خبر فوری
شناسه خبر: 24486

استقبال از کشاورزی قراردادی در بخش‌های باغبانی، دام و طیور

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: در استان کشاورزان استقبال خوبی از کشاورزی قراردادی داشته‌اند.

استقبال از کشاورزی قراردادی در بخش‌های باغبانی، دام و طیور

به گزارش اخبار سبز کشاورزی به نقل از مهر ، اکبر فتحی امروز دوشنبه اظهار کرد: در آذربایجان شرقی کشاورزی قراردادی از طریق تشکل‌های مربوطه برای تولید عسل نیز انجام می‌گیرد به طوری که اتحادیه استانی خرید قراردادی را در دستور کار خود قرار داده است.

در مورد محصولی مثل گوجه فرنگی نیز کشت قراردادی از طریق یکی از شرکت‌های تولید رب گوجه فرنگی در استان انجام شده است.

وی ادامه داد: استان آذربایجان شرقی نسبتاً سردسیر است و حدود ۴۰ درصد اراضی قبل از اینکه دستورالعمل کشاورزی قراردادی ابلاغ شود زیر کشت رفته بود با این حال ما این اراضی را نیز رها نکردیم و با کشاورزان صحبت شده است که برای بعد از این قرارداد ببندند.

هدف عمده از طرح کشت قراردادی این است که بخش خصوصی وارد عمل شود

وی با بیان اینکه هدف عمده از طرح کشت قراردادی این است که بخش خصوصی وارد عمل شود ادامه داد: بخش خصوصی نهاده‌های تولید را در اختیار کشاورزان قرار می‌دهد و در زمان برداشت نیز محصول را خریداری می‌کند و تسویه حساب با کشاورز نیز در زمان برداشت انجام می‌گیرد.

فتحی گفت: در مورد گندم نیز در آذربایجان شرقی کشاورزان با انجمن آردسازان قرار داد بسته‌اند و کشت قراردادی برای این محصول هم انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات ما، بازرگانی محصولات کشاورزی است گفت: اگر کشاورزی قراردادی را نهادینه بکنیم، توانستیم مشکل اساسی بخش کشاورزی را حل بکنیم. در آذربایجان شرقی تناقضاتی بین تجار سیب و باغداران سیب وجود داشت، تجار همیشه اعلام می‌کردند سیبی که قابلیت صادرات داشته باشد تولید نمی‌شود و باغداران هم می‌گفتند که سیب تولیدی ما خیلی بیشتر است.

برای رفع حل این مسئله، امسال در اتاق بازرگانی تبریز نشستی با تجار انجام گرفت و ما زمینه ارتباط و مشارکت بین تجار صادرکننده مخصوصاً به روسیه، اتحادیه و باغداران را فراهم کردیم و قرار شده است که باغداران سیب استاندارد تولید بکنند و در زمان برداشت نیز محصول نهایی توسط کارشناسان ناظر کنترل شود تا مطابق با استانداردهای کشور مقصد باشد. از طرفی تجار نیز این سیب‌ها را از باغداران خریداری و صادر بکنند.

الگوی کشت با دستور اجرا نمی‌شود

وی اضافه کرد: در گذشته نیز برای باغات سیب، هلو و زردآلو چنین کارهایی وجود داشته ولی الان سازماندهی شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه ترویج توانسته کشاورز را در راستای کشاورزی قراردادی برای افزایش بهره‌وری و کاهش میزان مصرف آب و غیره همراهی کند افزود: کشاورزی قراردادی حسنش این است که طرف قرارداد و پشتیبان قطعات بزرگ‌تر به طور مثال ۲۰۰ یا ۵۰۰ قطعه را قرارداد می‌بندد و اینکه توجیه اقتصادی وجود ندارد از بین می‌رود. از طرفی اقتصادی بودن، برای کشاورز انگیزه بوجود می‌آورد تا تغذیه مناسب، مبارزه با آفات، بیماری‌ها و علف هرز را به موقع انجام دهد.

فتحی تاکید کرد: در کشت قراردادی، اقتصادی شدن باغات و واحد تولیدی باعث می‌شود باغدار این تمایل را پیدا کند که توصیه‌های فنی مروجان را قبول می‌کند و عملکرد در واحد سطح را افزایش دهد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی اعلام کرد: کشاورزان این استان از سال قبل معوقات و طلبی از بابت کشت قراردادی ندارند و همه مبالغ پرداخت شده است.

فتحی اظهار کرد: سال گذشته در آذربایجان شرقی تمام سطح زیر کشت کلزا به صورت کشاورزی قراردادی بود و در عرض ده روز وجوه مربوط به کلزا پرداخت شد و این پرداخت به موقع حسنی که داشت انگیزه بیشتر در کشاورزان برای بستن قرارداد امسال به وجود آورد.

وی با بیان اینکه تمهیداتی در استان برای توانمندسازی بخش خصوصی جهت انجام کشت قراردادی اتخاذ شده است گفت: بخش خصوصی که ما می‌گوئیم به عنوان پشتیبان وارد قرارداد شود نیازمند توانمندسازی است و مقرر شده است بر اساس قراردادی که خواهند بست برای دریافت تسهیلات به سیستم بانکی معرفی شوند.

ما حتی اتحادیه‌های مربوط را هم مکلف کردیم در قالب تعاونی روستایی همکاری لازم را با طرح کشت قراردادی داشته باشند. در مورد کشت قراردادی محصول پنبه نیز در شهرستان خداآفرین با قراردادی که بین کارخانه و کشاورزان بسته شده است این کار انجام می‌گیرد.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای