افزایش راندمان تولید تا 300 درصد با ترویج کشت جایگزین
یک کارشناس بخش کشاورزی با تأکید بر اینکه ترویج کشت جایگزین در شرایط تغییر اقلیم ضروری به نظر میرسد و با اینکار راندمان تولید از 50 تا 300 درصد
یک کارشناس بخش کشاورزی با تأکید بر اینکه ترویج کشت جایگزین در شرایط تغییر اقلیم ضروری به نظر میرسد و با اینکار راندمان تولید از 50 تا 300 درصد در برخی بالا میرود، گفت: بروز تغییرات اقلیمی طی چند سال اخیر کشور را با بحرانهای بسیاری مواجه کرده که خشکسالی، بروز ریزگردها و طوفان گرد و غبار و در پی آن افزایش مهاجرت از تبعات آن است.
اخبار سبز کشاورزی به نقل از سپهر کشاورزی؛ مهدی احمدی لفورکی اظهار داشت: از دهه 70 تاکنون به غیر از سالهای 97 و 98 همواره با خشکسالی و تبعات آن درگیر بودهایم و میانگین بارشهای تجمعی کشور هم از 250 به 200میلیمتر کاهش پیدا کرده و همین امر سبب بروز خشکسالی و تبعات بسیار برای کشاورزان شده است.
کشت بسیاری از محصولات به سبب تنش آبی دچار مشکل شده
احمدی لفورکی بیان کرد: در چنین شرایطی که کشت بسیاری از محصولات به سبب تنش آبی دچار مشکل شده، باید به سمت کشت جایگزین با ترویج کشت قراردادی برویم تا بتوانیم متناسب با تغییرات آب و هوایی محصولات مورد نیاز کشور را تولید کنیم.
راهکار ترویج کشت جایگزین
این کارشناس بخش کشاورزی در پاسخ به اینکه راهکار ترویج کشت جایگزین چیست، گفت: وزارت جهاد کشاورزی و سازمانهای مردمنهاد حوزه کشاورزی باید با ارائه الگوی کشت متناسب با مناطق مختلف به ترویج کشتهای جایگزین کمک کنند و کشاورز هم وقتی ببیند که بالفرض با جایگزینی کشت ذرت علوفهای با گندم میتواند بهرهوری بالایی از منابع آب و خاک داشته باشد و درآمدش نیز بیشتر میشود، به سمت جایگزینی کشت میرود.
وی افزود: در همین ارتباط یک کشاورز ورامینی توانسته با جایگزینی کشت ذرت علوفهای با گندم راندمان تولید را از سه به 10 تن در هر هکتار افزایش دهد که در شرایط فعلی که در تأمین نهادههای دام و طیور با مشکل مواجهیم، گامی بلند محسوب میشود.