرکت را بهعنوان الگو و نمونه اجرایی شده، در نظر داشته باشد تا شرایطی فراهم آورد که کشاورزان مطمئن باشند که میتوانند محصولی را که تولید میکنند، با قیمت مناسب به فروش میرسد. میررضوی در ادامه گفت: همین امسال هم که قیمت گوجهفرنگی به دلیل پایین بودن تولید مقداری بالاتر بود، اما کارخانههای رب گوجهفرنگی توانستند بخشی از محصول کشاورزان را خریداری کنند.
میررضوی با یادآوری ماده 2 قانون کسب و کار، گفت: بهتر است برای تصمیمگیری با انجمنها مشورت شود و نظر انجمنها را در مورد مسائل مربوطه جویا شد.
وی افزود: ایران جزو 10 کشور مطرح در تولید رب گوجهفرنگی دنیا است و باید حمایت از این صنعت را جدی گرفت.
گوجهفرنگی خام را صادر نکنید
دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران در ادامه از وزیر جهادکشاورزی درخواست کرد که گوجهفرنگی خام به خارج از کشور صادر نشود و اجازه دهند در داخل آن را فرآوری و بهصورت رب گوجهفرنگی صادر شود تا بتوانیم در بازارهای دنیا جایگاهمان را بهبود ببخشیم.
در همین راستا خبرنگار مجله «دام و کشت و صنعت» در صحبت کوتاهی با میررضوی، دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران به بررسی این پیشنهاد وی پرداخت: وی در پاسخ به این سوال که در صورت جلوگیری از صادرات و در شرایطی که امکان تولید گوجهفرنگی مازاد بر نیاز کشور تولید شود، چه باید کرد؟ گفت: پیشنهاد ما برای جلوگیری از صادرات گوجهفرنگی خام، در شرایط کمبود فعلی بود و در کل برای این مسئله باید راهکارهای مطمئن و جدیتری داشته باشیم.
خواسته ما این است که به جای صادرات گوجهفرنگی خام، بتوانیم آن را فرآوری و سپس صادر کنیم تا از ارزشافزوده آن استفاده بیشتری صورت گیرد اما بهطور کلی برای مشکل بازار گوجهفرنگی، ابتدا باید برنامه مناسبی برای میزان کشت و تولید داشته باشیم و دیگر اینکه یکی از راهحلهایی که ما پیشنهاد میدهیم، موضوع کشاورزی قراردادی است که حاضریم با کشاورزان برای خرید قراردادی همکاری کنیم و نمونههایی از آن هم چنانچه گفته شد توسط برخی از کارخانهها انجام شده است.
ماهنامه دام و کشت و صنعت - شماره ۲۵۷- مهر سال ۱۴۰۰