سلام به مرغ ۹۰ هزار تومانی
طی چند روز اخیر در برخی مراکز مرغ به قیمت ۹۰هزار تومان عرضه می شود، اما فعالان با تخلف خواندن آن میگویند: خواست ما نرخ ۷۵هزار تومانی است.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی به نقل از بازار ، با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بازار شاهد جهش قیمتی کالاهای اساسی بوده و نهاده های تولید صنعت دامداری و طیور نیز مستثنی از این جهش قیمت ها نبوده است.
پبعد از این اتفاق که به گفته مرغداران دولت با زیرکی درزمانی که تولید مرغ در اوج بوده این کار را انجام داده است و به نوعی از این امر سواستفاده کرده، واحدهای پرورشی با کمبود و گرانی نهاده مواجه شدند.
از سوی دیگر در بحث تامین نهاده از طریق سامانه بازارگاه نیز این سامانه نتوانسته است خواسته تولید کنندگان را به درستی برآورده سازد. به طوری که ناصر نبی پور رئیس اتحادیه مرغ تخمگذار تهران پیش از این به بازار گفته بود گاهی مواقع حتی تا ۴ ماه پول مرغداران در بازارگاه می ماند تا بار را در نهایت تحویل مرغداران بدهند و این امر در شرایطی که نقدینگی مرغداران چندان بالا نیست مساله ساز شده است.
درخواست افزایش نرخ مرغ به ۷۵ هزار تومان را داده ایم
با این وجود از روزهای پایانی هفته گذشته خبرهایی مبنی بر افزایش قیمت مرغ به گوش می رسد و حتی برخی اعلام کرده اند برخی مراکز توزیع با نرخ ۹۰هزار تومان به ازای هر یک کیلوگرم گوشت مرغ را نیز به خریداران عرضه می کنند.
با این وجود محمد یوسفی رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی گفت: درست است که قیمت تمام شده مرغ بالا است اما در حال حاضر ما قیمت ۹۰هزار تومان را تایید نمی کنیم و به نوعی در مرحله فعلی گران فروشی است. لذا خریداران باید از مراکز توزیع دیگر اقدام به خرید کنند.
یوسفی افزود: قیمتی که اعلام شده برای هر کیلوگرم مرغ همان نرخ سابق یعنی حدود ۶۰هزار تومان است. اگرچه چهارشنبه گذشته بر اساس جلسه ای که با تنظیم بازار برگزار شده قرار بر این بوده قیمت جدید اعلام کنند اما ظاهرا تنها دستوری که داده شده این بوده که مرغ منجمد شرکت پشتیبانی امور دام با قیمت حدود ۵۰ تومان در بازار توزیع شود.
وی در پاسخ به این سوال که قیمت تمام شده مرغ چقدر است، گفت: با توجه به نوسان نرخ نهاده ها نمی توان قیمت ثابتی اعلام کرد.
یوسفی افزود: با این وجود نظر ما تولید کننده ها بر این است که اگر نرخ مرغ را از ۶۰هزار تومان به ۷۵ هزار تومان برسانند ممکن است برخی از تولید کنندگان مجددا برگردند و تولید را از سر بگیرند. به خصوص اینکه هر روز شاهد عقب نشینی تولید کننده های بیشتری در این بخش هستیم.
وی همچنین در خصوص قیمت مرغ زنده نیز اظهار داشت: در حال حاضر قیمت مرغ زنده درب مرغداری حدود ۵۴ هزار تومان است. البته هزینه های بسیاری از جمله هزینه های توزیع و فروش به آن می خورد و افت کشتار دارد. لذا قیمت مرغ در بازار حداقل باید ۷۵ هزار تومان باشد البته این نظر ما است و باید ببینیم در نهایت ستاد تنظیم بازار چه تصمیمی می گیرد.
یوسفی خاطر نشان کرد: برای برگرداندن تولید کننده ها به چرخه تولید و کنترل بازار دولت خود باید اقدامی کند؛ به این معنا که اگر قصد دارد قیمت ها دستوری باشد باید در مورد نهاده ها و اقلامی که تشکیل دهنده قیمت تمام شده گوشت مرغ می شود نظارت کند و این مولفه های تولید را با قیمتی کمتر به دست واحدهای پرورشی برساند.
وی خاطر نشان کرد: امیدواریم این مشکلات خیلی حاد نباشد. با این وجود شرایط باید به گونه ای باشد که مرغدار زیان نبیند و حداقل سودی که حقشان است را داشته باشند.
برومند چهار آیین دیگر فعال بخش طیور کشور نیز اظهار داشت: به طور میانگین میزان تولید گوشت مرغ در سراسر کشور ۳۰ درصد کاهش یافته است این در شرایطی است در برخی استان ها حتی تا ۵۰ درصد نیز کاهش تولید داشته ایم.