دلالان همچنان یکه تاز بازار زعفران
افزایش قیمت بی رویه زعفران در یک ماه اخیر باعث شکایت بسیاری از کشاورزان و مصرف کنندگان شده است

حضور دلالان و افزایش قیمت بی رویه زعفران در یک ماه اخیر باعث شکایت بسیاری از کشاورزان و مصرف کنندگان شده است؛ این در حالی است که علی حسینی، عضو هیئت رئیسه شورای ملی زعفران ضمن انتقاد از افزایش قیمت بی رویه زعفران در یک ماه اخیر گفت: از این افزایش قیمتها سود ناچیزی به کشاورزان میرسد و منافع کلان آن به جیب کسانی میرود که در انبارهای چندتنی، زعفرانها را دپو کرده اند.
عضو هیات رئیسه شورای ملی زعفران ضمن انتقاد از افزایش قیمت بی رویه زعفران در یک ماه اخیر گفت: از این افزایش قیمتها سود ناچیزی به کشاورزان میرسد و منافع کلان آن به جیب کسانی میرود که در انبارهای چندتنی، زعفرانها را دپو کرده اند.
حسینی با بیان اینکه قیمت زعفران نسبت به یک ماه گذشته ۲ برابر شده است، گفت: بهتر است علت افزایش قیمت این محصول از کسانی پرسیده شود که نقش اساسی در این گرانی دارند و سود چند برابری از موجودی انبارشان میبرند.وی ادامه داد: زعفران کالای گرانبهایی است و ارزش بالایی دارد، ولی افزایش قیمت آن باید منطقی باشد و ضمن در نظر گرفتن حقوق تولیدکننده، حق مصرف کننده را نیز در نظر داشته باشند. متاسفانه در زعفران قیمتها به نحوی بالا میرود که انگار مصرف کننده داخلی هیچ حقی ندارد.
به گفته وی شرایط فعلی سود ناچیزی برای کشاورزان دارد و منافع کلان آن برای انبارهای چند تنی است. عضو هیات رییسه شورای ملی زعفران در پایان با بیان اینکه اگر به همین شیوه جلو برویم پنج سال آینده جایگاهی که در تولید زعفران در دنیا داریم را از دست خواهیم داد، به ایسنا گفت: تصور میکنیم که تنها تولیدکننده زعفران در دنیا هستیم، در حالی که اینطور نیست. کشتهای گلخانهای و منطقهای به سرعت پیش میرود و اگر سیاستهای کشت، تولید، عرضه و صادرات خود را اصلاح نکنیم در آینده جایگاهی نخواهیم داشت.
موضوع گرانی لجام گسیخته زعفران باوجود اینکه هنوز تا پایان برداشت زعفران حدود یک ماه باقی مانده و از طرفی مقدار قابل توجهی زعفران سال گذشته که با قیمتهای بسیار پایین و در حد یک سوم قیمت فعلی از کشاورزان خریداری شده و در انبارهای مشخصی وجود دارد، جای سوال دارد و قابل درک نیست.