رئیس جمهور رئیسی در ستاد هماهنگی اقتصادی روز گذشته دولت مقرر کرد وزارت جهاد کشاورزی قیمت اقلام خوراکی را روزانه از طریق رسانهها اعلام کند
از آنجا که به دلیل نوسانات قیمت ارز، بانکها و صرافیها روزانه قیمت دلار را اعلام میکنند، رئیس جمهور رئیسی در ستاد هماهنگی اقتصادی روز گذشته دولت مقرر کرد وزارت جهاد کشاورزی قیمت اقلام خوراکی را روزانه از طریق رسانهها اعلام کند و مردم و مصرفکنندگان با خرید اقلام به قیمت اعلام شده، راساً بر نرخها نظارت کنند و با هر گونه تخلف برخورد شود.
جدول اعلام قیمت روزانه مواد خوراکی توسط وزارت جهاد کشاورزی
با این حساب روزانه باید جدولی جامع فراهم شود و تقریباً برای 700 قلم کالا از هویج و انواع آن، سیبزمینی، پرتقال، ماست، پنیر، گوشت قرمز، گوشت گوسفندی و… قیمت روزانه در رسانه ها اعلام شود.
حال چگونه رسانهها میتوانند قیمت بیش از 700 قلم کالا و انواع مختلف آن را هر روز اعلام نمایند تا مصرفکننده متوجه آن شوند فقط صدا و سیما میداند و رئیسی!
آمادهباش دریافت روزانه چند میلیون شکایت
موضوع دیگر، آمادهباش تعزیرات، قوه قضائیه، پلیس و دیگر نهادهای نظارتی است؛ زیرا با قیمتهایی که مانند دلار، لحظهای تغییر میکند مسلماً روزانه حداقل دو سه میلیون شکایت و درخواست برخورد با تخلف صورت میگیرد که البته اسباب ایجاد اشتغال برای عدهای و نان و آب و رانت و رضایت برای عدهای دیگر فراهم میشود.
بحث آخر اینکه نه اقتصاد پادگان است و نه بازار و مراکز فروش دستور پذیر و باید و نباید. مدیران اجرایی توجه کنند که تولیدکننده زمانی که نهاده و مواد اولیه را به قیمت غیرمصوب (بخوانید تخلف) ابتیاع میکند، مسلماً به قیمت صرفه اقتصادی میفروشد؛ پس توصیه میشود فروشندگان، فرمهای رضایتنامه تهیه و با فروش هر قلم را بلافاصله از خریداران رضایتنامه و اعلام لغو شکایت بگیرند؛ زیرا باید و دستور نه تنها در اقتصاد پذیرفتنی نیست که سرنوشت ساداتینژاد و 10 درصد کاهش قیمت سه قلم لبنیاتی را پیش روی رئیسی قرار میدهد.
«مزرعه سبز» پیشنهاد میدهد ابتدا دولت شرکت پشتیبانی، واحدهای تولیدکننده نهادهها، شرکت خدماتی حمایتی، پتروشیمیها و… را موظف کند جدول قیمت روزانه نهادههای کشاورزی (زراعی، باغی، دامی، شیلاتی و…) را اعلام کنند تا بر اساس آن تولیدکننده قیمت محصولات و فرآوردههای خود را جدول کند.