بازدید کارشناسان از فسیل زنده 50 میلیون ساله گرگان
بازدید علمی 60 نفر از پژوهشگران و کارشناسان بدو استخدام سازمان تات (تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی) وزارت جهاد کشاورزی از فسیل زنده 50 میلیون ساله گرگان
بازدید علمی 60 نفر از پژوهشگران و کارشناسان بدو استخدام سازمان تات (تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی) وزارت جهاد کشاورزی از فسیل زنده 50 میلیون ساله گرگان
اخبار سبز کشاورزی ؛ تعداد 60 نفر از نیروهای تازه استخدام شده سازمان تات وزارت جهاد کشاورزی، شامل پژوهشگران و کارشناسان زن و مرد سازمان تات که از کل استانهای کشور و با رشتههای مختلف تحصیلی بودند، روز دوشنبه 29 آبان 1402 از موزه منابع طبیعی و پارک جنگلی هیرکانی النگدره گرگان موسوم به فسیل زنده 50 میلیون ساله بازدید علمی به عمل آوردند.
در این بازدید دو ساعته آقای دکتر محمداسماعیل اسدی، پژوهشگر بینالمللی آب و خاک و پیشکسوت مرکز گلستان، ضمن خیر مقدم و آرزوی موفقیت برای این نیروهای تازه نفس اظهار داشت: سعی کنید در طول خدمتی خود رد پای خوب و موثری از خود برای جامعه هدف که همان کشاورزان، باغداران، دامداران و دستاندرکاران شیلات هستند برجای گذارید؛ چون شما از هزینه آنان تحصیلکرده و مدرک کسب کردهاید. پس سعی کنید دین خودتان را به این جامعه ادا کنید و صرفا وفت خود را برای نوشتن مقالات و کتبی که در جامعه اثرگذار نباشند نکنید.
آقای دکتر اسدی درباره اهمیت آموزشی و اکولوژیک این پارک جنگلی هیرکانی گفت: استان گلستان 21 درصد از ارزشمندترین جنگلهای باستانی هیرکانی جهان را در خود جای داده است. جنگلهایی که در تاریخ 14 تیرماه سال 1398 برابر با 5 جولای 2019، در چهل و سومین گردهمایی جهانی یونسکو در شهر باکو پایتخت کشور جمهوری آذربایجان بهعنوان دومین میراث طبیعی ایران، به شماره 1584، در فهرست میراث جهانی طبیعی یونسکو ثبت شده است.
جنگلهای هیرکانی یا جنگل های شمال ایران، نوار سبزی به طول 850 کیلومتر، پهنای 20 تا 70 کیلومتر و مساحت 1850000 هکتار هستند که از سواحل جنوبی دریای خزر (آستارا در گیلان) شروع و تا دره گلیداغی در مراوه تپه استان گلستان در ایران را پوشاندهاند.
نام این جنگلها از نام قدیم گرگان که در گذشته هیرکان (Hyrcania) خوانده میشد و به معنی سرزمین گرگها است؛ برگرفته شده. به دلیل آب و هوای معتدل خزری در شمال و رشته کوه البرز، بلندترین رشته کوه خاورمیانه در جنوب که مانند دیواری در برابر رطوبت ناشی از دریای خزر ایستاده و مانع پیشرفت نفوذ آن به نواحی فلات مرکزی ایران میشود، سبب بارشهای فراوان در این منطقه شده و جنگلهای انبوه هیرکانی را به وجود آورده است.
گسترش عمودی جنگلهای هیرکانی از 28- متر در کرانههای دریای خزر تا ارتفاع 2800 متر از سطح دریا بوده و میزان بارندگی در آن از شرق (500 میلیمتر) به باختر (2000 میلیمتر) افزایش مییابد. تغییرات ارتفاعی زیاد در پهنای باریک 20 تا 70 کیلومتر از کناره دریا تا ارتفاعات البرز و تغییرات اقلیمی و بارشی متفاوت از شرق تا غرب ناحیه خزری سبب تنوع در شرایط اکولوژیکی و در نتیجه تنوع بیمانند در گونههای گیاهی و جانوری این بومسازگان شده است.