سکوت تا کجا؟
نگرانی از کشتار دام های مولد کم بود، حالا کشتار دام های آبستن نیز به آن اضافه شده و نگرانیها درباره کاهش تولیدات دامی سال آینده کشور افزایش یافته است

نگرانی از کشتار دام های مولد کم بود، حالا کشتار دام های آبستن نیز به آن اضافه شده و نگرانیها درباره کاهش تولیدات دامی سال آینده کشور افزایش یافته است؛ طی روزهای گذشته اخبار متواتری درباره به کشتارگاه فرستادن برخی دامهای سنین آبستن منعکس شده است، در این باره جسد جنینهایی در میان ضایعات کشتارگاه دیده شده و عکسهایی نیز بر روی فضای مجازی در این خصوص منتشر شده است. پیش از این رو در تابستان گذشته اخباری در مورد به کشتارگاه فرستادن دامهای مولد شنیده شده بود. در آن هنگام کشتار فقط به دامهای مولد محدود بود و گفته میشد دامهای ماده به خاطر گرانی نهادههای دامی و هزینههای نگهداری و در عین حال به صرفه نبودن به تیغ قصابان سپرده شدهاند. در آن هنگام با برخی دامداران مصاحبههایی انجام شد و علاوهبر آن کلیپهایی نیز در فضای مجازی پخش شده که در آن دامدارانی که دام مولد خود را به تیغ قصابان سپرده بودند از این که به خاطر مشکلات مالی و گرانی خوراک دام نمیتوانند دامها و از جمله دامهای مولد خود را حفظ کنند، ابراز نارضایتی و تاسف میکردند. جالب آن بود که در قبال این اندوه دامداران و کشتار دامهای مولد که بر فرآیند
تولید گوشت گوساله و گوسفند در کشور تاثیر منفی میگذارد شرکت پشتیبانی امور دام هیچ موضعی نگرفت و معلوم نبود که آیا این شرکت که متولی تولید دام در کشور است، اساساً با این کشتار موافق است یا مخالف.
حتی وقتی برخی خبرنگاران با مسئولان امور دام تماس گرفتند و خواهان اعلام موضع این مقامات در قبال کشتار دامهای مولد شدند باز هم این مسئولان به گفتن حرفهای کلی، بازگو کردن قوانین و تکرار مواضع پیشین بسنده کردند و از گفتن موضع صریح، روشن و عملگرایانه پرهیز نمودند. این وضعیت این سوال را پدید آورد که اگر پشتیبانی امور دام با کشتار دامهای مولد مخالف است؛ چرا این مخالفت از حد حرف فراتر نرفته و چرا مبنای اقدام یا عمل نمیشود؟
دامهای آبستن هم به کشتارگاه می روند
حالا گل بود و به سبزه هم آراسته شد! پیش از این تنها دامهای مولد به کشتارگاه فرستاده میشدند؛ اکنون دامهای آبستن هم به ایشان اضافه شده، در این باره مسئولان کشتارگاههایی که جسد جنین در آنها پیدا شده، وجود جنین را تایید میکنند و میگویند که برخی گاوهایی که ذبح شدهاند آبستن بوده و در لاشه آنها جنین پیدا شده است. در مقابل اعتراضهایی که علیه ذبح گاوهای آبستن بیان شده، مسئولان کشتارگاه به دو علت مهم اشاره میکنند؛ این مسئولان میگویند در کشتارگاه دستگاه سونوگرافی وجود ندارد و بنابراین نمیتوان گاو آبستن را از غیرآبستن تمیز داد. در مقابل این ادعای مسئولان کشتارگاه برخی کارگران این کشتارگاهها گفتهاند که برخی از گاوهای آبستن حتی با چشم هم قابل تشخیص بوده و نیازی به دستگاه سونوگرافی وجود ندارد؛ علاوه بر این برخی مسئولان کشتارگاهها میگویند این دامها از سوی شرکت پشتیبانی امور دام فرستاده شده و باید دام آبستن را تشخیص میدادند. این مسئولان میگویند اگر مشکلی هم در این باره وجود دارد، مسئولیت آن بر عهده مقامات و مسئولان آن شرکت است. در عین حال مقامات قضایی نیز میگویند ناظران ذبح باید وظیفه تمیز دادن دام آبستن را از غیر آبستن بر عهده میگرفتند و باید ایشان و مسئولان آنها در شرکت پشتیبانی امور دام این وظیفه را انجام میدادند.
سکوت مسئولان شرکت پشتیبانی امور دام
نکته عجیب آن است که در مقابل این اعتراضها و اتهامها، مسئولان شرکت پشتیبانی امور دام باز هم سکوت کردهاند و حتی نماینده دادستان هم به ماجرا ورود کرد و اتهامهایی را متوجه آن شرکت و سایر دست اندرکاران نمود، باز هم مسئولان شرکت و مقامات مسئول در حوزه امور دام سکوت پیشه کردند. در همین باره خبرنگاران رادیو تلاش کردند تا مقامات و مسئولان شرکت پشتیبانی امور دام را به پاسخگویی وادار کنند؛ اما آنها باز هم سکوت را ترجیح دادند و خبرنگاران رادیو را هم به حریم خود راه ندادند و صحت یا سقم اتهامهای وارده همچنان در هالهای از ابهام باقی ماند.
آیا واقعا مدیرعامل و معاونان شرکت پشتیبانی امور دام همچنان میخواهند به این سکوت ادامه دهند و در مقابل این مشکلات مهم که اتهامهایی را نیز متوجه آنان کرده، واکنش نشان ندهند؟ در این صورت شاید بهتر باشد سید جواد ساداتینژاد به موضوع ورود کند و از وزارتخانه و همکاران خویش رفع اتهام نماید.
نادر کریمی جونی ـ کارشناس اقتصاد کشاورزی
انتهای پیام/
لینک کوتاه: https://b2n.ir/p59777