تهدید کمبود گوگرد بر امنیت غذایی
رشد روشهای کشاورزی فشرده و کنار گذاشتن تدریجی سوختهای فسیلی به شکل موثری موجب کاهش تولید گوگرد و در نتیجه امنیت غذایی جهانی خواهد شد.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی، کمبود و کاهش تولید اسیدسولفوریک باعث تهدید رشد و توسعه تکنولوژیهای سبز میشود؛ چراکه اسید سولفوریک یک ماده شیمیایی حیاتی در صنایع معدن، تولید کودهای فسفری و استخراج فلزات مهمی مانند کُبالت، نیکل و ساخت باتریهای لیتیومی است.
طبق برآوردها تا سال 2040 میزان نیاز سالانه به اسیدسولفوریک از 246 میلیون مترمکعب افزایش خواهد یافت. در حال حاضر، افزونبر 80 درصد گوگرد مصرفی در جهان ناشی از گوگردزدایی نفت خام و گاز طبیعی است.
کارشناسان نیز اخطار کردهاند که افزایش کشاورزی فشرده و حرکت جهان بهسمت کاهش استفاده از سوختهای فسیلی بهدلیل تغییرات اقلیمی ناشی از مصرف این سوختها به کاهش تولید گوگرد منجر خواهد شد و این کاهش میتواند بین 100 تا 320 میلیون مترمکعب در سال باشد که تاثیر فاحشی بر نیاز به گوگرد در جهان دارد.
محققان پیشبینی میکنند که منبع تهیه کردن این ماده ارزان، فراوان و قابل دسترس به تدریج خشکیده شده و ناچار از تهیه آن به شکل گوگرد معدنی باشیم که چنین روشی بهشدت آلاینده، کثیف، سمی، مخرب و هزینهبر خواهد بود.
البته برای تامین رشد نیاز به اسید سولفوریک نیز پیشنهادهایی در نظر گرفته شده که انجام آنها بهسادگی استخراج گوگرد از مواد نفتی نخواهد بود. این پیشنهاد شامل
1-بازیابی فسفر از فسفو سولفاتها و جداسازی گوگرد از آبهای ضایعاتی برای مصرف مجدد در صنایع کودسازی؛
2- افزایش بازیابی باتریهای لیتیومی؛
3- کاهش ظرفیت باتریهای لیتومی از طریق کم کردن وزن آنها و استفاده از گوگرد کمتر در آنها.
لازم است تا هر چه سریعتر روشهایی با هزینه و آلودگی زیست محیطی کمتر برای استخراج مقادیر زیاد گوگرد از مواد معادن دارای این عنصر در سراسر کره زمین در دستورکار قرار گیرد. جامعه بینالمللی باید از استخراج قاعدهمند گوگرد حمایت کرده و اثرات زیانبار روشهای جدید استخراج را به حداقل برساند و از روشهای غیراخلاقی تولید پرهیز نمایند.
محققان همچنین پیشنهاد میکنند که سرمایهگذاریهای اقتصادی در روشهای تولید گوگرد مورد توجه قرار گیرد؛ چراکه نمیتوان پیشبینی نمود که تا چه زمانی میتوان مقایر کافی از گوگرد را بهعنوان یک ماده ضایعاتی از مواد نفتی به دست آورد.
منبع : News.sky.com