درخواست دامداران برای جلوگیری از صادرات علوفه
دامداران کشور شرایط سختی را سپری میکنند و مشکلات عدیدهای که به آنها تحمیل شده است ادامه فعالیتهای دامپروری آنها را بهطور جدی دچار چالش کرده است.
اخبار سبز کشاورزی: دامداران کشور این روزها شرایط سختی را سپری میکنند و مشکلات عدیدهای که به آنها تحمیل شده است ادامه فعالیتهای دامپروری آنها را بهطور جدی دچار چالش کرده است.
مشکلات عدیدهای مانند تحریمهای ظالمانه و تأثیر آن بر تامین برخی اقلام مورد مصرف در دامداریها از یک سو که مستقیماً فعالیتهای آنان را دچار اختلال و دشواری نمود؛ از دیگر سو، تأثیر غیرمستقیم این تحریمها بر سایر ارکان اقتصادی و نیز ایجاد رکود و تورم در بازارهای داخلی و کاهش قدرت خرید جامعه از جمله چالشهای دامداران است.
در این میان، طی سالهای اخیر مشکل دیگری گلوی بخش دامداری را به شدت فشرده و راه تنفس و ادامه حیات آن را سختتر کرده است و آن خشکسالیهای چند سال اخیر در کشور است که مشکلات تهیه خوراک برای واحدهای دامداری را چند برابر کرده و در نتیجه این مشکلات بسیاری از دامداران عطای دامداری را به لقایش بخشیده و بهترین راه را کنارهگیری از تولید دیدهاند که این مسئله خود مشکلات جدی دیگری به جامعه ما تحمیل خواهد کرد.
تحت تأثیر همین مشکلات و چالشها بود که اخیراً و در تاریخ 7/ 2/ 1401 اتحادیه مرکزی تعاونیهای کشاورزی دامداران ایران طی نامهای به وزیر جهاد کشاورزی از وی درخواست کرد تا جهت تعدیل مشکلات دامداران دستور ممنوعیت صادرات انواع علوفه را صادر کند.
متن این نامه که به امضای مجتبی حامی، مدیر عامل اتحادیه مرکزی تعاونیهای کشاورزی دامداران ایران رسیده به شرح زیر است:
«وزیر محترم جهاد کشاورزی»
با سلام
احتراماً به استحضار میرساند اتحادیه مرکزی دامداران ایران با داشتن 33 اتحادیه استانی فعال و همچنین 970 شرکت تعاونی شهرستانی به عنوان بزرگترین و منسجمترین اتحادیه مرکزی در کشور که اکثر دامداران کشور را تحت پوشش دارد؛ متاسفانه به دلیل خشکسالی در سالهای اخیر که به طور یقین (این) خشکسالی در سال 1401 هم تشدید گردیده است و مشکلات بسیاری نیز برای بخش دامپروری به وجود آورده و هر روز هم مشکلاتشان اضافه میشود؛ لذا با توجه به خشکسالی سال 1401 و کمبود نهاده و علوفه علی الخصوص انواع علوفه دستور ممنوعیت صادرات انواع علوفه از جمله کاه و اخال (گندم، نخود، لوبیا و…) را صادر فرمائید.
حسین کاظمی