خبر فوری
شناسه خبر: 10443

فقط دو سم علف کش

روزنامه معتبر گاردین در مورد تداوم حساسیت مراجع جهانی به ماده سمی گلایفوسیت و اثرات آن در ایجاد سرطان در انسان به این موضوع اشاراتی داشته است.

فقط دو سم علف کش

روزنامه معتبر گاردین (the guardian) در مورد تداوم حساسیت مراجع جهانی به ماده سمی گلایفوسیت و اثرات آن در ایجاد سرطان در انسان به این موضوع اشاراتی داشته است.

اخبار سبز کشاورزی؛ براساس مطالعات به عمل آمده بر روی ماده شیمیایی گلایفوسیت که در سایر سموم علف‌کش مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ از میان 11 نوع سم تولید شده توسط صنایع شیمیایی، فقط دو نوع سم حاوی راندآپ قابل استفاده هستند و استفاده از 9 نوع سم دیگر توسط سازمان‌های مربوطه در اتحادیه اروپا، مردود اعلام شده است.

ماده سمی پایه گلایفوسیت که در سراسر جهان به عنوان یک علف کش مورد استفاده قرار می گیرد، فقط در سم راندآپ به کار نمی‌رود، بلکه در صدها محصول سمی علف‌کش دیگر استفاده می‌شود.

در یک گزارش ارائه شده در روز جمعه 5/ 09/ 1400 توسط انیستیتو تحقیقات سرطان‌شناسی دانشگاه وین در کشور اتریش و ناظر اتحادیه اروپا، شرکت بایر و سایر همکاران تولیدکننده مواد شیمیایی آن، استانداردهایی را که توسط مراجع بین‌المللی تدوین شده است، برآورده نکرده‌اند؛ در حالی که از 11 نوع سم نمونه فقط 2 نمونه قابل اطمینان بودند، شش نوع دیگر در شرایطی متوسط و 3 نوع دیگر به هیچ وجه معتبر نبودند.

قابل اعتماد بودن

این مطالعات «قابل اعتماد بودن» از سال 2016 تا 2020 توسط شرکت مونسانتو، سازنده گلایفوسیت و راندآپ انجام شده است.

در این مطالعه و تحلیل مشترک، گزارش شده که گلایفوسیت دارای مواد کشنده ژن‌ها نیست و این به آن معنا است که گلایفوسیت، DNA سلول‌ها را تخریب نمی‌کند؛ اما مسئول این گزارش گفت که این گزارش فاقد کیفیت لازم است، ضمن تحقیقات انجام شده توسط این صنایع واجد آزمایش‌هایی برای روشن کردن احتمال سرطان‌زایی این سم انجام نداده‌اند، ضمن اینکه دلایل بسیاری وجود دارد که گلایفوسیت می‌تواند موجب تخریب DNA سلول‌های کبدی انسان گردد.

در ماه جولای 2021 (تیرماه 1400) گزارش مشابهی از 53 مطالعه و بررسب گلایفوسیت به ناظران مربوطه در اتحادیه اروپا داده شده است. در ماه اوت 2021 مسئولان کشورهای فرانسه، مجارستان، هلند و سوئد در سرطان‌زا نبودن گلایفوسیت گزارشی اولیه دریافت کردند و به سایر کشورها نیز اجازه داده شد که در این باره تحقیق نمایند؛ اما شرکت Bayer هیچ توضیحی در مورد چنین گزارشی ارائه نکرد. تعدادی از دانشمندان و محققان مستقل خواستار مطالعات جداگانه و ناوابسته به دولت‌ها شدند.

قسم حضرت عباس با دم خروس

در چند سال گذشته مباحث بسیاری در مورد علف‌کش‌های دارای گلایفوسیت و ممنوعیت به کار بردن آنها به میان آمده؛ چراکه موجب مشکلاتی در سلامتی انسان‌ها شده‌اند. در سال 2015 واحد سرطان شناسی سازمان بهداشت جهانی به علت نتایج یکسری تحقیقات مستقل بر روی علف‌کش‌ها اظهار کرد که گلایفوسیت می‌تواند موجب سرطان در انسان گردد.

شرکت Bayer که در سال 2018 شرکت مونسانتو را خریداری کرد، هر گونه دلیل کافی بر سرطان‌زا بودن گلایفوسیت را انکار کرد؛ اما همان شرکت موافقت کرد که مقدار 14 میلیارد دلار برای شکایات ناشی از 100 هزار مورد تحت تاثیر قرار گرفتن مصرف‌کنندگان راندآپ در دادگاه‌های آمریکا بپردازد. آن شرکت همچنین موافقت کرد که تا سال 2023 از فروش سم راندآپ به مصرف‌کنندگان خانگی اجتناب کند.

یک مسئول اداره شناسایی سرطان امریکا گفت: حکومت به مطالعات انجام شده توسط شرکت‌های سازنده این سموم اتکا و اعتماد ندارد. وی اضافه کرد: اگر این شرکت‌ها صداقت دارند باید پول و اعتبارات مربوط به این تحقیقات را در اختیار دانشمندان مستقل و بدون وابستگی به آن‌ها قرار دهند تا معلوم شود که چه نتایجی به دست خواهد آمد.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای