خبر فوری
شناسه خبر: 9578

آمادگی وزیر جهاد کشاورزی برای سفر به نروژ

وزیر جهاد کشاورزی ایران که در ۱۰۰ روز نخست صدارت خود علاوه بر سفرهای استانی، دیدار با تشکل‌های کشاورزی و دیدار با سفرای خارجی مقیم ایران را شدت بخشیده است

آمادگی وزیر جهاد کشاورزی برای سفر به نروژ

ساداتی‌نژاد، وزیر جهاد کشاورزی ایران که در ۱۰۰ روز نخست صدارت خود علاوه بر سفرهای استانی، دیدار با تشکل‌های کشاورزی و اخیراً دیدار با سفرای خارجی مقیم ایران را شدت بخشیده است، سه شنبه نهم آذرماه امسال در دیدار با سیگوال هاوگه، سفیر کشور نروژ در تهران، ضمن اظهار آمادگی برای سفر به نروژ خواستار توسعه همکاری‌های کشاورزی و شیلاتی با این کشور شد.
به گزارش مزرعه سبز ، وی تمایل ایران را به دریافت تکنولوژی تجهیزات پرورش ماهی در دریا از نروژ ابراز داشته و با توجه به سواحل مستعد پرورش آبزیان در ایران از سرمایه‌گذاران نروژی دعوت به حضور و سرمایه‌گذاری در ایران نمود؛ در حالی که به دلیل تحریم‌ها هیچ‌گونه امکان مبادلات حمل و نقل ترانسفر مالی بین دو کشور وجود ندارد.
وزیر در این دیدار به سفیر نروژ گفت: علاقه دارد در اولین فرصت به نروژ سفر کند تا در بحث شیلات، مرتع و جنگلداری، روش‌های نوین حفاظت از جنگل مرتع و اطفای حریق با همتای نروژی خود ملاقات کند.
وی برای جلب توجه سفیر نروژ اظهار داشت: سرانه مصرف میوه و سبزیجات در نروژ ۱۲۰ کیلو است که ۷۵ درصد آن وارداتی است و ایران می تواند بخشی از آن را تامین نمایند. خشکبار صادراتی ایران نیز بخشی از پیشنهادات صادراتی وزیر ساداتی‌نژاد در این دیدار را تشکیل می داد، در حالی که صادرات و واردات بین ایران و نروژ در فیلترهای تحریم، تقریبا به سکون گراییده، و حتی آژانس ضمانت اعتبار صادراتی نروژ که قرار بود یک میلیارد دلار به ایران کمک کند تا پروژه‌های پرورش ماهی در ایران توسعه یابد، معلق مانده است.
درخواست کمک های فنی و تکنولوژی اصلاح نژاد ماهی قزل آلا و بچه ماهی و کمک نروژ به راه اندازی مرکز اصلاح نژاد ماهی قزل آلا نیز از چشم ساداتی‌نژاد دور نماند.
سفیر نروژ در این دیدار هر گونه توسعه همکاری ها و کمک های فنی و تکنولوژی را منوط به رفع تحریم آمریکا و 1+4 نمود؛ اما گفت: غذا، شیلات و کشاورزی شامل تحریم ها نمی شود. (البته به دلیل عدم امکان بیمه نمودن محموله ها، برنامه‌ریزی حمل و نقل و ارسال پول، ناخواسته تحریم‌ها مانع مبادلات کشاورزی بین دو کشور می‌گردد و صرفاً به صورت غیر مستقیم کارهایی صورت می‌گیرد) اما با توجه به اینکه اخیراً یک ایرانی تبار به ریاست پارلمان بلژیک انتخاب شده است، به نظر می‌رسد موضوع دیدار وزیر کشاورزی ایران و سفیر نروژ در تهران اگر توسط مجلسین ایران و نروژ پیگیری شود (و آتش تحریم‌ها نیز به سردی بگراید) امید می رود ایران از دریافت دانش فنی، تجهیزات و تحقیقات نروژی بهره مند شده و صادرات خود را که در حال حاضر کمتر از ۳۰ درصد واردات از نروژ و آن هم به صورت غیر مستقیم است، بهبود بخشد.
نقش روابط بین‌الملل و همچنین معاون امور پارلمانی مجلس در این هم‌افزایی غیرقابل انکار است.

انتهای پیام/

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای