صنعت دام و طیور صنعتی راهبردی در جهت امنیت غذایی
بیست و دومین دوره نمایشگاه دام وطیور و صنایع وابسته در روزهای 1 لغایت 4 مرداد ماه سال جاری در محل نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار گردید.
اخبار سبز کشاورزی؛ امیرهوشنگ عسگرسمنانی | در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه دکتر علائی طباطبایی رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی، دماوند نژاد سرپرست معاونت امور دام وزارت جهادکشاورزی، دکتر صالحی رئیس سازمان دامپزشکی کشور و دکتر شکیب رئیس سازمان مهندسی ساختمان کشور حضور داشتند.
این نمایشگاه با مشارکت 340 شرکت داخلی و 14 شرکت خارجی از کشورهای چین، آلمان، ترکیه، پرتقال، سویس، هند و… در فضایی به وسعت 40 هزار مترمربع در زیربخشهای خوراک دام و طیور، افزودنیها و مکملهای دام و طیور، دارو، آزمایشگاهها، لوازم مرغداری، ماشینآلات صنعتی و کشتارگاهی، گرمایش و سرمایشی برگزار شد.
طبق سالهای گذشته واحدهای تولیدی به معرفی دستاوردها، ظرفیتها و توانمندی خود در عرصههای تولید و همچنین انتقال دانش و تکنولوژی و تجربیات و آشنایی با الگوهای موفق جهانی در عرصه دام وطیور و همچنین فراهم کردن زمینههای مناسب و لازم برای سرمایهگذاری شرکتهای داخلی و خارجی و انتقال و مبادله دانش و تکنولوژی بین فعالان صنعت دام و طیور کشور و دیگر کشورهای جهان از جمله اهداف مهم این نمایشگاه بود.
در حاشیه افتتاحیه این نمایشگاه حسین دماوندی نژاد معاونت امور دامی وزارت جهادکشاورزی عنوان کرد: 600 هزار میلیارد تومان سرمایه اعم از واحدهای تولیدی، کارخانههای دام و طیور شرکتهای تولید مکمل و واکسن و صنایع مرتبط با دام و طیور به کار گرفته شده است.
همچنین او اشاره کرد که با توجه به زمان نمایشگاه و تقارن آن با دهه محرم استقبال خوبی از نمایشگاه به عمل آمده است.
خوشبختانه با توجه به تحریمها، افزایش قیمت نهادههای دام و طیور، مشکلات تولید و مشکلات عدیده بخش صادرات همچنان واحدهای تولیدی پرتوان و با تلاش مضاعف مشغول به خدمت رسانی در این صنعت هستند.
این صنعت با پتانسیل و صنایع سرشاری که در آن نهفته است میتواند کشور را چه در زمینه داخلی اعم از فرآوردهای دام و طیور(گوشت، مرغ، تخم مرغ، شیر) و چه در زمینه صادراتی در رتبههای بالای جهانی حفظ کند، اما شرط لازم وکافی برای داشتن صنعت دام و طیوری پرتوان و قوی، حمایت همه جانبه دولت از تولیدکنندگان در بخشهای مختلف است. پایین آوردن قیمت نهادههای دام و طیور، دارو، واکسن و برداشتن مشکلات تولید، برداشتن مشکلات بانکی، ارائه تسهیلات آسان و همچنین تقویت بنیادی بخش خصوصی در جهت صادرات، میتواند کمک شایان توجهی به فعالان صنعت دام و طیور کند.
امید است در آینده با برگزاری هر چه باشکوهتر نمایشگاههایی از این دست و البته در زمانی مناسب تر به لحاظ آب و هوایی، بتوانیم شاهد رشد و بالندگی واحدهای تولیدی در این صنعت پویا و ارزآور باشیم.
صنعتی که با تغذیه مستقیم آحاد مردم سر و کار دارد شایسته است که دولت بیش از بیش به مشکلات آن و ارائه راهکارها اهمیت دهد.